سرمقاله

نسل Z؛ از تماشاگرتا بازيگرصحنه ايران! / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور همراه اول در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی شریف
  • ثبت نام نَمرور به ابتکار و تلاش سالار مسیب‌زاده؛ احیای اصالت ایرانی میرزا فتحعلی آخوندزاده
  • برای کودکان، چه نوع طلایی بخریم مناسب تر است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 53512  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 12 مهر 1404
    استاندار: خراسان رضوی آمادگی نقش آفرینی در سطح ملی را دارد
    استاندار خراسان رضوی گفت: این استان آماده است در حوزه‌های اقتصادی و معدنی، اختیارات بیشتری بگیرد و فراتر از نقش استانی عمل کند. به گزارش ایرنا، غلامحسین مظفری روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی نمایندگان شوراهای استانی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، افزود: تمرکز اختیارات در تهران مانع استفاده از ظرفیت‌های استان‌هاست و رفتارهای تمرکزگرایانه مشکلات بسیاری برای تجار، صنعتگران و حتی مدیران دولتی ایجاد کرده است.
    وی با اشاره به نقش ویژه استان خراسان رضوی در حوزه‌های اقتصادی، جمعیتی و مرزی بیان کرد: متمرکز بودن اختیارات در تهران گرفتاری‌های زیادی برای تجار و فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.
    استاندار خراسان رضوی ادامه داد: خراسان رضوی دومین استان پرجمعیت کشور است و جمعیت شهر مشهد به‌ تنهایی بیشتر از ۲۲ استان کشور است، این استان ظرفیت‌ها و مسائل خاص خود را داشته و می‌تواند نقش مؤثری در اقتصاد ملی ایفا کند.
    مظفری گفت: همسایگی با ترکمنستان و افغانستان و قرار گرفتن در دروازه ورودی به آسیای میانه، امکان تعامل مثبت و سازنده خراسان رضوی با کشورهای منطقه را فراهم کرده است.
    وی خاطر نشان کرد: در جنگ ۱۲ روزه اخیر هم نشان داده شد که خراسان رضوی می‌تواند و باید بسیاری از نیازهای کشور را تأمین کرده و فراتر از یک استان نقش‌آفرینی کند.
    استاندار خراسان رضوی افزود: بنابراین انتظار داریم حتی در شرایط عادی نیز دولت و کسانی که اختیارات متمرکز دارند، این اختیارات را به استان‌ها تفویض کنند.
    مظفری اضافه کرد: خراسان رضوی با داشتن هشت درصد جمعیت کشور و ۱۰ درصد با احتساب خراسان شمالی و جنوبی باید بتواند متناسب با جمعیت خود در تأمین و واردات کالاهای اساسی اختیار داشته باشد.
    وی با اشاره به اهمیت دیپلماسی اقتصادی گفت: کمیسیون‌های مشترک ایران با کشورهای همسایه یکی از ابزارهای اصلی در این زمینه است. استان خراسان رضوی به دلیل موقعیت جغرافیایی باید نقش کلیدی در این کمیسیون‌ها داشته باشد، اما متأسفانه در بسیاری از مذاکرات و تفاهم‌نامه‌ها نادیده گرفته می‌شود.
    استاندار خراسان رضوی بیان کرد: دبیر این کمیسیون‌ها باید از اتاق‌های بازرگانی استان‌های مرزی انتخاب شود و حضور وزیرانی که پرمشغله هستند به عنوان رئیس این کمیسیون‌ها به تنهایی کافی نیست.
    مظفری ادامه داد: همان‌طور که شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان توانسته نتایج خوبی داشته باشد، در دیپلماسی اقتصادی هم باید نتیجه‌گرا باشیم.
    وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور افزود: سال‌هاست مبادلات پولی و مالی کشور با مشکل مواجه است، باید همه ظرفیت‌های مدیریتی به‌ کار گرفته شود و از ایجاد موانع جدید پرهیز کنیم.
    استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: درخواست جدی ما این است که اتاق بازرگانی ایران و شورای گفت‌وگوی کشور برخی اختیارات را به استان‌ها واگذار کنند. ظرفیت‌های هر منطقه باید به‌صورت منطقه‌ای مدیریت شود تا استان‌ها بتوانند متناسب با شرایط خود تصمیم بگیرند و توسعه ملی شتاب گیرد.
    مظفری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید استان، گفت: این کنگره نمایشی از سیر تحولات تاریخی استان است و یادآور فداکاری‌های بزرگ مردم خراسان رضوی در دفاع از کشور خواهد بود. پیشنهاد می‌کنم فعالان اقتصادی و مسوولان حتماً در این مراسم باشکوه حضور پیدا کند.
    رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را باید سرمایه‌ای ملی دانست؛ نهادی که رسالت آن نه صرفاً تبادل نظر، بلکه خلق فهم مشترک، اعتماد متقابل و اصلاح مسیر سیاست‌گذاری است.محمد رضا توکلی زاده افزود: این شورا ظرفیتی است که اگر به درستی تقویت و پشتیبانی شود، می‌تواند به زیربنای توسعه پایدار و موتور محرکه‌ اصلاحات اقتصادی بدل شود.