سرمقاله

از تهران تا نیویورک / مسعود نصیری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 37450  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 21 آبان 1403
    شرط صعود زودهنگام تیم ملی به جام جهانی
    قلعه‌نویی در آستانه تکرار تجربه اسکوچیچ
    امیر قلعه‌نویی می‌تواند با هدایت تیم ملی به سمت پیروزی در سه بازی پیش‌رو، صعودی زودهنگام را به جام جهانی ۲۰۲۶ رقم بزند و البته در این تجربه با دراگان اسکوچیچ شریک شود.
    تیم ملی فوتبال کشورمان در صورتی که بتواند در سه بازی پیش‌روی خود موفق به کسب پیروزی شود و البته به شرط عدم کسب ۶ امتیاز از سوی امارات و قطر در دو بازی آینده، صعودی زودهنگام را به جام جهانی ۲۰۲۶ قطر خواهد داشت.
    به گزارش تابناک، تیم ملی ایران در هفته پنجم از دور سوم مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا در منطقه آسیا، روز ۲۴ آبان به مصاف تیم ملی کره شمالی خواهد رفت که طبق اعلام کنفدراسیون آسیا این رقابت از ساعت ۱۵:۳۰ به وقت ایران در کشور لائوس برگزار خواهد شد.
    تیم ملی در فیفادی پیش‌رو ابتدا میهمان کره شمالی است و پس از ۵ روز میهمان قرقیزستان خواهد بود. در حالیکه ۲ بازی پیش‌روی ایران در خارج از خانه است، ملی پوشان روی کاغذ شانس بالایی برای پیروزی دارند و چنانچه ۶ امتیاز کامل را کسب کنند در یک قدمی صعود قرار می‌گیرند.
    شاگردان امیر قلعه‌نویی تاکنون از مجموع چهار بازی در دور سوم، ۱۰ امتیاز از ۱۲ امتیاز ممکن را به دست آورده و به لطف تفاضل گل بهتر نسبت به ازبکستان در صدر گروه A هستند و فاصله ۶ امتیازی با تیم سوم گروه یعنی امارات باعث شده که مسیر صعود بسیار هموار باشد.
    تیم ملی فوتبال کشورمان در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر با وجود بحران تاریخی که فدراسیون مهدی تاج با شکل قرارداد مارک ویلموتس و فسخ قرارداد این مربی ایجاد کرد و تیم ملی در آستانه حذف بود، با هدایت دراگان اسکوچیچ توانست ابتدا از بحران عبور کند و سپس در بازی هفتم از مرحله نهایی انتخابی جام جهانی، سریع‌ترین صعود تاریخ یک تیم آسیایی به جام جهانی را رقم بزند و در کنار صعود به جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین، با کسب بالاترین امتیاز عنوان مقتدرانه‌ترین صعود تاریخ فوتبال ایران را نیز به خود اختصاص دهد.
    تیم ملی فوتبال ایران در حالی برای اولین بار جام جهانی را در آرژانتین ۱۹۷۸ تجربه کرد که تعداد تیم‌های حاضر در آن دوره فقط ۱۶ تیم بوده و دو قاره آسیا و اقیانوسیه تنها یک سهمیه برای حضور در جام جهانی داشتند؛ ملی پوشان کشورمان پس از پیروزی یک بر صفر مقابل استرالیا در بازی ششم صعود خود را به جام جهانی قطعی کرده تا مقتدرانه به دور بعد صعود کنند.
    دومین صعود ایران به جام جهانی با فاصله ۲۰ سال از آرژانتین رقم خورد که آسیا فقط سه سهمیه مستقیم داشت که یک سهمیه هم با پلی‌آف قاره‌ای رقم می‌خورد که ایران مقابل ژاپن با نتیجه ۳ بر ۲ شکست خورد، اما ملی‌پوشان کشورمان با در یک بازی نفس‌گیر و مهیج مقابل استرالیا در پلی‌آف بین قاره‌ای به عنوان آخرین و سی‌ودومین تیم به جام جهانی فرانسه پیوست تا حماسه ملبورن در تاریخ فوتبال ایران جاودانه شود.
    چنانچه در این دوره ملی‌پوشان از ۳ بازی آینده خود، ۹ امتیاز کامل بگیرند و امارات و قطر از کسب ۶ امتیاز در دو بازی بعدی خود ناکام بمانند، شاگردان قلعه‌نویی این فرصت را دارند که رکورد صعود به جام جهانی پیشین را تکرار و با پیروزی در بازی هفتم مقابل امارات صعود خود را قطعی کنند. البته با این تفاوت که جام جهانی پیش‌رو اولین دوره برگزاری جام جهانی با حضور ۴۸ تیم است و ۸ سهمیه مستقیم برای صعود تیم‌های آسیایی، کار قدرت‌های فوتبال آسیا همچون ایران را ساده‌تر از ادوار قبل کرده است.
    اما باید در نظر داشت که هرچند پیروزی پر گل مقابل قطر دلچسب بود، اما باتوجه به پیروزی‌های متزلزل قبلی تیم ملی و همچنین تساوی مقابل ازبکستان با بازی نه چندان دلچسب نمی‌توان کار را تمام شده دانست؛ باید دید که قلعه‌نویی برای رفع ضعف‌های مشهود تیم ملی به ویژه در ساختار دفاعی چه تدابیری به کار خواهد گرفت.
    امیر قلعه‌نویی برای دو بازی پیش‌روی تیم ملی علیرضا بیرانوند، پیام نیازمند، سید حسین حسینی، محمدرضا اخباری، شجاع خلیل‌زاده، علی نعمتی، امین حزباوی، محمدمهدی زارع، حسین کنعانی‌زادگان، صالح حردانی، آریا یوسفی، میلاد محمدی، امید نورافکن، سامان قدوس، جواد حسین‌نژاد، روزبه چشمی، سعید عزت‌اللهی، محمد کریمی، محمد قربانی، علیرضا جهانبخش، علی قلی‌زاده، محمد محبی، مهدی قائدی، مهدی طارمی، امیرحسین حسین‌زاده، سردار آزمون، شهریار مغانلو و سعید سحرخیزان را به اردو فراخوانده است.
    در بین ۲۸ بازیکن دعوت شده به اردوی تیم ملی برای دو دیدار حساس مقابل کره شمالی و قرقیزستان و باتوجه به پیروزی‌های متزلزل قبلی، حضور شهریار مغانلو در بین مهاجمان دعوت شده با آمار نه چندان خوب در تیم الاتحاد کلبا و دقت پاس ۴۸ درصد قابل تأمل است؛ همانطور که علیرضا جهانبخش باوجود انتخاب تیم جدیدش در هلند، اما تا پیش از اردوی تیم ملی ۶ ماه بدون بازی باشگاهی بوده و در بازی‌های پیشین تیم ملی نیز نشان داد که از آمادگی به دور است. همچنین دعوت از روزبه چشمی و سیدحسین حسینی از استقلال با توجه به عملکرد ضعیف خط دفاعی و دروازه‌بان استقلال در ۱۰ هفته ابتدایی لیگ برتر و بازی‌های لیگ نخبگان آسیا، عجیب به نظر می‌رسد، به خصوص اینکه آنها سن و سال بالایی هم دارند و میانگین سنی تیم ملی را افزایش داده‌اند.
    در عین حال حضور سعید سحرخیزان ۲۱ ساله که در لیگ روسیه عملکرد خوبی نشان داده، می‌تواند نفس تازه‌ای به خط حمله بدهد.‌ هرچند که تفاوت زیادی در ترکیب تیم ملی به وجود نیامده است؛ از طرفی میانگین سنی ۲۷ سال برای خط دفاع و حضور جوانانی چون حزباوی و زارع ۲۱ ساله و یوسفی ۲۲ ساله می‌تواند نوید حرکت به سمت جوانگرایی بدهد که بالاخره تیم ملی نیز باید برای کاهش میانگین سنی، به این سمت حرکت کند.