سرمقاله

رضا پهلوی و کودتای ۲۸ مرداد؟ ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 6431  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 19 اسفند 1401
    بازرسی مکان‌های خطرناک با پهپادهایی با الهام از حشره‌ها
    پژوهشگران پهپادی ساخته‌اند که می‌تواند در فضاهای خطرناک و محدود، پرواز کرده و علاوه بر صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ها، از جان افراد در مکان‌های خطرناک نیز حفاظت کند. به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، هر روزه افراد جان خود را به خطر می‌اندازند تا وارد فضاهای خطرناک و محدود برای انجام کارهای روزمره خود شوند. این نه تنها می‌تواند خطرناک باشد، بلکه می‌تواند کشنده نیز باشد؛‌ اما گاهی اوقات به جای به خطر انداختن جان کسی، می‌توانیم از یک ربات کوچک برای انجام کارهایی که معمولاً توسط افراد انجام می‌شود، استفاده کنیم.
    پژوهشگران شرکت «Flyability» راه‌حلی برای برخی از این موقعیت‌های خطرناک ارائه کرده‌اند. هدف نهایی آن‌ها جلوگیری از ورود افراد به فضاهای محدود و خطرناک است.
    به جای ورود افراد به فضاهای خطرناک و محدودی مانند معادن و سیلوهای غلات، می‌توان از پهپادها استفاده کرد؛ به این ترتیب، با ورود پهپاد به این فضاها به جای انسان، علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها و زمان، می‌توان از جان افراد نیز محافظت کرد.
    همه چیز از زمانی شروع شد که فاجعه فوکوشیما اتفاق افتاد و سپس سونامی رخ داد. زک داکویتز، مدیر ارشد ارتباطات شرکت Flyability می‌گوید: یکی از بنیانگذاران شرکت در حال تماشای تلویزیون بود و متوجه شد که ربات‌هایی برای ارزیابی آسیب در نیروگاه هسته‌ای (فوکوشیما) به آن محل فرستاده شده‌اند. این ایده باعث شد تا او به فکر ایجاد یک ربات بیفتد؛ رباتی برای فرستادن به مناطق خطرناک برای انسان. با کمک این ابزار،‌ کارشناسان می‌توانند به خوبی ببینند که در آن فضای خطرناک یا محدود چه می‌گذرد.
    ویژگی‌های پهپاد
    داکویتز تأکید می‌کند: اولین شرکتی هستیم که یک پهپاد در قفس ساختیم. چیزی که این پهپاد را از سایر پهپادها متمایز می‌کند، توانایی آن در پرواز در فضاهای محدود است. این طرح شامل قفسی است که از پهپاد در صورت برخورد با موانع محافظت می‌کند. مهندسان طراح این پهپاد از حشره‌ها برای ساخت آن الهام گرفتند. حشره‌ها پرواز و در نهایت با چیزی برخورد می‌کنند، اما با وجود اینکه به چیزهایی برخورد می‌کنند، به پرواز ادامه می‌دهند و به زمین نمی‌افتند.
    علاوه بر این، این دستگاه به حسگر لایدار (Lidar) مجهز شده است که امکان ایجاد مدل‌های سه‌بعدی را در زمان واقعی به همراه یک بازخورد بصری زنده فراهم می‌کند. این دستگاه مانند یک سونار عمل می‌کند و دائما امواج را به بیرون می‌فرستد.
    سونار (Sonar) یا ناوبری و فاصله‌یابی صوتی، دستگاه ردیاب زیردریایی است که طرز کار آن استفاده از انتشار امواج صوتی است. علاوه بر ردیابی، این روش معمولاً به منظور ناوبری و ارتباط با دیگر یگان‌های شناور و زیرآبی نیز استفاده می‌شود.