سرمقاله

نیاز مشترک به برجام / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • راهنمای انتخاب دوچرخه برای کودک 3 ساله
  • اگر شما هم از درد دندان رنج می برید، این نکات را بخوانید!
  • واردات قطعات الکترونیکی از چین؛ راهکاری هوشمندانه برای کسب‌وکارهای مدرن
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 898  |  اخبار صفحات روزنامه  |  تاریخ: 16 آذر 1401
    امیرعبداللهیان در دیدار با وزیر خارجه بوسنی مطرح کرد
    ایران مخالف جنگ در اوکراین است
    وزیر خارجه کشورمان گفت: آمریکا نفت و انرژی ایران را می‌خواهد و برای آن یک هیاهوی رسانه ای راه انداخته است.
    حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان پس از دیدار با همتای بوسنیایی خود در نشست خبری مشترک با وی برگزاری انتخابات موفق عمومی در بوسنی هرزگوین را تبریک گفت و افزود: امیدوارم این کشور در جهت رشد و توسعه و همبستگی بیشتر بتواند گام های موثری بردارد.
    امیرعبداللهیان ادامه داد: منطقه بالکان و بوسنی هرزگوین را کشور دوست سنتی ایران می‌دانیم و همچون گذشته در کنار سایر اقوام این کشور باقی خواهیم ماند و به حمایت مان از این کشور ادامه می‌دهیم.
    وزیر خارجه کشورمان با بیان این که دولت و ملت ایران دوست روزهای سخت بوسنی بودند و در این مسیر به حمایت های خودمان همچون گذشته ادامه خواهیم داد، گفت: سیاست ما حمایت از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و همبستگی مسالمت آمیز با همه اقوام در بوسنی است.
    وی با بیان اینکه در این دیدار توافق کردیم کمیسیون مشترک را در آینده نزدیک برگزار کنیم، خاطرنشان کرد: حجم تبادلات تجاری در نه ماه گذشته و در دوران پساکرونا ۵۳ درصد افزایش داشته است.
    امیرعبداللهیان ادامه داد: در این دیدار در خصوص آخرین روند گفت وگو های لغو تحریم ها در چارچوب برجام گفت وگو داشتیم. وی تاکید کرد: ما نه تنها مخالف جنگ در اوکراین هستیم، بلکه مخالف تداوم جنگ و ناامنی در دیگر نقاط جهان نیز هستیم.
    وزیر خارجه کشورمان گفت: در این نشست درخصوص اتهامات بی اساسی که آمریکا و تعداد معدودی از کشورهای غربی به ویژه در ارتباط با حقوق بشر مطرح می کنند توضیح دادم. وی یادآور شد: متاسفانه سیاست آمریکا دبل استاندارد است و از نظر او تروریست خوب و بد داریم.
    وی تاکید کرد: آمریکا نفت و انرژی ایران را می‌خواهد و برای آن یک هیاهوی رسانه ای راه انداخته است.
    وزیر خارجه بوسنی گفت: همه مشکلات در دنیا از طریق گفت و گو قابل حل است، به شرطی که اراده سیاسی وجود داشته باشد.
    ایران همواره شرایط سیاسی ما را درک کرده است
    همچنین بیسرا تورکوویچ پس از دیدارش با وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک، گفت: کشور بوسنی مایل هست روابط دوستانه با ایران و سایر کشورها را بر اساس اصل احترام به حقوق بین الملل و قوانین بین الملل داشته باشد.
    وی بیان کرد: همه مشکلات در دنیا از طریق گفت و گو قابل حل است، به شرطی که اراده سیاسی وجود داشته باشد.
    وی ادامه داد: ایران همیشه برای ما یک کشور دوست بوده و در سخت ترین شرایط جنگ کنار ما بود و همواره شرایط سیاسی ما را درک کرده است.
    وزیر خارجه بوسنی هرزگوین با بیان این که ما به عنوان یک کشور کوچک تمایل به پیوستن به یورو آتلانتیک را داریم و در این دیدار درباره امکانات همکاری در زمینه تبادل انرژی و همچنین تورم جهانی صحبت کردیم، گفت: عنوان نامزدی عضویت در اتحادیه اروپا و نزدیکی به ناتو برای ما مهم و در اولویت است. امیدواریم اتحادیه اروپا همکاری کند تا بتوانیم در این مسیر پیشرفت داشته باشیم.
    وی همچنین گفت: در این دیدار درباره شرایط سیاسی کنونی بوسنی گفت و گو کردیم و همکارم را در جریان کابینه جدید قرار دادم.
    تورکوویچ در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره چشم انداز روابط ایران و بوسنی و همچنین زمینه هایی که امکان همکاری بیشتر بین دو کشور وجود دارد، گفت: بوسنی و ایران همواره روابط بسیار خوبی داشته اند. امیدوارم روابط خوب در آینده هم ادامه داشته باشد. زمینه برای همکاری اقتصادی فراهم است از نظر من این همکاری ها می‌تواند انجام شود.
    وی یکی از حوزه های همکاری در  اولویت را بخش گردشگری عنوان کرد و گفت که باید در این زمینه تلاش کرد و خط هوایی مستقیم ایجاد کرد.
    وی همکاری در صنعت فلزات، چوب، معادن و کشاورزی را از دیگر زمینه های همکاری بین دو کشور عنوان کرد. وی با اشاره به نقش و جایگاه خبرنگاران گفت: اصحاب رسانه نقش مهمی در شکل گیری افکار عمومی دارند. امروز تلاش هایی از سوی برخی از آن ها صورت می گیرد که باید از آنها جلوگیری کرد و واقع بینانه عمل کنند.
    وی با اشاره به این‌ که‌ در کشور ما هم شاهد هستیم که در مدارس تفکیک قومیتی وجود دارد و در حالیکه در این لحظه روسری بر سر گذاشت، گفت: تصور کنید اگر من امروز از روسری استفاده میکردم واکنش خبرنگاران بوسنی چه بود؟ می گفتند چرا دفاع می کنید. این پیش داوری است و شما پیش داوری می کنید.