سرمقاله

تحرکات مشکوک برای تغییر در برخی کشورهای منطقه / سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • وزیر ارتباطات: تجربه بین‌المللی و بومی ایرانسل عامل بهبود خدمات اداری به مردم می‌شود
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 41024  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 23 دی 1403
    هشدار غرب به دمشق درباره انتصاب افراد خارجی در پست‌های ارشد نظامی
    خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع از هشدار چند کشور غربی به حاکمان دولت موقت سوریه در خصوص انتصاب شبه‌نظامیان شناخته شده خارجی در مناصب نظامی بلندپایه خبر داد.
    به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز به نقل از ۲ منبع مطلع اعلام کرد: فرستاده‌های آمریکا،‌ فرانسه و آلمان به حاکمان دولت جدید موقت در سوریه هشدار داده‌اند هر گونه انتصاب شبه‌نظامیان شناخته شده خارجی در مناصب نظامی بلندپایه عامل نگرانی امنیتی بوده و برای وجهه آنها همچنان که برای برقراری روابط با کشورهای خارجی تلاش می‌کنند بد خواهد بود.
    یک مقام آمریکایی اظهار کرد: واشنگتن در چارچوب تلاش‌های غرب برای وا داشتن شبه‌نظامیان حاکم بر سوریه به منظور تجدید نظر در این اقدام خود، هشدار مذکور را در یک نشست میان «دنیل روبنشتاین»، فرستاده آمریکا و «احمد الشرع»، سرکرده گروه هیات تحریر الشام در روز چهارشنبه در محل کاخ ریاست جمهوری در شهر دمشق مطرح ساخت.
    این مقام افزود: «این انتصابات کمکی به شهرت آنها در ایالات متحده نخواهد کرد.»
    یک مقام مطلع به مذاکرات اظهار کرد ژان نوئل بارو، و آنالنا بربوک، وزیران امور خارجه فرانسه و آلمان در نشستی در سوم ژانویه با احمد الشرع مساله استخدام شبه‌نظامیان خارجی در ارتش سوریه توسط دولت او را مطرح کرده‌اند.
    خبرگزاری رویترز پیشتر در تاریخ ۳۰ دسامبر گزارشی درباره این انتصابات توسط حاکمان جدید سوریه منتشر کرد. اظهارنظرهای فرستاده آمریکا درباره این انتصابات پیش از این منتشر نشده‌ بودند.
    مخالفان مسلح سوریه در ۸ دسامبر دمشق را به تصرف خود درآوردند. «بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه پس از مذاکره با شرکت کنندگان در درگیری سوریه از سمت خود کناره‌گیری کرد و سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد و در آنجا به وی پناهندگی داده شد. «محمد الشرع»، که اداره یک دولت مستقر در ادلب را که توسط «هیئت تحریر الشام» و دیگر گروه‌های مخالف تشکیل شده بود، در ۱۰ دسامبر به عنوان نخست وزیر موقت معرفی شد. او اعلام کرد که یک دولت موقت تشکیل شده است و تا مارس ۲۰۲۵ باقی خواهد ماند. دولت موقت جدید سوریه هم‌اکنون در تلاش برای تغییر ساختار نیروهای مسلح این کشور است.
    طبق گزارش قبلی رویترز، اواخر سال گذشته میلادی این دولت حدود ۵۰ انتصاب را شامل انتصاب دست کم ۶ شبه‌نظامی خارجی از جمله شبه‌نظامیان اویغور نواحی چین و آسیای مرکزی، یک شهروند ترکیه‌ای، یک مصری و یک اردنی را در رده‌های بالای ارتش سوریه داشته است.
    یک منبع نظامی سوریه‌ای اظهار کرد از میان آنها سه نفر درجه ژنرالی دریافت کرده‌اند و دست کم سه نفر دیگر نیز درجه سرهنگی به دست آورده‌اند.
    گروه شبه‌نظامی هیات تحریر الشام و گروه‌های متحد با آن صدها شبه‌نظامی خارجی را در میان رده‌های خود به کار گرفته‌اند؛ شبه‌نظامیانی که در جریان جنگ داخلی در سوریه وارد این کشور شدند و بسیاری از آنها دارای تفکرات افراطی هستند.
    کشورهای خارجی این شبه‌نظامیان خارجی را به عنوان یک تهدید امنیتی بزرگ به دلیل امکان تلاش آنها برای دست زدن به حملات تروریستی در خاک آنها بعد از کسب تجاربی در خارج در نظر می‌گیرند.
    مقام‌های دولت موقت جدید سوریه مدعی هستند این شبه‌نظامیان خارجی به دلیل «فداکاری برای کمک به سرنگون کردن بشار اسد» باید جایگاهی در سوریه داشته باشند.
    به نوشته رویترز، دولت‌های آمریکا، اروپا و حوزه خلیج فارس هر چند که در تلاش برای تعامل با دولت موقت سوریه با هدف کشاندن آن به یک «گذار سیاسی فراگیر» هستند اما در عین حال نسبت به این که حاکمان سابقا شورشی این دولت چطور کشور را مدیریت و گروه‌های پراکنده‌ دارای دیگاه‌های مختلف را کنار یکدیگر جمع کنند، نگران هستند.