سرمقاله

لزوم عبور از بلاتکلیفی در سیاست‌خارجی / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • دبیر شورای عالی فضای مجازی از غرفه ایرانسل بازدید کرد
  • بازدید دبیر شورایعالی فضای مجازی از غرفه گروه همراه اول در تلکام ۲۰۲۴
  • راهنمای جامع انتخاب بهترین ایزوگام برای مناطق سردسیر و گرمسیر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 39741  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 04 دی 1403
    معاون اول رئیس جمهور در آیین افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، ‌فناوری اطلاعات
    باید از برخوردهای سلیقه ای در کشور پرهیز کرد
    معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز کاربران و برخی از بخش ها نگرانی هایی در خصوص کیفیت و امنیت سرویس در حوزه فناوری اطلاعات دارند،‌ ادامه داد: حفظ فضای سایبری واقعیت انکارناپذیر برای زندگی است و این امنیت صرفاً مسایل سیاسی و دفاعی نبوده بلکه رقابت در اقتصاد است که باید متخصصین این بخش بصورت طبیعی دسترسی آسان و در اختیار همگان داشته باشند.
    به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف صبح امروز (دوشنبه) در آیین افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات،‌فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال که در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران انجام شد، با اشاره به برخی از مشکلات جدی در زمینه ورود برخی کالاهای دیجیتالی و هوشمند به کشور، گفت: در یک زمان یک مدل گوشی خاص وارد کشور می شود و طبیعتاً‌ خدمات پس از فروش آن محصول اجباری و به عهده تولید کننده است اما به دلیل برخی از مسائل خدمات پس از فروش با هزینه وحشتناک به مصرف کننده می رسد چرا که شفاف عمل نکردیم و از بیراهه ها و افراد غیرمتخصص وارد شدیم که وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت در حال بررسی و سامان یافتن این مسئله است چرا که ثروت ملی و منابع مردم برای سرویس هایی که به عهده فروشنده است هدر می رود که با چنین مشکلاتی در بخش های دیگر حوزه فناوری اطلاعات در داخل روبرو هستیم.
    وی ادامه داد: به دلیل برخی از راهبردها کالاهای با کیفیت پایین به جای کالای استاندارد به ما تحویل می شود و خدماتی که وظیفه آنها است اما با پول کلان و معطلی به مردم تحویل می دهند که این نمایشگاه و جلسات تخصصی باید برای حل این مشکلات به دولت راهکار دهند.
    عارف افزود: انتظار ما از بیست و پنجمین نمایشگاه ایران تلکام این است که در پایان برگزاری این نمایشگاه یک جمع بندی برای اتخاذ اقدامات به دولت ارائه دهد.
    معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی از تصمیمات در کشور سلیقه ای است که بعد از پیگیری ها متوجه می شویم به هیچ مرکز تصمیم گیری منتسب نیست،‌ افزود: یک تصمیم و اتفاق که هموطنان را ناراضی می کرد پیگیری کردیم و هیچ ریشه ای نداشت که از طرفی دولت به حقوق قانونی خود نمی رسید و در داخل نیز ایجاد نارضایتی می کرد که باید از این تصمیمات بی اساس پرهیز کنیم و کاملا شفاف و روشن در چارچوب قانون و سیاست ها عمل و حرکت کنیم و اگر دولت تصمیمی اتخاذ کرد با صراحت و شفاف اعلام کند چرا که با اقدامات بدون شفافیت به ثروت ملی و مردم ضربه می زنیم.
    عارف در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه بخش های نفت و مخابرات هیچ گاه با مانعی برای استفاده از فناوری های نوین روبرو نشدند،‌ افزود: نگاه کشورهای در حال توسعه به فناوری بدبینانه است و به دلیل ورود با تاخیر این فناوری ها به این کشورها، هزینه های ناخواسته متحمل می شوند و هر گام کوچک خلاف این روند به عنوان یک دستاورد بزرگ تلقی می شود.
    معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هزینه اقتصادی و مادی عدم بهره گیری از فناوری های نوین بسیار بالا است،‌ تصریح کرد: مزیت بخش فناوری اطلاعات در کشور وجود نیروهای با انگیزه،‌ بانشاط و با هوش و توان علمی بالا است.
    وی ادامه داد: در سیستم گزینشی کنکور معمولا اولویت اول دانش آموزان یکی از رشته های مرتبط با فناوری اطلاعات بوده است و عموما افراد با انگیزه و بانشاط وارد این رشته می شوند که کارهای پژوهشی آنان قابل مقایسه با بهترین دانشگاه های جهانی است و سهم این جوانان دانشمند در داخل و خارج از کشور در فناوری اطلاعات بی نظیر است.
    عارف با تاکید بر اینکه آیا می توان یکی از دستاوردهای ارزشمند چهار دهه اخیر در دنیا را مطرح کرد و نام دانشمند و جوان ایرانی به میان نیاید، ادامه داد: به هر میزان که این نوآوری ها به سمت حوزه نرم افزار حرکت می کند سهم جوانان برجسته ایرانی بیشتر می شود.
    معاون اول رئیس جمهور به برخی از موانع بویژه در سه برنامه اول توسعه اشاره و تاکید کرد: در برنامه سوم توسعه به دنبال آن بودیم که در یک اقدام حوزه فناوری اطلاعات از بخش خصوصی کمک بگیریم که با موانع قانونی روبرو شدیم و شورای نگهبان در جلسه ای به من اعلام کرد که این حرکت و بهره گیری از بخش خصوصی خلاف قانون اساسی است اما با تلاش ها، این خدمات حوزه فناوری اطلاعات به بخش خصوصی واگذار شد و با این اتفاق ارزشمند و همچنین ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ توسط مقام معظم رهبری در کنار تنظیم سیاست های کلی بزرگترین موانع برای ورود بخش خصوصی برداشته شد.
    وی با بیان اینکه ارائه کالا و خدمات تولیدی در کنار فراهم آوردن فرصتی برای تبادل نظر و به چالش کشیدن امور کاری و رشد نقش فناوری اطلاعات از وظایف مهم نمایشگاه ایران تلکام است،‌ ادامه داد: انتظار ما از این نمایشگاه این است که پس از ارائه دستاوردهای داخلی و خارجی و مقایسه نتایج این چالش ها، گامی رو به جلو در صنعت فناوری برداشته شود تا ببینیم این بخش در کجای توسعه و برنامه های توسعه و پیشرفت کشور قرار دارد.
    عارف با اشاره به اینکه فناوری های نوین و های تک و همچنین فناوری های مدعی پیشران و همگرا از بخش فناوری اطلاعات آغاز می شود، گفت: سهم بالای این بخش در اشتغال به ویژه فارغ التحصیلان باید مشخص شود و انتظار می رود یک سهم حداقلی ۲۰ درصدی از شاخص اشتغال زایی به حوزه فناوری اطلاعات اختصاص یابد.