سرمقاله

تأثیر اقتصاد بر فرهنگ / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • دوره غیر حضوری در موسسه آموزش مجازی هرمس! حتی از کلاس آنلاین هم آسانتر
  • هدیه همراه اول به مردم لرستان به‌مناسبت ثبت جهانی دره خرم‌آباد
  • توسعه همکاری‌های «شایا»ی ایرانسل با صنعت برق کشور
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 49183  |  صفحه ۵ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 26 تیر 1404
    تسریع روند کنترل بیماری‌های مشترک انسان و دام در خراسان جنوبی
    مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی از تسریع و پیشرفت‌های چشمگیر در کنترل و ریشه‌کنی بیماری‌های مشترک انسان و دام (بیماری‌های زئونوز) در استان خبر داد و بر ضرورت استمرار همکاری بین‌بخشی تاکید کرد.
    سید محمدمهدی احمدی روز چهارشنبه در نشست خبری با محوریت بیماری‌های مشترک انسان و دام (بیماری‌های زئونوز) به موفقیت‌های دامپزشکی استان در ریشه‌کنی بیماری‌های مهمی مانند طاعون گاوی، سیاه‌زخم و شارگون اشاره کرد و افزود: واکسن این بیماری‌ها دیگر استفاده نمی‌شود و استان خراسان جنوبی پاکسازی کامل را تجربه کرده است.
    وی به روند واکسیناسیون هاری در سگ‌ها، گربه‌ها و جانوران وحشی نیز پرداخت و گفت: به‌طوری‌که در سال ۱۴۰۱ بیش از هشت هزار و ۲۰۰ واکسیناسیون سگ انجام شده و این رقم در سال ۱۴۰۳ به نزدیک ۱۰ هزار و در بهار ۱۴۰۴ حدود پنج هزار و ۷۶۵ مورد بوده است.
    مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین موارد مشکوک به هاری در سگ‌ها و سایر دام‌ها از هشت مورد در سال ۱۴۰۱ به شه مورد در سال ۱۴۰۴ کاهش یافته است.
    وی عنوان کرد: موارد مثبت هاری در گربه‌ها، شغال و روباه نیز امسال تا کنون گزارش نشده است.
    احمدی درباره بیماری بروسلوز تصریح کرد: این بیماری یکی از مهم‌ترین خطرات شغلی دامپزشکان است و تلاش در پیشگیری از آن، نشان‌دهنده کیفیت خدمات دامپزشکی است.
    وی افزود: نمونه‌گیری و پایش مستمر دام‌های صنعتی و سنتی طبق پروتکل‌های ملی انجام شده و در صورت مشاهده موارد مثبت، دوره‌های کنترل و نمونه‌گیری تشدید می‌شود.
    مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: آمار واکسیناسیون بره، بزغاله، گاو و گوساله نیز از افزایش قابل توجه حکایت دارد؛ به‌گونه‌ای که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۴۳ هزار رأس بره و بزغاله واکسینه شده و این رقم در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۲۵۲ هزار رأس رسیده است.
    وی به آنفلوانزای فوق پرندگان نیز اشاره کرد و یادآور شد: خراسان جنوبی در سال ۱۳۹۹ کانون شیوع این بیماری بود و بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه پرنده تلف شدند که خسارات زیادی به مرغداران وارد کرد.
    احمدی افزود: از آن زمان تاکنون بیش از ۱۰ میلیون دوز واکسن تزریق شده و هیچ مورد مثبتی گزارش نشده است.
    وی خواستار پیگیری بیمه و پرداخت خسارت به مرغداران آسیب‌دیده شد و بر اهمیت همکاری بین‌بخشی در کنترل کامل بیماری‌های زئونوز تاکید کرد.