سرمقاله

ثبات اقتصادی و روان مردم / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ویستا در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری
  • برگزاری دومین کنفرانس مهندسی و مدیریت فرآیندهای سازمانی با حمایت همراه اول
  • آغاز ثبت‌نام دوازدهمین دوره کارآموزی همراه اول
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 40429  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 13 دی 1403
    بافت تاریخی دیهوک در مسیر احیاء و بازسازی
    جنوبی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان طبس از انجام یک فصل دیگر از مرمت اضطراری بافت تاریخی دیهوک با کمک اهالی و مالکین خانه‌های قدیمی خبر داد.
    محمد عرب امروز چهارشنبه ۱۲ دی با اعلام این خبر گفت: با همت و مشارکت اهالی‌ اندود کاهگل اضطراری بافت تاریخی دیهوک به مساحت ۳۵۰ متر مربع انجام شد و مسیر بازسازی و احیاء بافت را هموارتر کرد.
    رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان طبس افزود: تنها راه مرمت، حفظ و احیاء بناها و بافت‌های تاریخی جلب مشارکت مردم است که پس از اصفهک این موضوع در سایر بناهای تاریخی شهرستان نیز دنبال می‌شود.
    وی ادامه داد: در دیهوک با شروع این همراهی مالکین و پیرو بازدید و دستور استاندار خراسان جنوبی در دو هفته گذشته، عملیات اجرایی تامین زیرساخت‌های مورد نیاز بافت تاریخی شروع شد و در حال حاضر اجرای شبکه گاز توسط شرکت گاز در حال انجام است. همچنین خرید و نصب تیرهای شبکه برق با مشارکت شرکت برق انجام شده و در تابستان امسال خرید ترانس و قسمتی از تجهیزات نیز صورت گرفت که مجموعاً مبلغ ۱۱ میلیارد ریال از محل منابع استانی برای این پروژه هزینه شده و در صورت تخصیص اعتبارات، عملیات برق‌رسانی بافت نیز تکمیل خواهد شد.
    عرب گفت: روستای تاریخی دیهوک با قدمتی چند صدساله در شهرستان طبس در غرب شهر فعلی دیهوک و به فاصلۀ حدود یک کیلومتری آن قرار دارد فاصله این روستا تا مرکز شهرستان طبس ۸۷ کیلومتر و تا بیرجند ۱۹۵ کیلومتر است و در ارتفاع ۱۳۷۲ متر از سطح دریا قرار گرفته است.
    وی افزود:بافت تاریخی دیهوک حدود ۱۸ هکتار مساحت دارد و با شماره ۳۳۷۱۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است که تاکنون سه اقامتگاه بوم‌گردی در این بافت ارزشمند راه‌اندازی شده و چندین مورد در حال راه‌اندازی و متقاضی تبدیل خانه‌های قدیمی بافت روستا به بوم گردی هستند. رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان طبس افزود: این روستای تاریخی با قدمتی چند صدساله از محله‌های «انتظامیه»، «سرچشمه»، «تلخک»، «دم دروازه»، «بنوکوه»، «اولنگ»، «چپیله»، «زیر اسیاب»، «دم اسیاب»، «دم مزار» و «پی کمر» تشکیل شده است. اغلب خانه‌ها از خشت و گل، دو طبقه و به هم پیوسته تشکیل شده‌اند. مردم دیهوک اکنون با مرمت تعدادی از بناهای بافت تاریخی، پیشینه کهن خود را پاس می‌دارند و اشتیاق دارند دیهوک قدیم را زنده و پویا سازند. وی افزود: دسترسی به بافت قدیم روستای دیهوک از طریق محلۀ انتظامیه که در گذشته جزئی از محله‌های روستا بوده و امروزه هم به همین نام مشهور است، پس از عبور از این محله و طی مسیر حدود ۸۰۰ متری به طرف شمال امکانپذیر است. بافت قدیم روستای دیهوک دورتادور یک کوه صخره‌ای ساخته شده که این کوه به صورت بیضی از شمال به جنوب امتداد دارد. این بافت با طول ۴۷۰ و عرض ۲۰۰ متر به فاصله ۷۳۰ متری غرب بافت جدید شهر دیهوک قرار گرفته است.