کد خبر: 3528 | صفحه ۱ | تاریخ: 28 دی 1401
بیا قزوین! / سیف الرضا شهابی
عکسی را از سر در آهنی سفارت انگلستان در خیابان فردوسی تهران دیدم که بر روی آن و دیوار کنارش مملو از شعارهای سیاسی در حمایت از جمهوری اسلامی و علیه انگلستان بود در میان دستنوشتههای مزبور که اکثر آنها شعارهایی هستند که در تظاهرات داخلی ملاحظه میشود جملهای دو کلمهای توجه ام را بیشتر جلب کرد و این بود: بیا قزوین!
منظور نویسنده کاملا مشخص است و مخاطب این دو کلمه در درجه اول سفیر انگلستان و بعد احتمالا پرسنل انگلیسی سفارت بود.
از آنجایی که ایران در حوزه نفوذ انگلستان قرار داشت در دویست سال اخیر کمتر کشوری به اندازه این کشور استعمارگر به ایران و نخبگان و رجال آن لطمه زد از توطئه در قتل میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی و میرزا تقی خان امیرکبیر و جدایی هرات و بحرین از ایران تا کودتای ۲۸ امرداد سال ۱۳۳۲ علیه دولت قانونی دکتر محمد مصدق دولتی که هدفش ملی کردن صنعت نفت و کوتاه کردن دست انگلیسی ها از ثروت ملی بود و حتی لندن در تدوین قراردادهای گلستان و ترکمانچای دخالت کرد و به ضرر ایران و به نفع روسیه تزاری اهتمام ورزید.
با همه مواردی که ذکر شد اگر خواسته باشیم به دیگر موارد و عملکرد ناصواب انگلستان در ایران پرداخته شود مثنوی هفتاد من کاغذ می شود راه مخالفت با انگلستان در نوشتن شعار بر روی در و دیوار آن نمیباشد این کار مخصوصا با شعاری که نوشته شد بسیار سبک و سخیف است و در شان یک ایرانی و آن هم یک ایرانی که در خود احساس مسئولیت میکند به مخالفت با انگلستان بر خیزد نمیباشد.
افرادی که مخالف سیاست لندن نسبت به ایران هستند میتوانند بعد از کسب اجازه از وزارت کشور فراخوان بدهند و در وقتی معین با پلاکارد در جلوی سفارت اجتماع کنند بسیار محترمانه که در شان فرهنگ اسلامی و ایرانیها است بر علیه انگلستان شعار بدهند سخنرانی بکنند و حتی نامه اعتراض آمیز بنویسند و امضا کنند و تحویل سفارت بدهند و بعد متفرق بشوند قطعا این روش تاثیراتش در داخل و خارج خیلی بیشتر از شعارنویسی بر روی در و دیوار سفارت است و آن هم شعاری نظیر: بیا قزوین
نویسنده محترم شعار فوق باید بداند
این دو کلمه بزرگترین توهین به مردم فهیم قزوین است. قزوین یکی از شهرهای تاریخی ایران و در دورانی پایتخت این کشور بود قزوینیها مردمی محترم هستند و بسیاری از شخصیت های دانشگاهی و حوزوی و نخبگان سیاسی ایران از این شهر برخاستند. جوکها یا فحشهایی که در جامعه گفته میشود نباید وارد مجادلات سیاسی بشود.
هیچ بعید نیست خود انگليسیها برای تخریب شخصیت ایرانی مستقیم یا غیر مستقیم مشوق نوشتن چنین شعارها بر روی در و دیوار باشند و از آن عکس و فیلم تهیه کنند و در مجامع بینالمللی به نمایش بگذارند .این را باید بدانیم در خارج از ایران چنین کارها را نمی پسندند تاثیر مخالفت های منطقی و قانونی همانطور که در سطور جلوتر اشاره شد خیلی بیشتر از چنین شعار نویسی است.
در پایان انتظار میرود مسئولان در فضای غیراحساسی و هیجانی با پاک کردن چنین شعارها فرهنگ سیاسی ایرانیان را نشان دهد.