صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال
  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 36945  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 13 آبان 1403
    زاهدان محمد شکوهی فر
    15.5 درصد بازنشستگان تامین اجتماعی سیستان و بلوچستان از مشاغل سخت و زیان‌آور هستند
    مدیرکل تامین اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: چهار هزار و 100 نفر از بازنشستگان تحت پوشش این اداره کل بازنشسته پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور هستند که حدود 15.5درصد از مجموع بازنشستگان را تشکیل می‌دهند.
    محمد خیاطی مدیر کل تامین اجتماعی استان سیستان و بلووچستان با بیان این‌که نرخ بازنشستگی پیش از موعد (طبق تبصره 2 ماده 76 و استفساریه اصلاحیه تبصره 2 ماده 76 قانون تامین اجتماعی ) در سال‌های اخیر روندی صعودی داشته است، افزود: در شش ماهه ابتدای امسال، 334 نفر در سیستان و بلوچستان با همراهی تامین اجتماعی استان بازنشسته پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور شده‌اند.
    وی اضافه کرد: مشاغل‌سخت و زیان‌آور، به مشاغلی گفته می‌شود که در آن‌ها عواملی چون عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و غیره از حالت استاندارد خارج شده و کارگر طی فعالیت مداوم از لحاظ جسمی و روحی آسیب جدی می‌بیند. طبیعتا این آسیب نتایج ناخوشایندی خواهد داشت که منجر به بیماری و عوارض خطرناک خواهد شد.
    وی ادامه داد: نتیجه کار کردن در چنین شرایطی ایجاد بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است؛ البته می‌توان با به کارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی صفت سخت و زیان‌آور آن مشاغل را کاهش داده یا حذف کرد.
    خیاطی بیان کرد: بررسی مشاغل سخت و زیان‌آور و تعیین گروه شغلی، در صلاحیت کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر استانی مستقر در اداره های تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و صلاحیت تطبیق عناوین شغلی مورد تصدی بیمه شده با مشاغل تایید شده در کمیته های استانی اداره کار به عهده سازمان تامین اجتماعی می باشد.
    وی خاطرنشان کرد: از مزایای این قانون، جهت بیمه‌شدگان، احتساب یک و نیم سال سابقه بیمه‌ای جهت هر سال سابقه اشتغال است.
    بر اساس آخرین آمار، سازمان تامین اجتماعی در استان سیستان و بلوچستان 245 هزار بیمه شده و حدود 56 هزار نفر بازنشسته و مستمری‌بگیر دارد.
    همچنین 872 هزار و 589 نفر از جمعیت استان سیستان و بلوچستان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارد.