سرمقاله

وفاق ملی مقدمه حمایت جهانی از ایران / مسعود نصیری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • معرفی ویسمن بزرگترین تولید کننده چیلر در ایران
  • معرفی انواع دیوارپوش جدید
  • مدیریت یکپارچه اطلاعات رانندگان؛ همه خدمات در یک سامانه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 48317  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 09 تیر 1404
    گروسی:
    ایران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند
    مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار کرد بخشی از تاسیسات هسته‌ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان در حملات متجاوزانه ایالات متحده از بین رفته در حالی که بخشی از برنامه هسته‌ای ایران همچنان باقی است و این حملات ظرفیت هسته‌ای ایران را به عقب برده‌اند.
    به گزارش ایسنا، «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با یک رسانه آمریکایی با تصریح به اینکه برنامه هسته‌ای ایران به رغم حملات آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان همچنان پابرجاست گفت: «در خصوص میزان خسارت وارد شده به این تاسیسات شما می‌توانید گمانه‌زنی کنید و البته ایرانی‌ها به آنجا رفته و با بررسی آوار ها میزان دقیق خسارت را درخواهند یافت اما سوال مهم این است که گام‌های بعدی چه خواهند بود؟»
    گروسی در گفت‌وگو با مارگارت برنان، مجری برنامه «رو در رو با ملت»‌شبکه سی‌بی‌اس نیوز گفت: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آینده باید به آنجا برگردد. البته وظیفه این نیست که خسارت‌ها را ارزیابی کنیم بلکه وظیفه ما این است که از فعالیت‌هایی که در آنجا رخ می‌دهند اطلاع پیدا کنیم و آنچه که بسیار بسیار مهم است این است که اگر آنها همچنان فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهند به موادی که دارند در آنجا تولید می‌کنند دسترسی پیدا کنیم. این اتفاق منوط به برگزاری مذاکرات که ممکن است شروع شود یا نشود بوده و همانطور که می‌بینید همه چیز به هم متصل است. من فکر می‌کنم ما تصویری از یک برنامه هسته‌ای که طبق گفته دکتر عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، آسیب جدی دیده داریم و حالا چیزی که لازم است روی آن متمرکز شویم گام‌های بعدی است.»
    گروسی در ادامه این مصاحبه در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره در ارتباط بودن او با «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه دولت ایالات متحده و اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آیا در مذاکرات دیپلماتیک با ایران ایفای نقش خواهد کرد یا خیر گفت: «ما در مقطعی باید دخیل شویم و من از تلاش‌های او با تمام وجود حمایت می‌کنم و چنانچه تلاش‌های او به موفقیت برسند یک توافق و یک تفاهم در خصوص آن‌چه که ایران ادامه خواهد داد وجود خواهد داشت و احتمالا به روی برخی محدودیت‌ها توافق خواهد شد. در این میان طرفی که می‌تواند راستی آزمایی انجام دهد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است به همین دلیل ما با او در ارتباط مداوم هستیم. اکنون آنها باید ارتباط مجدد برقرار کنند و تصور کنید که چنین چیزی بعد از رویدادهای تکان ‌دهنده آسان نیست.»
    مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داد: «شاید دیده باشید که من چند روز پیش بلافاصله بعد از آنکه آتش‌بس اجرایی تلقی شد نامه‌ای را برای عراقچی، وزیر امور خارجه ایران نوشته و به او گفتم شاید ما باید نشسته و روند ارتباط مجدد و ترتیبات مربوط به رفت و آمد بازرسان را به صورت تدریجی تحلیل کنیم. آن سطحی که در آن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دخیل نیست گفت‌گوی مستقیم است. توافق به چه شکل خواهد بود؟ ما در ارتباط خواهیم بود تا اطمینان حاصل کنیم که توافق پابرجا بوده و قابل راستی‌آزمایی است.»