کد خبر: 48550 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 16 تیر 1404
رهبر انقلاب با حضور در مراسم شب عاشورا پیام اقتدار و آرامش مخابره کردند
بخوان به نام نامی ایران
«در میانه التهاب پساجنگ و نبرد روایتها، رهبر انقلاب با حضوری سنجیده و بیواسطه در مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان، پیامی چندلایه به جامعه مخابره کردند؛ پیامی بدون خطابه که البته صدایی بلند در دفاع از ملت، بازسازی اعتماد و تثبیت هندسه امت بود.»
نکته قابل توجه در مراسم شب عاشورا خطابی بود که رهبر انقلاب به محمود کریمی داشتند. مقام معظم رهبری در مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی علیهالسلام خطاب به آقای محمود کریمی فرمودند: اگر خسته نمیشوی «ای ایران» بخوان! حاج محمود کریمی نیز نوای «ای ایران خدایی» را خواند.
همزمان با شب عاشورای حسینی(ع)، مراسم عزادارای در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای و جمعی از از قشرهای مختلف مردم برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام مسعود عالی در سخنانی با اشاره به درس قیام امام حسین(ع) برای استقامت و ایستادگی در مقابل ظلم، ایران اسلامی را محور جبهه جهانی مقاومت با رهبری ولی امر مسلمین خواند و با اشاره به صهیونیزم جهانی به عنوان محور اصلی جبهه باطل، گفت: ملت ایران براساس آموزههای عاشورا، هیچگاه تسلیم جبهه باطل نخواهد شد؛ زیرا شعار «هیهات مناالذله» را سرمشق خود قرار داده است.
در ادامه این مراسم آقای محمود کریمی با قرائت اشعار و نوحه در رثای حضرت اباعبدالله علیهالسلام و یاران شهید ایشان به مرثیهسرایی پرداخت.
شخصیتها و مقامات سیاسی حضور حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی در حسینیه امام خمینی (ره) را برای ملت ایران آرامبخش و مقتدرانه توصیف کردند.
به گزارش ایرنا، حضور بیباکانه و سرشار از اقتدار و آرامش حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی در حسینیه امام خمینی(ره) با واکنش گسترده شخصیتهای سیاسی همراه شد.
«مسعود پزشکیان» رئیسجمهور در واکنش به حضور رهبر معظم انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه امام خمینی(ره)، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: حسینیه «ایران» تا همیشه جاودان و پابرجاست.
رئیسجمهور در ادامه به بخشی از سرود «ای ایران» اشاره و تاکید کرد: در روح و جان من، میمانی ای وطن. #ای_ایران بخوان.
«محمدرضا عارف» معاون اول رئیسجمهور با انتشار فیلمی از نوای «حاج محمود کریمی» در صفحه اینستاگرام خود که در شب عاشورای حسینی در حسینیه امام خمینی (ره) و با حضور رهبر معظم انقلاب شعر «ای ایران خدایی» را خواند، نوشت: برای ایران و برای مام میهن، ملت امام حسینی ایران یکدل و یکصدا و با انسجام اجتماعی اجازه نخواهد داد خواب شوم بدخواهان ایران تعبیر شود.
«محمدجعفر قائم پناه» سرپرست نهاد ریاست جمهوری نیز با بازنشر پیام رئیسجمهور در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: نقشه شوم دشمن صهیون و بدخواهان با همبستگی ملی مثال زدنی مردم نقش برآب شد.
معاون اجرایی رئیسجمهور در ادامه این پیام آورده است: باورهای ملی، دینی و فرهنگ عاشورایی ایرانیان دو عنصر تفکیکناپذیر اقتدار، بالندگی و مانایی سرزمینمان ایران بوده، هست و خواهد بود.
«محمدجواد ظریف» معاون سابق رئیسجمهور و وزیر امور خارجه دولتهای یازدهم و دوازدهم نیز نوشت: حضور بیباکانه مقام معظم رهبری در یک گردهمایی عمومی عزاداری، دروغهای وهمآلودی را که کارشناسان مزدور به دیگران القا میکردند، برای همیشه نقش بر آب کرد. وقت آن است که بیدار شویم و بپذیریم که ایرانیان هرگز تسلیم نمیشوند. در سمت درست تاریخ بایستیم و هرگز ایران را تهدید نکنیم.
«سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه نیز با انتشار تصویری از حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) نوشت: زیباترین تصویری که بعد از رسیدن به برزیل (برای شرکت در اجلاس سران بریکس) دیدم. با تو می شود دل به دریا زد.
«سیدمحمدعلی ابطحی» فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، به حضور رهبر معظم انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی در حسینیه امام خمینی (ره) واکنش نشان داد و نوشت: آقا آمد، با ایران آمد. در اوج بازی روانی دشمن، آرامبخشترین اتفاق، بودنش و دیده شدنش بود.
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه نوشت: بخوان برای ایران، تاریخنگاران خواهند نوشت محرم ۱۴۰۴ تبلور توسلی زیبا به حماسهای ۱۴۰۰ ساله برای پاسداری از حرم ایران شد. و آیندگان خواهند خواند: شب عاشورای ۱۴۰۴ نقطه جوش یگانگی ایران و اسلام علوی شد، وقتی فرزند علی (ع) از مداح خواست: ای ایران بخوان.
«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام با انتشار تصویر حضور رهبر انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی در حسینیه امام خمینی (ره) و فرمایش ایشان خطاب به مداح جلسه برای خواندن سرود «ای ایران»، نوشت: طنین «ای ایران» از جان دلها نواخته شد. ای ایران ایران! دور از دامان پاکت دست دگران، بد گهران!، ای مهر رخشان! زیر سایه حیدر باشی در امان.
«علی اکبر ولایتی» مشاور رهبر انقلاب در امور بینالملل نوشت: «پیر ما آمد دوباره، زنده شد یک سرزمین/ ما نمیمیریم، اعجاز مسیحا را ببین»
«اسحاق جهانگیری» معاون اول دولت یازدهم و دوازدهم، نیز تاکید کرد: ورود مقام معظم رهبری به مراسم عزاداری حسینی که با مرثیهای برای ایران همراه بود، بیانگر شجاعت، تدبیر، هوشمندی و عشق ایشان به ایران است.
«محسن رضایی» دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا نوشت: شب گذشته هنگامی که نگاهها به قامت استوار رهبرمان افتاد، همه فهمیدند که ستون این خانه محکم و استوار است و هیچ طوفانی نمیتواند این خیمه را از جا بکند. آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
«سیدعطاالله مهاجرانی» وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: مبارک باد این خردمندی ناب در سوگ سالار شهیدان امام حسین و برادران و فرزندان و یارانش. صلوات الله علیهم. این هم سرود وطن. سرود ایران در شب عاشورا در حضورت امام خامنهای حفظه الله تعالی بیمنه.
«علیرضا زاکانی» شهردار تهران نیز گفت: حسینیه امام خمینی یکی از تاریخیترین ساعات خود را با حضور قهرمانانه و پیرومندانه نایب امام زمان(عج) تجربه کرد. در شب به یاد ماندنی عاشورای ۱۴۴۷، رهبر معظم انقلاب مظهر آرامش، توکل، شجاعت، اعتقادات حسینی، ایران دوستی و جان ملت ایران بودند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در پیامهای جداگانه که در صفحات شخصی خود منتشر کردند، رهبر معظم انقلاب را رهبر عاشورایی خواندند و حضور مقتدرانه ایشان را در جهت تقویت جبهه حق دانستند.
صدای رسای علمدارِ ایران در نبرد روایتها
امین صبحی، معاون خبر ایسنا و تحلیلگر مسائل سیاسی و بینالملل در یادداشتی با این مقدمه ادامه می دهد: مرور رخدادهای تهاجم اخیر صهیونیستها به کشورمان که با همراهی و حمایت کامل ایالات متحده صورت گرفت، نشاندهنده این واقعیت مهم است که اتاقهای فکر رسانهای غربی و بعضاً منطقهای، با بسیج تمام ظرفیتهای خود تلاش داشتند تا تصویری از ایران ارائه دهند که بر اساس آن، حاکمیت تنها، مردم دلسرد و انسجام ملی فروپاشیده است.
این خیال اما بهطرز فاحشی نادرست بود و خیلی زود محاسبات دشمنان ایران بههم ریخت؛ آنان در طراحی خود سهم عظیمی از معادله برندازی را برای ملت ایران در نظر گرفته و منتظر نوعی شورش اجتماعی گسترده علیه حاکمیت بودند. بااینحال، همهچیز برخلاف این طراحی رقم خورد و آنچه در میدان و رسانههای مستقل بازتاب یافت، حکایت از بازگشت ملت به صحنه داشت؛ از تجمعات خودجوش گرفته تا بیانیههای مردمی، از موضع گیری چهره های داخلی تا حمایت ایرانیان خارج از وطن همه و همه تنها یک پیام به جهانیان مخابره کرد و آن صدای اتحاد ملت ایران بود. به این ترتیب، برای ناظران مستقل و حتی برخی مخالفان مسجّل شد که سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران نهتنها متزلزل نشد، بلکه بار دیگر فعال شده و به صحنه آمده است و ملت بهجای فاصله گرفتن از حاکمیت، به آن نزدیکتر شده و در میدان، عهدهدار نقشی مکمل شده اند و ارزش افزودهای را در تداوم اقدامات سرداران و سربازان جانبرکف ایران خلق کردند.
در این میان، رهبر انقلاب اسلامی نیز از همان روزهای نخست، با پیامهای ویدئویی و موضعگیریهای صریح و دقیق خود، نقشی راهبردی ایفا کردند. پیامهایی که ضمن تأکید بر اقتدار ساختاری، ثبات تصمیم و آمادگی راهبردی جمهوری اسلامی، محدود به تقویت روحیه ملت نبود و نخبگان منطقهای و تحلیلگران بینالمللی را نیز مخاطب قرار میداد تا در فضای بیرونی بازتاب یافته و مانع از شکلگیری روایتهای مخرب در محافل تصمیمسازی جهانی شود.
با اینوجود، برخی جریانهای مذموم رسانهای تلاش کردند از عدم حضور فیزیکی رهبر انقلاب در اجتماعات عمومی، سوءبرداشتهایی تولید کرده و پیروزیهای سیاسی ـ نظامی حاصل از مقاومت ایران در برابر جبهه غربی ـ صهیونیستی را تحتالشعاع قرار دهند. این تفسیرها با نادیده گرفتن الزامات امنیتی و ملاحظات خاص فرماندهی کل قوا، با هدف تضعیف اقتدار حاکمیت و ایجاد تردید نسبت به انسجام جبهه درونی صورت گرفت.
نبرد ادراکی رهبر انقلاب در متن میدان
اینجا بود که برگ برندهای دیگر از سوی فرمانده کل قوا صادر شد و رهبر انقلاب با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) نهتنها به احساسات مردمی پاسخ دادند، بلکه در نبرد ادراکی جهانی نیز ایفای نقش کرده و تصویری کامل از ایرانِ متحد در سایه اهلبیت (ع) به نمایش گذاشتند.
این حضور، فراتر از مناسک آیینی، پاسخی عینی به جنگ روانی اتاقهای فکر رسانهای بود که در پی تضعیف مشروعیت درونی نظام بودند.
حضور رهبری در مجلس عزاداری شب عاشورا، سکوتی پُرمفهوم و نشانهای از آرامش، اقتدار و اعتمادبهنفس حاکمیتی بود که نه در حاشیه، بلکه در متن میدان ایستاده است.
رهبر انقلاب تنها به این حضور پرصلابت بسنده نکردند و با درخواست هوشمندانه از مداح مراسم ـ مبنی بر اینکه «ایران را بخوان» ـ یک موضعگیری فرهنگی ـ سیاسی ممتاز نیز به تاریخ معاصر کشورمان افزودند؛ پیامی شفاف برای مخاطبان داخلی و خارجی.
این انتخاب، یادآور پیوند ناگسستنی ایران و اسلام، ملت و امت، و نشانگر این واقعیت بود که جمهوری اسلامی به حذف یکی برای بقای دیگری تن نداده و نخواهد داد.
این نظام، همچنان با همان منطق اولیهاش پابرجاست و امت هیچگاه از ملت عبور نکرده و ستون پایدار اهتزاز پرچم امت اسلامی بوده است.
سرمایه اجتماعی ملت ایران ـ که در روزهای نخست تهاجم، با شتاب و اصالت به میدان آمد تا از حاکمیت جمهوری اسلامی دفاع کند ـ در شب عاشورا از سوی رهبر انقلاب تثبیت و تأیید شد.
این حضور، بهویژه با انتخاب سنجیده زمان، مکان و لحن، نه پیامی احساسی، بلکه پاسخی راهبردی و ساختاری به پروژه تخریب جمهوری اسلامی در سطوح رسانهای بود؛ پیامی که خطابش روشن بود: تصویری که شما از ایران ترسیم میکنید، با واقعیت میدان و وفاداری ملت همخوانی ندارد.
بنابراین، حضور رهبر انقلاب در میان عزاداران سالار شهیدان را باید فراتر از یک حضور مذهبی صرف و در مختصات یک مداخله سطح بالای راهبردی در نبرد ادراکات تحلیل کرد؛ مداخلهای که قوی ترین پیام را به تحلیلگران اتاقهای فکر و رسانههایی مخابره کرد که درصدد انکار واقعیتهای شفاف حاکم بر ایران و انعکاس تحلیلهای وارونه از جامعه هستند.
در پایان میتوان گفت آنچه در روزهای نخست بحران با بازگشت خودجوش ملت شکل گرفت و موجب تحیر و سردرگمی دشمنان شد، با حضور رهبر انقلاب رسمیت یافت و این پیام روشن را به جهانیان رساند که پروژه جدایی ملت از حاکمیت و شعائر دینی، برای چندمین بار شکست خورده و فتنههای دشمنان خنثی شده است.