سرمقاله

خیانت دردوقاب !؟ ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال
  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 7638  |  صفحه ۸ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 30 فروردین 1402
    قیطاسی در گفتگو با حیات مطرح کرد
    رشد نماد دی در بورس
    مدیرعامل بانک دی جامعه ایثارگری را اولویت اول این بانک در ارائه تسهیلات مسکن دانست و گفت: اماده تامین مسکن جامعه ایثارگری هستیم.
    علیرضا قیطاسی» مدیر عامل بانک دی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی حیات ضمن ارائه گزارش عملکرد سال گذشته این بانک گفت: بر اساس برنامه عملکردی تعریف شده برای بانک دی در سال ۱۴۰۱ گزارشی از بخش مالی استخراج شده که این گزارش حکایت از قابل قبول بودن عملکرد بانک در سال گذشته دارد.
     آخرین وضعیت «کوهستان پارک مشهد»
    مدیر عامل بانک دی در ادامه عنوان کرد: این بانک در حوزه املاک، موضوع یازده مرحله واگذاری و مزایده املاک را داشته که آخرین مرحله آن در اسفند ماه سال گذشته به اجرا درآمد. یکی از املاک بزرگ مقیاس بانک دی معروف به «کوهستان پارک مشهد» است که با حمایت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و مجموعه مدیران این بنیاد مقرر گردید تا با املاک کوچکتر به تهاتر گذاشته شود؛ این رویکرد گام بزرگی در جهت واگذاری املاک مازاد بانک به حساب می آید. وی افزود: «کوهستان پارک مشهد» از املاک بزرگ مقیاس بانک دی محسوب می شود که در شهر مشهد در منطقه‌ای در آخر بلوار وکیل آباد قرار دارد. این ملک دارای حدود ۶۰ هکتار زمین است که برای واگذاری آن ۱۲ مرحله مزایده برگزار شده اما تا کنون خریداری نداشته است. مدیر عامل بانک دی خاطر نشان کرد: با توجه به نیاز و تکلیف قانونی که بانک دی بر اساس ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید دارد می بایست املاک مازاد خود را تعین تکلیف و واگذار نماید. وی با بیان اینکه  ملک «کوهستان پارک مشهد» جز املاکی است که به راحتی امکان واگذاری آن نبود، خاطر نشان کرد: با رایزنی‌هایی که با بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت گرفته، تعداد املاکی که امکان فروش دارند مشخص و به بانک مرکزی معرفی شد. بر اساس مجوز ارائه شده از سوی بانک مرکزی این اجازه به بانک دی داده شد که «کوهستان پارک مشهد» را به صورت تهاتر به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار نماید. در قبال این واگذاری مقرر گردید تا املاک قابل فروش بنیاد شهید با توجه به قیمت کارشناسی به بانک دی واگذار شود.
     کاهش هزینه‌های بانک در ۱۹ سرفصل
    قیطاسی تصریح کرد: این بانک در بخش های زیرساخت مالی، گزارش حساب‌رس قانونی، برگزاری مجامع و تمام آنچه که عدم برگزاری و یا عدم تهیه صورت‌های مالی را به همراه داشته، همگی در سال ۱۴۰۱ و در موعد مقرر برگزار شد و افشای اطلاعات حداکثری در این حوزه اتفاق افتاده است. مدیر عامل بانک دی با اشاره به سرفصل های مختلف هزینه‌ای این بانک، بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ در بحث حقوق و دستمزد مشمول افزایش ۵۷ درصدی  قانون کار شدیم که این افزایش برای کارکنان اعمال شد، در کنار آن با کاهش هزینه‌ها در موارد ممکن صرفه‌جویی‌های مناسبی صورت گرفت. بانک دی در این حوزه در مقایسه با دوره مشابه سال ۱۴۰۰، در ۱۹ سرفصل شاهد کاهش هزینه‌ بوده است. وی در ادامه با اشاره به وضعیت بخش درآمدی این بانک تصریح کرد: علارغم اینکه بانک دی در سال ۱۴۰۱ در موضوع مانده تسهیلات که از لحاظ کنترلی به عنوان مانده سرفصل‌ها محاسبه می شود، شاهد کاهش مانده بوده، اما میزان پرداختی ما افزایش داشته و درآمد ما از محل تسهیلات دوره مشابه افزایش قابل قبولی را داشته است.
     راه اندازی اداره نظارت بر مصارف
    مدیر عامل بانک دی همچنین با اشاره به موضوع بهداشت اعتباری و اعتبار‌سنجی گفت: این بانک در سال ۱۴۰۱ اداره‌ای تحت عنوان اداره نظارت بر مصارف را ایجاد کرده است که وظیفه این اداره نظارت بر مصرف درست تسهیلات است.
    وی با تاکید بر وصول به موقع اقساط تسهیلات واگذار شده، گفت: درآمد بخش اعتباری ما نسبت به دوره مشابه افزایش چشم‌گیری داشته است. همچنین در بخش پیگیری وصول مطالبات پرونده‌های بسیاری را اعم از حقوقی، کیفری و ... در دوره های گذشته در بانک دی داشته‌ایم که با تشکیل کارگروههای حقوقی در بخش وصول مطالبات موفق شدیم پرونده‌هایی را که حتی بیش از پنج سال به آنها رسیدگی نشده بود را وصول کنیم. مدیر عامل بانک دی تصریح کرد: در مجموع بانک دی بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان وصول نقدی داشته و بیش از  پنج هزار میلیارد تومان تعیین تکلیف مطالبات از شرکت‌های وابسته به بانک را داشته است، که این شرکت‌ها تسهیلاتی از سنوات گذشته داشتند که همگی تعیین تکلیف شدند.
    پیشرفت در تهاتر و تعیین تکلیف املاک بانک دی
    قیطاسی افزود: تمامی املاک این شرکت‌ها تهاتر و تعیین تکلیف شد که از این بابت در پایان سال ۱۴۰۰ حدود ده هزار و نهصد میلیارد تومان مانده مطالبات غیر جاری بانک بوده که این عدد در پایان سال ۱۴۰۱ به حدود پنج هزار و نهصد میلیارد تومان رسیده است. در این میان شاهد کاهش چهل و دو درصدی مانده مطالبات غیر جاری بودیم که این مهم در نظام بانکی، سرفصل قابل قبولی است. ما سرفصل مطالبات غیر جاری را بیش از چهل درصد نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ کاهش دادیم.
     سه میلیون و پانصد هزار نفر مشتری داریم
    مدیر عامل بانک دی با اشاره به چگونگی ارائه تسهیلات در این بانک تصریح کرد: مانده تسهیلات بانک دی نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ افزایش نداشته اما درآمد حاصله بیشتر شده است که این نشان از عملکرد مناسب حوزه اعتباری بانک دی دارد.
    وی با بیان اینکه بانک دی بیش از سه میلیون و پانصد هزار مشتری دارد، اظهار داشت: بانک دی طی سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد ریال در بخش‌های مختلف اعم از سرمایه گردش و... تسهیلات پرداخت کرده است. در کنار پرداخت این تسهیلات یک سری تکالیف قانونی در سرفصل قرض‌الحسنه از محل تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۱ برای همه بانک‌ها از جمله بانک دی در نظر گرفته که از جمله آن وام قرض الحسنه ازدواج بود.