کد خبر: 28232 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 26 اردیبهشت 1403
ترکیه هم به پرونده شکایت از نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه میپیوندد
وزیر امور خارجه ترکیه گفت که آنکارا تصمیم گرفته است به پرونده شکایت آفریقای جنوبی از نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه، در دادگاه بینالمللی کیفری بپیوندد. به گزارش ایسنا، هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در اوایل ماه جاری تصمیم کشورش را برای پیوستن به پروندهای که توسط آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دادگاه کیفری بینالمللی باز شده، اعلام کرد.
به گزارش گاردین، او در یک کنفرانس مطبوعاتی با همتای اتریشی خود گفت: ما کشته شدن غیرنظامیان در ۷ اکتبر را محکوم کردیم. اما کشتار سیستماتیک هزاران فلسطینی بی گناه و غیرقابل سکونت کردن یک منطقه مسکونی توسط اسرائیل جنایت علیه بشریت، اقدام به نسل کشی و تجلی نسلکشی است. همانطور که کشتن یهودیان بی گناه در اردوگاههای کار اجباری اشتباه بود، کشتن کودکان بی گناه فلسطینی در رختخوابشان با بمب به همان اندازه اشتباه است.
یک مقام وزارت خارجه میگوید ترکیه هنوز درخواست رسمی خود را به دیوان کیفری بینالمللی ارائه نکرده است.
فیدان تاکید کرد: اسرائیل بهطور فزایندهای از سوی جامعه بینالمللی منزوی میشود. قوانین بینالمللی و حقوق بشر توسط اسرائیل پایمال میشود و تلاشهای دیپلماتیک بار دیگر به دلیل تهاجم رفح شکست خورده است.
فیدان در مورد جنگ اوکراین که در فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، گفت که در گفتگو با همتای اتریشی خود بر تعهد خود به حمایت از حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرد.
فیدان همچنین به تشدید تنش ها در بالکان اشاره کرد و گفت: واضح است که ترکیه و اتریش برای حل مسائل بالکان به همکاری بیشتری نیاز دارند.
روز یکشنبه، مصر اعلام کرد که قصد دارد به طور رسمی از پرونده آفریقای جنوبی در دادگاه بینالمللی حمایت کند. بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه، قاهره گفت که اقدامش برای حمایت از این پرونده «با توجه به شدت و دامنه حملات اسرائیل علیه غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه» صورت میگیرد. همچنین به «هدف قرار دادن غیرنظامیان و تخریب زیرساختها» و «سوق دادن فلسطینیها به سمت آوارگی و اخراج» از سوی اسرائیل اشاره کرد.
آفریقای جنوبی در ماه دسامبر پرونده خود را به دیوان کیفری بینالمللی ارجاع داد و از دادگاه سازمان ملل خواست به اسرائیل دستور دهد تا عملیات نظامی خود در غزه را متوقف کند. تلآویو اتهامات مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی را رد کرده است.