کد خبر: 28230 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 26 اردیبهشت 1403
والاستریتژورنال:
مصر در فکر کاهش سطح روابط دیپلماتیک با اسرائیل است
رابطه مصر و رژیم صهیونیستی به دلیل حمله این رژیم به رفح تحت فشار شدید قرار گرفته است و مقامات مصری در فکر کاهش سطح روابط دیپلماتیک خود با تلآویو هستند.
به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در گزارشی به تاثیر مخرب جنگ غزه بر روابط رژیم صهیونیستی و مصر پرداخت و سرد شدن این رابطه دوجانبه را برای این رژیم «آسیبزا» توصیف کرد.
به گزارش وال استریت ژورنال، در ۴۵ سال گذشته اگرچه تلآویو و قاهره رابطه گرمی نداشتهاند، اما عملاً به شرکای مهم یکدیگر بدل شدهاند؛ شراکتی که حافظ منافع هر دو طرف بوده است. بااینحال، حمله برنامهریزیشده رژیم صهیونیستی به رفح میتواند این رابطه را از بین ببرد.
مصر بهعنوان یکی از قدرتهای نظامی و سیاسی کشورهای عربی در فکر کاهش سطح روابط دیپلماتیک خود با رژیم صهیونیستی است. این کشور برای حمایت از شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی برای نسلکشی در غزه اعلام آمادگی کرده و در روزهای اخیر با تصرف گذرگاه مرزی رفح در مرز مصر و غزه توسط رژیم صهیونیستی، قاهره این گذرگاه را از سمت مصر مسدود کرد.
«محمد انور سادات» از نوادگان رئیسجمهور مصر که در مذاکرات معاهده صلح دو طرف در ۱۹۷۹ نقش کلیدی داشت و همنام پدربزرگ خود است، میگوید بحران کنونی در روابط ۲ طرف بدترین وضعیت روابط دوجانبه مصر و رژیم صهیونیستی است.
به گفته این مقام مصری، رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه اقدامات خود درمورد گذرگاه رفح و نواحی مرزی را با مقامات قاهره هماهنگ میکرد. در این گزارش آمده است: «اسرائیل به مصر تضمین داده بود گذرگاه (رفح) که نقطهای حیاتی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به باریکه غزه است (از این حمله) تاثیری نخواهد دید و از چند هفته قبل هم به فلسطینیان اطلاع داده خواهد شد تا در شرایط امن این شهر را تخلیه کنند.»
یک مقام مصری آگاه در این باره به والاستریت ژورنال گفت: «هیچ یک از تضمینها عملی نشد و اسرائیل اندکی پیش از ورود به گذرگاه به ما خبر داد.»
بااینحال، به گفته منابع والاستریت ژورنال، رژیم صهیونیستی تنها چند ساعت قبل از حمله اخیر خود به رفح و اشغال گذرگاه مرزی این شهر به مصر اطلاع داد؛ امری که موجب افزایش تنشها و سطح بیاعتمادی میان مصر و رژیم صهیونیستی شده است.
جنگ غزه به اقتصاد مصر هم فشار زیادی آورده و عملیاتهای انصارالله در دریای سرخ موجب کاهش کشتیهای عبوری از کانال سوئز شده است؛ کانالی که در تامین منابع ارزی مصر نقشی حیاتی دارد.
«اوفیر وینتر» عضو اندیشکده مطالعات امنیت ملی در تلآویو میگوید: «اسرائیل به مصر بهعنوان میانجیگر مذاکره تبادل اسرا (با حماس) نیاز دارد. اسرائیل همچنین برای هر سناریویی درباره آینده غزه و ایجاد ثبات در این باریکه به مصر نیاز خواهد داشت.»