سرمقاله

آزادسازی قیمت؛ از شعار تا واقعیت / لطفعلی بخشی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • این ۴ اشتباه ساده را موقع خرید لوازم ورزشی انجام ندهید
  • بودجه مالیات زده ؛ فشار بر کسب و کار ها
  • بهترین ماشین‌ها تا ۴ میلیارد در بازار ایران؛ مقایسه خودروهای لوکس بازار
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 57772  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 09 دی 1404
    اصلاح قیمت دارو و تجهیزات پزشکی یک ضرورت است
    قاچاق معکوس دارو قابل انکار نیست
    تأخیر در تخصیص ارز و انتقال آن، فشار مالی قابل توجهی بر شرکت‌های داخلی وارد و زنجیره تامین را با چالش مواجه کرده است. در چنین شرایطی، استمرار تامین دارو و تجهیزات بدون مدیریت منابع و اصلاح جریان نقدینگی دشوار است
    به گزارش تجارت نیوز، در روزهای گذشته اظهارات سخنگوی سازمان غذا و دارو مبنی بر اینکه قاچاق معکوس دارو را عامل اصلی کمبود دارو در کشور دانسته و مدعی شده بود که تولید دارو در کشور به میزان لازم است، واکنش های بسیاری را برانگیخت. تا جایی که هم تولید کنندگان و هم یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این موضوع واکنش نشان دادند و تاکید کردند عامل اصلی کمبود و گرانی دارو عدم اختصاص به موقع ارز برای خرید مواد اولیه تولیدات داخلی است.
    محمد هاشمی، سخنگوی سازمان غذا و دارو اما این بار با تعدیل سخنان قبلی خود مبنی بر اینکه قاچاق دارو عامل اصلی کمبود دارویی در کشور است، به تجارت‌نیوز می‌گوید: عمده مشکلات کمبود دارو و تجهیزات پزشکی ناشی از تأخیر در تخصیص ارز و فشار مالی بر شرکت‌ها و زنجیره تامین است.
    او می‌افزاید: هرچند وجود قاچاق معکوس دارو به برخی کشورهای همسایه به‌صورت محدود قابل انکار نیست، اما تأثیر آن بر کمبودهای دارویی کشور محدود است و بخش عمده جریان توزیع دارو در چارچوب رسمی و تحت رصد سامانه‌های نظارتی انجام می‌شود. بزرگ‌نمایی این پدیده با واقعیت‌های میدانی همخوانی ندارد.
    هاشمی در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه از ابتدای سال تنها حدود یک‌سوم ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی تامین و قابل انتقال شده است، اظهار می‌دارد: همین تأخیر در تخصیص ارز و انتقال آن، فشار مالی قابل توجهی بر شرکت‌های داخلی وارد و زنجیره تامین را با چالش مواجه کرده است. در چنین شرایطی، استمرار تامین دارو و تجهیزات بدون مدیریت منابع و اصلاح جریان نقدینگی دشوار است.
    او ادامه می‌دهد: با همه دشواری‌ها تمام سعی و تلاش ما و همه همکاران این است که تا حد امکان مشکلات دسترسی به فراورده‌های سلامت به ویژه دارو و تجهیزات پزشکی را به حداقل برسانیم.
    حمایت از تولید داخل تنها مسیر تضمین دسترسی مردم به دارو است / در اقتصادی که با تورم و افزایش مستمر نرخ ارز مواجه است و باید مشکلات در کنار یک تعامل همه جانبه فراارگانی حل شود
    سخنگوی سازمان غذا و دارو در مورد این مساله که «قاچاق» به اسم رمز گرانی تبدیل شده است، می‌گوید: واقعیت این است که افزایش قیمت دارو و تجهیزات بیشتر ناشی از تأخیر در تخصیص ارز، فشار مالی و افزایش هزینه‌هاست، نه صرفاً قاچاق. در اقتصادی که با تورم و افزایش مستمر نرخ ارز مواجه است و باید مشکلات در کنار یک تعامل همه جانبه فراارگانی حل شود.
    او می‌افزاید: نباید از این نکته هم غافل بود که اصلاح قیمت دارو و تجهیزات پزشکی یک ضرورت است تا تولیدکنندگان بتوانند به‌طور پایدار نیاز دارویی مردم را تامین کنند. حمایت از تولید داخل تنها مسیر تضمین دسترسی مردم به دارو است و اصلاح قیمت، پیش‌شرط تداوم تولید و تامین پایدار نیازهای مردم است.
    حذف ارز ترجیحی در سایه وعده حمایت / پایداری زنجیره تامین دارو با پرداخت منظم بیمه‌ها به داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها
    هاشمی در پاسخ به این سوال که حذف ارز ترجیحی دارو چه عواقبی می تواند داشته باشد و بیماران باید منتظر چه پیامدهایی باشند می گوید: با حذف ارز ترجیحی دارو، اگر حمایت‌های لازم از بیمه‌ها، داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده دارو به‌درستی انجام شود، بیماران می‌توانند همچنان داروهای مورد نیازشان را بدون افزایش هزینه و با دسترسی مناسب دریافت کنند.
    او تاکید می کند: پرداخت منظم بیمه‌ها به داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها و تقویت توان مالی شرکت‌های تامین‌کننده، این اطمینان را می‌دهد که زنجیره تامین دارو پایدار باقی بماند و هیچ اختلالی در دسترسی بیماران ایجاد نشود. در نتیجه، این تغییر می‌تواند با مدیریت درست، برای بیماران بدون دغدغه و با آرامش همراه باشد و سلامت آن‌ها تضمین شود.