سرمقاله

سوغات سلطان عمان در تهران؟ ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مالیات خرید و فروش بیت کوین در ایران
  • پارک کوهستان کرمانشاه کجاست؟ کرمانشاه زیر پای شما
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8756  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 20 اردیبهشت 1402
    درخواست ضد ایرانی تعدادی از ‌دیپلمات‌های پیشین آمریکا از بایدن
    شماری از دیپلمات‌های پیشین آمریکایی در نامه‌ای به رییس‌جمهور آمریکا از او خواستند دیپلماسی با ایران را متوقف کرده و «کارزار فشار حداکثری» را دوباره علیه آن به کار ببندد. به گزارش ایسنا و به نقل از شبکه فاکس نیوز، ده‌ها دیپلمات پیشین آمریکایی در سالروز خروج دولت دونالد ترامپ، رییس‌ جمهور پیشین آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، در نامه‌ای به جو بایدن، رییس جمهور آمریکا خواستار متوقف کردن دیپلماسی با ایران شدند.
    در این نامه مطرح شده است که راهبرد فعلی بایدن مبنی بر کاهش تحریم‌ها در قبال رفتار خوب، خطرناک است چراکه «به جای متکی بودن بر اهرم فشار آمریکا، بیشتر متکی بر اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران است.»
    این دیپلمات‌های پیشین در نامه خود آورده‌اند: امروز ما از شما و تیمتان می‌خواهیم پیشنهادات و رویکرد دیپلماتیک در قبال ایران را متوقف کرده و در عوض، کارزار فشار حداکثری را دوباره به کار ببندید که موثرترین سیاست برای حفاظت از ملت آمریکا، ملت ایران و دیگر ملل سراسر جهان در قبال تهدیدات جمهوری اسلامی ایران است.»
    دولت دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ با تشویق بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی و برخی سیاستمداران تندروی داخل آمریکا توافق هسته‌ای را ناقص تلقی کرد و از آن خارج شد.
    دولت ترامپ تا آخرین روزهای روی کار بودن با در پیش گرفتن سیاستی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» به اعمال تحریم‌های جدید علیه افراد و نهادهای ایرانی ادامه داد.
    جو بایدن پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۱ آمریکا مدعی بود بازگشت به برجام را در اولویت سیاست خارجی خود قرار خواهد داد. با این وجود، پس از چند دور مذاکرات غیرمستقیم با ایران در وین و با حضور دیگر شرکای برجام برای بازگشت دوجانبه به ازسرگیری اجرای کامل این توافق، در چند ماه گذشته با ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین-ادعایی که از سوی مقامات تهران و مسکو بارها رد شده است- و مداخله‌جویی در امور داخلی ایران با ادعای نقض حقوق بشر در آن، مدتی است که می‌گوید احیای برجام در دستور کار آن قرار ندارد. اگرچه وزارت امور خارجه آن همچنان می‌گوید، دیپلماسی اولویت اول آن برای رسیدگی به موضوع برنامه هسته‌ای ایران است.