کد خبر: 3521 | صفحه آخر | تاریخ: 27 دی 1401
معجزه پیادهروی در کاهش عوارض نشستن طولانیمدت
نشستن به مدت طولانی با افزایش موارد نگرانکنندهای از شرایط نامطلوب سلامتی مانند سلامت ضعیف قلب، دیابت، افزایش وزن، زوال عقل و سرطانهای متعدد مرتبط است. حتی اگر به طور منظم ورزش کنید، نشستن طولانیمدت و سایر رفتارهای بیتحرکی میتواند سلامت شما را تضعیف کند.
هنوز مشخص نیست برای جلوگیری از خطرات جدی سلامتی باید چه اندازه تحرک داشت و چه اندازه کمتر نشست.
اکنون فیزیولوژیستهای ورزشی در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا یک راه حل بالقوه را شناسایی کردهاند. کارشناسان گزارش کردند که تنها پنج دقیقه پیادهروی در هر نیم ساعت نشستن میتواند برخی از مضرترین اثرات نشستن طولانیمدت را جبران کند.
این بررسی اولین مطالعهای است که بیش از ۲ یا سه فعالیت مهم برای کاهش نشستن طولانیمدت را مورد بررسی قرار میدهد. محققان پنج سناریوی مختلف از جمله یک دقیقه پیادهروی بعد از هر ۳۰ دقیقه نشستن، یک دقیقه بعد از ۶۰ دقیقه، پنج دقیقه بعد از ۳۰ دقیقه، پنج دقیقه بعد از ۶۰ دقیقه و عدم پیادهروی را آزمایش کردند.
در نهایت این مطالعه نشان داد موثرترین راه حل پنج دقیقه پیادهروی به ازای هر ۳۰ دقیقه نشستن است.
محققان خاطرنشان کردند: این تنها حرکتی بود که به طور قابل توجهی قند و فشار خون را کاهش داد.
برای مثال پنج دقیقه پیادهروی به ازای هر ۳۰ دقیقه نشستن به تنظیم واکنش شرکتکنندگان به وعدههای غذایی بزرگ کمک میکند و افزایش قند خون را تا ۵۸ درصد در مقایسه با نشستن طولانیمدت کاهش میدهد.
هر مقدار پیادهروی در مقایسه با نشستن در تمام روز و بدون حرکت، با فشار خون پایینتر و پیادهروی و همچنین بهبود قابل توجه خلق و خوی و خستگی کمتر همراه بود.
آنچه که اکنون میدانیم این است که برای سلامتی مطلوب علاوه بر ورزش روزانه، باید به طور منظم در محل کار حرکت کرد.
اگرچه ممکن است غیر عملی به نظر برسد اما یافتههای دانشمندان نشان میدهد حتی مقدار اندکی پیادهروی در طول روز کاری میتواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سایر بیماریهای مزمن را کاهش دهد.
همچنین حققان توصیه میکنند اگر کاهش فشار خون، کاهش قند خون و بهبود خلق و خوی هدف باشد، حداقل حرکتی که میتواند مؤثر باشد چقدر است؟
ظاهراً هر ۳۰ دقیقه نشستن فقط پنج دقیقه راه رفتن مناسب است.
این یافته یک مطالعه کوچک و جدید است که فواید پنج «میانوعده» ورزشی را مقایسه کرده است یعنی دورههای کوچک ورزش که در طول روز پخش میشوند.
«کیت دیاز»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه کلمبیا نیویورک، گفت: «ما در تحقیقات گذشته خود دریافتیم که به طور متوسط، بزرگسالان بیش از سه چهارم از روز یا حدود ۱۱ تا ۱۲ ساعت در روز را بدون تحرک میگذرانند.»
دیاز گفت: «تحقیقات قبلی نشان داده است افرادی که ساعتها مینشینند نسبت به افرادی که در طول روز حرکت میکنند، بیشتر به بیماریهای مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی، زوال عقل و چندین نوع سرطان مبتلا میشوند. آنها همچنین با خطر مرگ زودهنگام بیشتری روبرو هستند.»