سرمقاله

لزوم عبور از بلاتکلیفی در سیاست‌خارجی / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • دو نشست تخصصی با محوریت هوش مصنوعی در غرفه ایرانسل برگزار شد
  • مهمانان ایرانسل در دومین روز نمایشگاه تلکام۱۴۰۳
  • رونمایی از دو سرویس همراه اول در بازدیدهای معاون راهبردی رئیس جمهور و رگولاتوری
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 39788  |  صفحه ۸ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 04 دی 1403
    عروسی تا کی در کوچه‌های بورسی‌ها می‌ماند؟
    روزهای خوش بورس بازان
    گروه اقتصاد - یک کارشناس بازار سرمایه در پیش‌بینی خود از وضعیت بورس می‌گوید: پیش‌بینی من این است که اگر تحولات سیاسی و اقتصادی و ریسک سیستماتیک چندان آزاردهنده نباشد، همچنان روند رو به رشد بازار سهام در سال آینده با یک شیب ملایمی پشت سر گذاشته خواهد شد و بازار به صورت معاملاتی به سمت بهبود حرکت خواهد کرد.
    شاخص کل بورس تهران در معاملات روز یکشنبه، دوم دی با ۲۴ هزار و ۷۹۹ واحد رشد، در ارتفاع ۲ میلیون و ۷۶۳ هزار و ۶۵۲ واحد قرار گرفت. روز گذشته نیز حجت‌اله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار وعده ۱۳ هفته گرم در بورس تهران را از جهت عرضه‌های اولیه داد.
    حمید میرمعینی، تحلیلگر بازار سهام در ارزیابی خود از سخنان اخیر صیدی، به اقتصاد ۲۴ گفت: «باید در نظر داشته باشیم که ایشان به لحاظ عرضه اولیه نوید ۱۳ هفته گرم را دادند و منظور ایشان از «گرم» هم شاید پررونق بوده است. اما اینکه صحبت‌های ایشان را به عنوان سیگنال و جهت‌دهنده به بازار تلقی کنیم، نگاه اشتباهی است. در مجموع در هفته‌های آینده بسته به تغییرات در مولفه‌های اثرگذار بر بازار سرمایه، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که بازار واکنش نشان دهد؛ بنابراین اینکه بر اساس صحبت‌های فردی که اطلاعاتش درمورد آینده و تحولات سیاسی و اقتصادی چندان دقیق نیست را به عنوان سیگنال به بازار برداشت کنیم، ممکن است بازار را گمراه کنیم یا انتظارات فراتر از تحولات واقعی حرکت کند.»
    وی خاطرنشان کرد: «آقای صیدی همچنین اظهار کردند که ما اصلا به نوسانات، نحوه مدیریت و کنترل شاخص کاری نداریم که به باور من این می‌تواند اتفاق خیلی خوب باشد چراکه در گذشته شاخص تحت تاثیر کنترل سازمان بورس و عوامل دولت بود و روی شاخص حساسیت خاصی وجود داشت؛ بنابراین این بخش از اظهارات ایشان، بازار را به سمت آزادی بیشتر و مکانیسم عرضه و تقاضای آزاد قرار می‌دهد.»
    این کارشناس بورس درباره ریسک‌های سیاسی اثرگذار بر بازار بیان کرد: «در مجموع ما شاهد تحولات زیادی در آینده خواهیم بود؛ چه به لحاظ تغییرات در دولت آمریکا و چه به لحاظ تغییرات اثرگذار بر سودآوری شرکت‌ها از جمله تغییر در قیمت دلار و نرخ ارز توافقی، تغییر در نرخ سود بانکی و ارائه گزارش‌های سه ماهه سوم شرکت‌ها یا تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی مانند خودروسازی‌ها که عمدتا اثر مثبتی روی روند بازار سرمایه خواهند داشت.»
    میرمعینی در پیش‌بینی خود از وضعیت بورس تا پایان سال به اقتصاد ۲۴ گفت: «من فکر می‌کنم در آینده با توجه به تغییر و تحولات سیاسی و تغییر در سیاست‌گذاری‌های سیاسی ما همچنان در بازار سرمایه شاهد تحولات هستیم. واکنش بازار سرمایه نسبت به این تحولات روند متفاوتی را دارد که موجب نوسان خواهد شد. پیش‌بینی من این است که اگر تحولات سیاسی و اقتصادی و ریسک سیستماتیک چندان آزاردهنده نباشد، همچنان روند رو به رشد بازار سهام در سال آینده با یک شیب ملایمی پشت سر گذاشته خواهد شد و بازار به صورت معاملاتی به سمت بهبود حرکت خواهد کرد.»
    این تحلیلگر بازار سهام درباره واکنش بازار به مستقر شدن رسمی ترامپ در کاخ سفید، بیان کرد: «در حال حاضر خیلی قابل پیش‌بینی نیست. اگر بر اساس الگوی رفتاری گذشته ترامپ حدس بزنیم، باید پاسخ دهم که دوره سختی خواهیم داشت، ولی طی چند سال اخیر تحولات بسیاری رخ داد که این دوره ریاست جمهوری ترامپ را با دوره قبلی‌اش متفاوت می‌کند؛ یکی از این تفاوت‌های اساسی، جایگاه ایران و تحولاتی است که در منطقه رخ داده است. رویکرد آمریکا نسبت به این تحولات می‌تواند تغییراتی را در جهت‌گیری‌های آمریکا نسبت به ایران رقم زند.»
    میرمعینی ادامه داد: «هرچند نرمش‌هایی از سوی ایران برای مذاکرات و بهبود اوضاع سیاسی صورت گرفته است ولی باید منتظر بمانیم و ببینیم رویکرد دولت آمریکا نسبت به آینده سیاسی ایران چه خواهد بود. درصورتی که رویکرد مثبتی باشد قطعا به سمت بهبود اوضاع اقتصادی و به تبع آن بازار سرمایه خواهیم رفت ولی اگر رویکرد ما تقابل و جدل باشد، روز‌های خیلی سختی هم برای اقتصاد و هم برای بازار سرمایه در پیش خواهیم داشت.»