سرمقاله

فرهنگی که در مناظرات مظلوم واقع شد / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 30799  |  صفحه ۹ | تولید و تجارت  |  تاریخ: 13 تیر 1403
    بر اساس آمارهای رشد اقتصادی مرکز آمار ایران از سال ۸۶ تا ۱۴۰۲
    رشد کیک اقتصاد ایران؛ از قله 17 درصدی برجام تا سقوط 11 درصدی
    بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، رشد اقتصادی در پایان سال ۱۴۰۲ به سطح ۲.۹ درصد کاهش پیدا کرده است. در این گزارش به بررسی روند ۱۷ ساله رشد اقتصادی در ایران پرداخته شده است.
    به گزارش اکوایران، تولید ناخالص داخلی یکی از مهمترین متغیرهای اقتصاد کلان است. این متغیر نشان می‌دهد کل ارزش افزوده تولید شده توسط افراد درون یک مرز چه میزان بوده است. به تغییرات تولید ناخالص داخلی در یک کشور رشد اقتصادی گفته می‌شود.
    بررسی رشد اقتصادی فصلی ایران از سال ۸۶ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد بیشترین سطح رشد اقتصادی کشور مربوط به زمستان سال ۹۵ و معادل ۱۷.۱ درصد بوده است. این رشد اقتصادی بالا مصادف با توافق برجام در کشور بوده است. در سمت دیگر کمترین میزان رشد اقتصادی به پاییز سال ۹۷ بازمیگردد که به دلیل خروج ترامپ از برجام رشد اقتصادی کشور به منفی ۱۱.۳ درصد کاهش پیدا کرد.
    آخرین آمارهای رشد اقتصادی نیز حاکی از آن است که رشد اقتصادی در زمستان سال ۱۴۰۲ معادل ۲.۹ درصد بوده که از زمستان ۱۴۰۰ تا کنون کمترین سطح را تجربه کرده است.
    رقم خوردن بیشترین رشد ۱۷ ساله در دوران برجام
    آمار روند رشد اقتصادی نشان می‌دهد از سال ۸۶ تا بهار سال ۸۸ که نیمه دوم دولت اول احمدی‌نژاد بوده است رشد اقتصادی در این دولت روند نزولی داشته است.
    پس از آن در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد نشان از یک نوسان در رشد اقتصادی میان ۵ درصد تا منفی ۱۰ درصد دارد. باید عنوان کرد در دولت محمود احمدی‌نژاد میزان درآمدهای نفتی به دلیل افزایش قیمت نفت به اوج خود رسید.
    با شروع دولت اول روحانی از سال ۹۲، رشداقتصادی روند خوبی را طی کرد. رشد اقتصادی در این دوره روندی افزایشی داشت و در زمستان سال ۹۵ به اوج ۱۷ ساله خود رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهد رشد اقتصادی در این فصل به دلیل توافق برجام به ۱۷.۱ درصد رسیده است. در انتهای این دولت رشد اقتصادی وارد یک روند نزولی شده و با ۶.۹ درصد به پایان می‌رسد.
    با شروع دولت دوم حسن روحانی رشد اقتصادی به روند نزولی خود ادامه می‌دهد تا جاییکه در پاییز سال ۹۷ به کمترین سطح ۱۷ ساله خود می‌رسد. دلیل این اتفاق را می‌توان در خروج دونالد ترامپ، ریاست جمهوری وقت آمریکا، دید که باعث رشد اقتصادی منفی ۱۱.۳ درصدی در این فصل شد. اما این اتمام کار دولت روحانی نبود. رشد اقتصادی به مرور تا پایان این دولت روند صعودلی به خود گرفت و در پایان دولت به طح ۹.۲ درصد رسید.
    در سال ۱۴۰۰ دولت رئیسی روی کار آمد و رشد نوسانی را در این دوران تجربه کرد. بیشترین رشد در این دولت مربوط به بهار ۱۴۰۲ و معادل ۷.۹ درصد بوده است. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده از رشد اقتصادی در زمستان سال گذشته، رشد اقتصادی در زمستان ۱۴۰۲ به سطح ۲.۹ درصد رسید که پایین‌ترین سطح از زمستان ۱۴۰۰ تا کنون بوده است.