کد خبر: 46550 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 29 اردیبهشت 1404
امیرخان متقی:
وظیفه شرعی خود میدانیم که به مردم تشنه آب برسانیم
سرپرست وزارت خارجه افغانستان با بیان این که «وظیفه شرعی ما به عنوان یک مسلمان است که به مسلمانی که از تشنگی رنج میبرد، کمک کنیم»، گفت: وظیفه شرعی خود میدانیم که به مردم تشنه آب برسانیم.
به گزارش ایسنا امیر خان متقی در پنلی در مجمع گفت وگوی تهران که با اجرای محمدرضا بهرامی مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه ایران برگزار شد، با بیان این که «افغانستان در طی نیم قرن گذشته شاهد دخالتهای بیگانگان در امور داخلی خود بوده است»، گفت: در حال حاضر افغانستان وارد مرحله جدیدی از حیات سیاسی خود شده است.
وی با بیان اینکه «در حال حاضر افغانستان در حال تبدیل شدن به چهارراه اتصال همگرایی و ترانزیت کالا و انرژی در منطقه است و در این زمینه نقش مثبتی را ایفا میکند»، ادامه داد: ما در طول ۴ سال گذشته تلاش کردیم که ساختارهای امنیتی افغانستان را متناسب با نیازهای افغانستان احیا کنیم.
امیر خان متقی گفت: ما در عرصه سیاست خارجی ، سیاست خارجی متوازن را دنبال میکنیم.
وی به موضوع حضور مهاجران افغانستانی در ایران اشاره کرد و گفت: ایران در طول ۴۰ سال گذشته به خاطر تحولات در افغانستان میزبان مهاجران افغانستانی بوده و ما این لطف ایران را فراموش نمیکنیم.
امیر خان متقی یکی از چالشهای مشترک ایران و افغانستان را موضوع مواد مخدر دانست.
وزیر خارجه حکومت سرپرستی افغانستان همچنین در پاسخ به سوال بهرامی، دیپلمات ارشد ایرانی که هدایت این پنل را بر عهده داشت در ارتباط با موضوع آب گفت: ما از وضعیت خشکسالی در سیستان و بلوچستان ناراحت هستیم و متاسفانه ما این وضعیت را در نیمروز و هلمند نیز شاهد هستیم.
وی در این ارتباط تاکید کرد: این وظیفه شرعی ما به عنوان یک مسلمان است که به مسلمانی که از تشنگی رنج میبرد، کمک کنیم.
امیرخان متقی ادامه داد: مردم ایران شکی نداشته باشند که ما نیت بدی نداریم و وظیفه شرعی خود ما میدانیم که به مردم تشنه آب را برسانیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شما به معاهده هیرمند پایبند هستید، گفت: اگر این قرارداد هم نبود ما به این وظیفه عمل میکردیم و در جریان سفر آقای عراقچی به افغانستان نیز بر این موضوع تاکید کردیم.