کد خبر: 40995 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 23 دی 1403
« لس آنجلس» همچنان میسوزد
۲۱۰ هزار ایرانی درگیر آتش هستند
آتش سوزی مهیب در شهر لس آنجلس آمریکا در ایالت ثروتمند کالیفرنیا با گذشت 5 روز هنوز مهار نشده و منجر به کشته شدن 11 نفر شده است.
آتشسوزیهای گسترده در شهر لسآنجلس که از روز سهشنبه آغاز شده، تاکنون دستکم ۱۰ کشته برجای گذاشته و دهها هزار نفر را مجبور به تخلیه کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، با گذشت ۵ روز از آتش سوزی مهیب در شهر لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا دامنههای آتش در حال پیشروی هستند.
دفتر کلانتر شهر لسآنجلس با بیان اینکه هماکنون ۶ آتشسوزی گسترده در مناطق مختلف شهر لسآنجلس در حال پیشروی هستند اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار نفر دستور تخلیه فوری از شهر را دریافت کردند و دهها هزار نفر نیز در معرض خطر جدی قرار دارند.
مقامات شهر لسآنجلس در تازهترین آمار قربانیان و خسارتهای ناشی از آتشسوزیهای مرگبار در این شهر اعلام کردند که شمار افراد جانباخته در این آتشسوزیهای مهیب به ۱۱ نفر افزایش یافته، اما با ورود سگهای زندهیاب به مناطق آسیبدیده این آمار افزایش خواهد یافت.
مقامات امریکایی گفتند که شهرستان لس آنجلس برای این فاجعه آماده نیست و آتش نشانان کافی در لس آنجلس برای رسیدگی به چهار آتش سوزی جداگانه به این بزرگی وجود ندارد.
گاوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا هم گفته که فصل آتش سوزی در ایالت کالیفرنیا "به تمام طول سال" تبدیل شده و علیرغم اینکه این ایالت "به طور سنتی" شاهد آتش سوزی در این زمان از سال نیست، ظاهرا به تأثیر تغییرات آب و هوایی مربوط است. در همین راستا رابرت لونا، کلانتر لس آنجلس، روز پنجشنبه با ترغیب مردم به ترک مناطق آسیب دیده، هشدار داد که هر ساکنی که دستور تخلیه را که توسط قانون صادر شده است را نادیده بگیرد، ممکن است دستگیر شود.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نیز وضعیت کنونی در شهر لسآنجلس را «صحنه جنگ» توصیف کرد و هشدار داد که شمار قربانیان این آتشسوزیها افزایش خواهد یافت.
بر اساس هرج و مرج ایجاد شده در نتیجه این آتش سوزی، مناطق آتش گرفته به صحنه غارت اموال نیز تبدیل شده است. برخی افراد با هجوم به فروشگاهها و منازل مسکونی به غارت اموال مشغول هستند.
بر اساس برآورد منابع محلی، تاکنون دستکم ۱۰۰ هزار ساختمان ویران شده و محلههای نیز کاملاً با خاک یکسان شده است.
با توجه به جمعیت ابتاع ایرانی حاضر در لس آنجلس، برآورد میشود حدود ۲۱۰ هزار ایرانی به نوعی درگیری این رویداد هستند.
به نقل از منابع آگاه نوشت که یک هفته پیش از آغاز آتشسوزیهای فاجعهبار در شهر لسآنجلس در ایالت کالیفرنیا، «کارن باس» شهردار این شهر دستور کاهش ۴۹ میلیون دلار از بودجه سازمان آتشنشانی شهر را صادر کرد.
به گفته این منابع آگاه، این کاهش شدید بودجه موجب بستهشدن ۱۶ ایستگاه آتشنشانی شد و آمادگی و توانایی سازمان آتشنشانی را برای مقابله با فاجعه پیشرو را بهشدت کاهش داد و هماکنون تخمین زده میشود که این آتشسوزیهای مهیب تاکنون موجب خسارت حداقل ۲۰ میلیارد دلار شده است.
ایالت کالیفرنیا ثروتمندترین و پیشرفتهترین ایالت آمریکاست، اما اکنون آتشنشانهای شهر لسآنجلس با ابتداییترین ابزارها در حال خاموشکردن آتش هستند؛ اما نقدهای کنونی بیشتر متوجه «کارن باس» شهردار شهر لسآنجلس است و او را مسبب وضعیت کنونی میدانند.
نشریه «نیویورکپُست» با انتشار گزارشی انتقادی از نحوه مقابله آتشنشانها با پیشروی سریع آتشسوزیها در لسآنجلس نوشت که کارن باس، شهردار لسآنجلس، روز چهارشنبه با انتقادهای شدیدی روبهرو شد، زیرا فاش شده که وی بودجه سازمان آتش نشانی این شهر را ۱۷.۶ میلیون دلار قبل از آتش سوزیهای ویرانگر این هفته کاهش داده است؛ و ادعا شده که این بودجه برای جمعیت انبوه بیخانمان اختصاص داده شده که هنوز هزینه هم نشده است.
به نوشته این نشریه آمارهای رسمی در لسآنجلس نشان میدهد که این کاهش بودجه آتشنشانی دومین کاهش بودجه مالی ۲۵-۲۰۲۴ باس بود - و حتی آن چیزی که او میخواست نبود؛ اگر طرح باس اجرایی میشد بودجه سازمان آتشنشانی تا ۲۳ میلیون دلار هم کاهش مییافت.
تخمین زده میشود که آتش سوزی لس آنجلس یکی از پرهزینهترین فجایع تاریخ آمریکا باشد که خسارت آن تاکنون بیش از ۱۳۵ میلیارد دلار برآورد شده و طبق گزارشها این خسارت به راحتی به ۱۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
اعلام آمادگی ایران برای کمک به حادثهدیدگان در آتشسوزی لسآنجلس
رئیس جمعیت هلالاحمر کشورمان ضمن ابراز همدردی با خانواده حادثهدیدگان در آتشسوزی گسترده در لسآنجلس برای ارسال کمکهای بشردوستانه به این کشور اعلام آمادگی کرد.
به گزارش مهر، به نقل از جمعیت هلالاحمر، پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلالاحمر کشورمان ضمن ابراز همدردی با خانواده حادثهدیدگان در آتشسوزی گسترده در لسآنجلس. برای ارسال کمکهای بشردوستانه به این کشور اعلام آمادگی کرد.
متن پیام همدردی رئیس جمعیت هلالاحمر کشور با کلیف هولتز رئیس صلیب سرخ آمریکا به شرح زیر است:
خبر آتشسوزی گسترده در بخشهای وسیعی از کشور شما که نه تنها خانهها و زندگیها را در خود فرو برده، بلکه جان هزاران انسان بیگناه را به خطر انداخته و طبیعت زیبای سرزمین شما را به خاکستر تبدیل کرده، نه صرفاً یک بحران محلی بلکه زخمی بر وجدان بشری است و وجدان همه انسانهای مسئول و دلسوز در سراسر جهان را به درد میآورد.
صحنههای دردناک و مردمی که برای نفس کشیدن زیر آسمانی پر از دود و آتش رنج میکشند، برای ما بیش از تصاویر تلویزیونی است؛ اینها فراخوانی است برای اقدام. از طرف جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران، به شما اطمینان میدهیم که در این لحظات سخت تنها نیستید.
آتشسوزیهای اخیر نشان دادهاند که مهار این بحران فراتر از تواناییهای محلی بوده و به یاری جهانی جهت اطفا حریق نیاز دارد و گسترش سریع شعلهها در دل طبیعت به دلیل طولانی شدن عملیات اطفای حریق نه تنها تهدیدی برای زندگی انسانها، بلکه برای آینده زمین و محیط زیست است. ما در هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، با تکیه بر تجربیات گسترده خود در مواجهه با بلایای طبیعی و انسانی، آمادگی داریم تا تیمهای تخصصی واکنش سریع، تجهیزات امدادی و نیروی انسانی متعهد و آموزشدیده خود را بهسرعت به محل اعزام کنیم.
تعهد ما به اصول انساندوستی و ارزشهای والای اسلامی و انسانی، و پایبندی به اصول نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر، ما را بر آن داشته است که در برابر این بحران، فارغ از مرزها، فرهنگها و زبانها، به یاری شما بشتابیم. باور ما این است که تنها با همکاری و همبستگی جهانی میتوان از عمق این بحران کاست. ما آمادهایم تا در کنار دیگر نیروهای امدادی، برای بازگرداندن آرامش به مردمی که در محاصره آتش و اندوه قرار گرفتهاند، تلاش کنیم.
نجات جان انسانها، تسکین آلام آسیبدیدگان و ایجاد امید در دلها، والاترین رسالت ماست. یقین داریم که با همافزایی و اشتراک تجارب، میتوانیم آیندهای روشنتر برای مردمی که امروز گرفتار شعلههای بیرحم آتش شدهاند، به این بحران پایان دهیم.
در پایان این جانب ضمن ابراز همدردی با جنابعالی و مردم متأثر از این بحران، منتظر پاسخ شما برای هماهنگیهای لازم هستیم.
افزایش تلفات و استقرار گارد ملی برای حفاظت از محلات تخلیه شده
حداقل شش آتشسوزی جنگلی همچنان در سراسر لس آنجلس شعله ور است. تاکنون حداقل ۱۱ نفر جان خود را از دست داده اند و مقامات اعلام کردهاند تا زمانی که بازرسان نتوانند بررسی های دقیق انجام دهند، آمار واقعی مشخص نخواهد شد.
به گزارش ایسنا، مقامات اعلام کردند که بیش از ۱۰۰ هزار نفر تحت دستور تخلیه هستند.
همچنین بر اساس ارزیابیها، حداقل ۱۰ هزار ملک در آتش سوزی ویران شده است.
درحالی که آتشسوزی در بخشهایی از لس آنجلس و اطراف آن ادامه دارد، مقامها در نواحی ویران شده مقررات منع تردد شبانه اعلام کردهاند.
به گزارش سی ان ان، این مقررات در دو ناحیه «پسیفیک پالیسِیدز» و «ایتون» برای مقابله با «غارت» برقرار شده است.
ادامه آتشسوزی در «لس آنجلس»؛ افزایش تلفات و استقرار گارد ملی برای حفاظت از محلات تخلیه شده
این آتشسوزیهای طبیعی که روز سهشنبه هفته گذشته شروع شد،هزاران بنا را ویران کرده و به دستور ترک محل برای دهها هزار نفر دیگر منجر شده است. پیش از این، شمار تلفات این حادثه ۱۰ تن اعلام شده بود که بر اساس به روز رسانیهای رسمی این تعداد به ۱۱ تن افزایش یافته است. به رغم تلاش هزاران مامور آتشنشانی، بزرگترین آتشسوزیها عمدتا ادامه دارد چون مهار آن دشوار بوده است. انتظار میرود شرایط آب و هوایی در روزهای آینده همچنان بر شعلههای آتش بدمد. همزمان آمادگی مقامها برای مقابله با چنین شرایطی زیر ذرهبین رفته است.
نیروهای گارد ملی در برخی نقاط شهر مستقر شدهاند تا از غارت در محلات تخلیه شده جلوگیری کنند و قرار است تعداد بیشتری هم مستقر شوند. به گفته پلیس تاکنون ۲۰ نفر دستگیر شدهاند همچنین بعدازظهر پنجشنبه یک مرد پس از آنکه ساکنان مشکوک شدند قصد ایجاد آتشسوزی جدیدی را دارد، دستگیر شد.
پلیس گفت که او به نقض مقررات آزادی مشروط متهم شده اما دلیل قانع کنندهای برای طرح اتهام آتشافروزی علیه او وجود ندارد و تحقیقات همچنان ادامه دارد. به گزارش بی بی سی، علت اولیه شروع آتشسوزیها هنوز روشن نیست. آتشسوزیهای بزرگی که در لسآنجلس در حال گسترش هستند، شهر را در ابری غلیظ از دود فرو برده و هشدارهای مربوط به کیفیت هوا را در مناطق متعددی از جنوب کالیفرنیا به دنبال داشته است. دود ناشی از آتشسوزیهای جنگلی میتواند سطوح بالایی از آلودگی هوا را به دنبال داشته باشد؛ این نکته را نیز باید در نظر داشت که آلودگی ناشی از ذرات معلق به ویژه برای سلامت عمومی مضر و خطرناک است. به گزارش یورونیوز، کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماریهایی چون نارساییهای قلبی و ریوی، بیشتر در معرض تأثیرات منفی این آلودگی هستند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، انتشار ذرات ریز ناشی از دود آتشسوزیهای جنگلی با مرگومیر زودرس مرتبط هستند و میتوانند بیماریهای ریه، قلب، مغز و سایر اندامها را تشدید کنند.