سرمقاله

«زمان طلایی» برای پزشکیان محدود است / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بهترین هتل‌های جنوب ایران برای سفر‌های زمستانی
  • سنگ کیسه صفرا: از تشکیل تا درمان، همه آنچه باید بدانید
  • اکسل، سلاح مخفی مدیران و تحلیلگران: آموزش تکنیک‌های حرفه‌ای برای تصمیم‌گیری هوشمندانه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 31046  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 18 تیر 1403
    سهم بانوان بیکار از کل جمعیت بیکار کشور
    از هر 3 نفر بیکار ایرانی چند نفر زن است؟
    بررسی‌ها نشان می‌دهد از هر 3 نفر بیکار در بازارکار ایران، یک نفرشان خانم است.
    به گزارش اکوایران ، نیمی از جمعیت حاضر در سن کار(15 ساله و بیشتر) کشور را زنان تشکیل می‌دهند. نقش این گروه از جامعه در رشد و توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست. در ایران به دلیل فرهنگ و ارزش‌های حاکم بر جامعه اهمیت، زنان در بازار کار و اقتصاد کمتر از حد بهینه در نظر گرفته شده است.
    در طول بیش از یک دهه گذشته بالاترین سهم زنان از بیکاری 32.3 درصد بوده که مربوط به سال 1396 است. به عبارت دیگر کل جمعیت بیکار در سال 96 حدود 3 میلیون نفر براورد شده که از این جمعیت حدود یک میلیون نفر زنان بوده اند.
    در سال پایانی دهه 90 آتش کرونا منجر به کاهش 4 واحد درصدی سهم زنان از بیکاری نسبت به سال 1398 شد. به چه علتی با وجود کرونا سهم زنان از جمعیت بیکار کاهش یافت؟
    تاثیر کرونا بر بازار کار: کاهش چشمگیر مشارکت زنان
    در سال 1399 به دلیل پدیدار شدن آثار شروع پاندمی کرونا، سهم زنان از بیکاری سقوط شدیدی را تجربه کرد. در این سال سهم زنان از کل جمعیت بیکار کشور به حدود 27 درصد رسید که پایین ترین رقم طی دهه 90 محسوب می‌شود. در سال 1399 نرخ مشارکت زنان در بازارکار نسبت به سال 1398 به 13.9 درصد کاهش و نرخ بیکاری زنان هم با 1.9 واحد درصد کاهش روبرو شد.
    همزمان با شیوع کرونا نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور به شدت کاهش یافت از همین رو به دلیل خورج افراد از بازار کار نرخ بیکاری نیز کاهش یافت. علاوه بر این کشش زنان در بازار کار نسبت به مردان بیشتر است.
    به بیان دقیق‌تر واکنش زنان به اتفاقات بازار کار بسیار سریع‌تر است و به همین دلیل در این سال تعداد زیادی از جمعیت فعال زنان از پیدا کردن شغل ناامید و به کلی از بازار کار خارج شده اند. به عبارت دیگر شدت خروج زنان از بازار کار بسیار بالاتر از مردان بود.
    بنابراین کاهش سهم زنان از جمعیت بیکار در سال 1399 ناشی از چشم انداز منفی بازار کار در اثر وقوع کرونا بوده نه یک اثر مثبت اقتصادی.
    بازگشت زنان به صف بیکاری پس از کرونا
    همچنین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که پس از بهبود وضعیت کرونا در سال 1400، سهم زنان از بیکاری افزایش یافت و در سال گذشته به 32.1 درصد رسید که اوج سهم زنان از بیکاری در سه سال گذشته است.
    سهم کمتر زنان در بازار کار نسبت به مردان در طول سال‌های گذشته نشان دهنده مشارکت پایین نیمی از جمعیت کشور در اقتصاد و بازار کار بوده که ناشی از مشکلات ساختاری بازار کار زنان است.