سرمقاله

گره کور مذاکرات ایران و آمریکا کجاست؟ / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • جشنواره آموزش‌های تخصصی آکادمی ایرانسل با تخفیف ویژه
  • آغاز جشنواره تابستانی «قلب ایرانسل‌من»
  • معرفی ۱۰ اثر ماندگار تاریخی ایران که ثبت جهانی یونسکو شده اند
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 47582  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 18 خرداد 1404
    زمان به ضرر استقلال در حال گذر است
    بازی اسم فامیل مدیران استقلال ادامه دارد
    در حالی که یک هفته از قهرمانی استقلال در جام حذفی گذشته مدیران این باشگاه هنوز سرمربی جدید را انتخاب نکرده‌اند.
    در شرایطی که تنها چند هفته تا آغاز تمرینات پیش‌فصل لیگ بیست‌وپنجم باقی مانده، باشگاه استقلال همچنان در مرحله انتخاب سرمربی جدید قرار دارد. این تأخیر در تصمیم‌گیری، موجی از نگرانی و بی‌اعتمادی را در بین هواداران به وجود آورده است.
    به گزارش خبرآنلاین، هواداران نگران‌اند که در حالی که رقبای اصلی‌شان با انسجام کامل در حال برنامه‌ریزی برای فصل جدید هستند، استقلال همچنان در نقطه صفر ایستاده است.
    دست بالای پرسپولیس و دیگر رقبا در نقل‌وانتقالات
    در سوی مقابل، پرسپولیس به عنوان اصلی‌ترین رقیب سنتی استقلال، با سرعت و انسجام قابل‌توجهی وارد بازار نقل‌وانتقالات شده و موفق شده است بخش زیادی از اهداف خود را محقق کند. آن‌ها نه‌تنها ترکیب خود را تا حد زیادی تکمیل کرده‌اند، بلکه وضعیت کادرفنی‌شان نیز کاملاً مشخص است. همچنین تیم‌هایی مانند تراکتور، سپاهان، فولاد و گل‌گهر نیز با تعیین تکلیف نیمکت خود، در حال طراحی نقشه‌های تاکتیکی برای فصل آینده هستند. این در حالی است که تنها استقلال، باشگاه بزرگی با میلیون‌ها هوادار، همچنان درگیر بلاتکلیفی کادرفنی است و این تأخیر می‌تواند بهای سنگینی برای تیم داشته باشد.
    اعتراضات هواداران؛ تجمع در واکنش به سکوت مدیریتی
    در روزهای اخیر، هواداران استقلال در فضای مجازی و همچنین سطح شهر، به‌طور آشکار نارضایتی خود را اعلام کرده‌اند. آن‌ها حتی برای برگزاری تجمعات اعتراضی در مقابل باشگاه برنامه‌ریزی کرده‌اند تا صدای خود را به گوش مدیران برسانند. بی‌تردید، ادامه این روند ممکن است به بحران مدیریتی در باشگاه منجر شود، مگر اینکه به‌زودی تصمیمی قاطع و قابل‌قبول برای هدایت تیم گرفته شود.
    بررسی گزینه‌های روی میز
    در میان گمانه‌زنی‌های مختلف، ۳ نام بیش از سایرین به عنوان گزینه‌های هدایت استقلال مطرح شده‌اند:
    اوسمار ویرا: مربی برزیلی و شناخته‌شده‌ای که در فصل گذشته هدایت پرسپولیس را برعهده داشت و این تیم را به قهرمانی لیگ رساند. ویرا در حال حاضر سرمربی بوریرام تایلند است و هنوز مشخص نیست که آیا حاضر به ترک این تیم و بازگشت به ایران خواهد بود یا خیر.
    کیکه سانچز فلورس: سرمربی باتجربه اسپانیایی که سابقه هدایت تیم‌هایی چون سویا، واتفورد و ختافه را در کارنامه دارد. او چهره‌ای بین‌المللی با شناخت عمیق از فوتبال سطح بالا محسوب می‌شود، اما جذب او به دلیل دستمزد بالا و تفاوت فرهنگی ممکن است چالش‌برانگیز باشد.
    فابیو کاریله: یکی دیگر از گزینه‌های جدی استقلال این سرمربی برزیلی است که مذاکرات مختلفی با او انجام شد ولی هنوز منجر به امضای قرارداد نشده است.
    با این حال هنوز مشخص نیست این گزینه‌ها تا چه اندازه جدی و قابل‌اتکا هستند، و اینکه آیا استقلال به‌زودی وارد فاز نهایی مذاکره با یکی از آن‌ها خواهد شد یا خیر.
    تجربه‌های تلخ گذشته؛ هزینه‌هایی که به هدر رفت
    فصل گذشته، استقلال برای جذب چند سرمربی خارجی مبالغ هنگفتی هزینه کرد، اما هیچ‌یک از آن‌ها نتوانستند پاسخ مناسبی به اعتماد باشگاه بدهند. در نهایت، مجتبی جباری با وجود مشکلات ساختاری و محدودیت‌های موجود، هدایت تیم را برعهده گرفت و توانست به شکلی نسبی شرایط را کنترل کند. این تجربه به خوبی نشان داد که انتخاب نادرست در بخش فنی، می‌تواند هم از نظر فنی و هم اقتصادی، به باشگاه لطمه وارد کند. اکنون مدیران استقلال در یکی از حساس‌ترین بزنگاه‌های مدیریتی خود قرار دارند. انتخابی که پیش‌رو دارند تنها تعیین سرمربی فصل آینده نیست، بلکه سنجشی از میزان درایت، آینده‌نگری و پاسخگویی آن‌ها در قبال میلیون‌ها هوادار محسوب می‌شود. اگر بار دیگر اشتباهاتی مشابه فصل قبل تکرار شود، این بار مدیران باشگاه اولین قربانیان خواهند بود.
    زمان به ضرر استقلال در حال گذر!
    استقلال باشگاهی است با سابقه‌ای پرافتخار و هوادارانی که به کم راضی نمی‌شوند. این تیم بیش از هر زمان دیگر به تصمیم‌گیرانی نیاز دارد که فارغ از هیجان‌های کاذب و فشارهای بیرونی، تصمیماتی کاملاً منطقی و آینده‌محور اتخاذ کنند. بی‌برنامگی در انتخاب سرمربی و عدم شفافیت در سیاست‌های فنی می‌تواند به بحرانی گسترده‌تر در فصل آینده منجر شود.هر روزی که در بلاتکلیفی سپری شود، یک قدم از رقبا عقب‌تر خواهند بود؛ از برنامه‌ریزی برای تمرینات و بدنسازی گرفته تا جذب بازیکنان مدنظر سرمربی. در فوتبال حرفه‌ای، زمان یک دارایی گرانبهاست که استقلال در حال از دست دادن آن است. هواداران استقلال اکنون بیش از هر زمان دیگری منتظر تصمیم نهایی مدیران باشگاه هستند. تنها یک انتخاب دقیق و به‌موقع می‌تواند آرامش را به اردوی آبی‌پوشان بازگرداند و از بحران‌های بعدی جلوگیری کند. حال باید دید که مدیران باشگاه، قادر به اجماع روی یک گزینه مناسب خواهند بود یا نه؟ آیا استقلال به‌زودی صاحب سرمربی جدید می‌شو یا این ترفند قدیمی همچنان برای وقت خریدن از هوادار ادامه خواهد داشت؟
    کاریله و استقلال، موقعیت تازه در توافق
    انتخاب مرد اول نیمکت استقلال هنوز یک معمای بزرگ در فوتبال ایران است، انتخابی که البته با حواشی زیادی همراه خواهد بود.
    به گزارش ورزش سه، استقلال در آخرین دیدار فصل گذشته فوتبال ایران موفق شد تا در دقایق پایانی دیدار مقابل ملوان بندرانزلی با تک گل روزبه چشمی به پیروزی برسد و جام قهرمانی را در این فصل کابوس‌وار برای خود کند. مدیران استقلال قطعا دوست نخواهند داشت تا این فصل عجیب تکرار شود و امیدوارند تا با انتخاب یک کادرفنی از این وضعیت جلوگیری کنند.
    صحبت‌های زیادی در خصوص کادرفنی استقلال است و به نظر می‌رسد پرونده حضور مجتبی جباری روی نیمکت این تیم به عنوان سرمربی برای فصل بعدی بسته شده و یک سرمربی خارجی برای این مهم انتخاب شود. شنیده‌ها حاکی از آن است که فابیو کاریله، سرمربی برزیلی واسکادوگاما که فصل قبل موفق شد با سانتوس قهرمانی سری بی شود و به سری آ صعود کند، گزینه اصلی آبی‌هاست. او که این فصل ستاره‌هایی چون دیمیتری پایت و کوتینیو را در صف شاگردان خود می‌دید، اما از این تیم در همان هفته‌های ابتدایی جدا شده و شاید دوباره به خاورمیانه بازگردد.
    ادواردو باروس مربی 40 ساله که سابقه حضور در تیم ملی برزیل به عنوان دستیار را دارد، در صورت حضور کاریله در استقلال همراه با او به تهران سفر خواهد کرد.
    او سابقه سرمربی‌گری در تیم‌هایی چون الاتحاد و الوحده عربستان و کورینتیانس، سانتوس و واسکادوگاما را دارد و چهار عنوان قهرمانی در برزیل و یک قهرمانی در جام باشگاه‌های جهان با کورینیتیانس را داشته است. این سرمربی که تیم هایش یا چینش 1-3-2-4 به میدان می‌روند، با حضور در الاتحاد و الوحده با محیط غرب آسیا آشناست.
    همچنین ادواردو باروس که به عنوان مربی در تیم ملی برزیل 17 دیدار حضر داشته، یکی از کمک مربیان او در صورت حضور در استقلال خواهد بود. باروس سابقه دستیاری در فلومیننزه، کروزیرو را نیز دارد و در تیم‌هایی کمک مربی بوده که چینش اصلی آن 1-3-2-4 بوده است و اگر زوج او و کاریله نهایی شوند، استقلال پس از 3 فصل بازی با سیستم سه دفاعه احتمالا به سیستم 4 دفاعه بازخواهد گشت.
    نکته عجیب اینکه هواداران استقلال از صبح امروز به پیج شخصی کاریله در اینستاگرام حمله کرده و نزدیک به 20 هزار کامنت در چند ساعت زیر آخرین پستش قرار دادند و این سرمربی برزیلی را مجبور به بستن کامنت‌هایش کردند.
    احتمالا با توجه به تجمع هواداران استقلال، پروسه انتخاب سرمربی و سپس تمدید قرارداد و جذب بازیکنان با سرعت بیشتری در جریان خواهد بود و به‌زودی تکلیف نیمکت استقلال روشن می‌شود. هنوز مشخص نیست در نهایت و با توجه جو فعلی آیا مدیران استقلال قرارداد با او را نهایی می‌کنند و یا به سراغ مربیان دیگری چون ساپینتو که سابقه حضور در استقلال را دارد، خواهند رفت.