کد خبر: 36147 | صفحه ۴ | فرهنگ و هنر | تاریخ: 30 مهر 1403
حسین علیزاده:
عشق و احساس را با «اپلیکیشن» نمیتوان آموخت!
حسین علیزاده میگوید که «در موسیقی بحث ارتباط شاگرد و استاد بسیار مهم است. شاگرد باید عاشق استاد خود باشد و به او اعتقاد داشته باشد؛ زیرا اگر خلاف این امر باشد پیشرفتی نمیکند. حس عشق استاد به شاگرد از طریق اپلیکیشن منتقل نمیشود؛ این برنامهها صرفا باید یک کمک آموزشی باشند.»
به گزارش ایسنا، شنبه ۲۸ مهرماه مراسم رونمایی از یک اپلیکیشن آموزش موسیقی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
در این برنامه چهرههای سرشناس موسیقی از جمله مینا افتاده، فردین خلعتبری، بهنام ابوالقاسم، سیامک جهانگیری، حسین بهروزینیا، شهرام صارمی، حمید قنبری، فرهاد فخرالدینی، محمد سعید شریفیان، علیاکبر قربانی، پوریا اخواص، شروین مهاجر، نیلوفر محبی، اردشیر کامکار، زکریا یوسفی، احسان عبایی، علیاصغر عربشاهی، وحید تاج، سامان احتشامی، کیهان کلهر، همایون نصیری، پویا سرایی، علیرضا قربانی، حسین علیزاده، بابک خضرائی، امین غفاری، پرواز همای، مجید اخشابی، باران نیکراه، میلاد کیایی، محسن رجبپور و ... حضور داشتند.
در ابتدای این برنامه باران نیکراه روایتی از سیر تحول آموزش موسیقی در ایران را قرائت کرد.
صحبتهای بابک خضرائی درباره اهمیت «محمدرضا شجریان» در موسیقی ایران هم بخش دیگری بود.
او گفت: این نظریه در تاریخ هنری و اجتماعی وجود دارد که برخی افراد جمعبند تاریخ پیش از خود هستند که نمونه آن در ادبیات شاعرانی هستند همچون حافظ و یا مولوی؛ اگر جایگاه حافظ در ادبیات ایران بینظیر است، تنها به خاطر این نیست که به عنوان بهترین شاعر شناخته میشود؛ بلکه دارای این امتیاز بزرگ است که جمعبندی شاعران پیش از خود را دارد. در سایر مکاتب هنری هم مثلا پل خواجو، از آن رو سمبل معماری است که پایههای آن یادآور معماری هخامنشی است.
و اما حسین علیزاده دقایقی در این برنامه به ایراد سخن پرداخت و درباره اهمیت ارتباط استاد و شاگرد توضیحاتی داد.
این آهنگساز گفت: ما که از غرب پیشرفتهتر نیستیم و در عصر حاضر همه چیز را از آنجا میآوریم؛ اتفاقا خیلی خوب و مثبت هم از امکانات آنها استفاده میکنیم ولی به هر حال عاطفه را نمیتوان از موسیقی حذف کرد. چنین اپلیکیشنی مکمل آموزشی برای افرادی است که دسترسی کامل ندارند و یا یک کمک آموزشی برای افراد محسوب میشود. اگر نام کیهان کلهر یا اردشیر کامکار را میشنوید، اینها نفس و جان دارند و وقتی آنها را از نزدیک میبینید، حس دیگری دارند حتی اگر ساز ننوازند. حال در آموزش این بحث قویتر است. همه شاگردان در هر سنی که باشند وقتی مقابل استاد قرار می گیرند کودک میشوند؛ کودکی که به عاطفه نیاز دارد.
او ادامه داد: باید مراقب باشیم از آن ور بوم نیفتیم. متاسفانه سیستم آموزشی این مملکت مدام رابطه استاد و شاگرد را کمرنگ میکند. ساخت این اپلیکیشن قدم مثبتی است؛ زیرا بسیاری دسترسی کافی برای یادگیری موسیقی ندارند ولی در نهایت همانند موزیسینی هستند که در پرورشگاه بزرگ شده است و نمیداند پدر و مادرش کیست؟ باید پدر و مادر موسیقی داشته باشیم. باید عشق را با آن پنجه استاد به شاگرد منتقل کنیم. ۱۵ سال داشتم که وقتی به جلیل شهناز نگاه میکردم، حس عشق از او جاری بود. برای همین است که بعد از ۶۰ سال هنوز آن تصاویر و گرد گچ و حال و هوای آنها برایم زنده است. خوشحالم که باوجود تلاش برخی برای حذف موسیقی در این سالها، موسیقی هنوز نفس میکشد.