سرمقاله

سازمان ملل فشل و ضرورت حضور دبیرکل در غزه ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آمادگی ایرانسل برای همکاری با استارتاپ‌ها در حوزه هوش مصنوعی
  • برگزاری رویداد ایران‌هلث با حمایت همراه اول نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث با حمایت همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سلامت کشور، برگزار می‌شود.
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 18337  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 17 آبان 1402
    تداوم روند صعودی بازار سهام با افزایش ۲۱ هزار واحدی شاخص بورس
    چراغ بورس سبز شد
     شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز گذشته (سه‌شنبه، ۱۶ آبان) با ۲۱ هزار و ۸۲۳ واحد رشد در ارتفاع ۲ میلیون و ۵۲ هزار و ۶۹۵ واحدی قرار گرفت.
    شاخص هم‌وزن با ۱۱هزار و ۳۵۲ واحد افزایش به ۶۹۶ هزار و ۱۸۸ واحد و شاخص قیمت با ۶هزار و ۴۴۱ واحد رشد به ۳۹۵ هزار و ۶ واحد رسید.
    روز گذشته در معاملات بورس تهران، بیش از ۱۰ میلیارد و ۶۳۲ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۶۵ هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال معامله شد.
    فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۲ هزار و ۷۶۱ واحد، شرکت ملی‌ صنایع‌ مس‌ ایران‌ (فملی) با هزار و ۳۵واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۹۰۲ واحد، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۸۰۰ واحد، گروه مپنا (سهامی عام) (رمپنا) با ۶۷۳ واحد و صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۵۶۳ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.
    ذوب آهن اصفهان(ذوب)، گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو (خگستر)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، ایران خودرو(خودرو)، حمل و نقل بین المللی خلیج فارس(حفارس)،سایپا(خساپا) و فولاد مبارکه اصفهان(فولاد) در نمادهای پُرتراکنش بورس قرار داشتند.
    آخرین وضعیت شاخص فرابورس
    شاخص فرابورس نیز امروز با ۲۵۶ واحد افزایش به ۲۴ هزار و ۹۸۶ واحد رسید. در این بازار بیش از پنج میلیارد و ۳۵۵ میلیون برگه سهم و اوراق مالی داد و ستد شد.
    ایران خودرو دیزل (خاور)، گروه انتخاب الکترونیک آرمان (انتخاب)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر) و فولاد هرمزگان جنوب (هرمز) بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس گذاشتند.
    توسعه و عمران استان کرمان (کرمان)، خودرو دیزل (خاور)، پویا زرکان آق دره( فزر)، مولد نیروگاهی تجارت فارس (بمولد)، تهیه توزیع غذای دنا آفرین فدک (گدنا)، نیان الکترونیک (نیان)، پنبه و دانه های روغنی خراسان(غدانه) در نمادهای پُرتراکنش فرابورس قرار داشتند.
    در همین رابطه عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار نیز روز گذشته اعلام کرد: در سال گذشته ۶۳ شرکت از طریق اوراق بلندمدت تامین مالی شدند که افزایش بیش از دو برابری نسبت به سال گذشته داشته است.
    رضا عیوض لو در نشست تخصصی تامین مالی مناطق آزاد از طریق بازار سرمایه در نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه، خصوصی سازی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ که تامین مالی مناطق آزاد از بازار سرمایه آغاز شد تاکنون ۹۰۰ میلیارد تومان منابع از طریق بازار سرمایه برای مناطق آزاد جذب شده است و هم اکنون ضمن صدور موافقت اصولی برای منطقه آزاد کیش چابهار نیز برای تامین مالی از این طریق درخواست داده است.
    وی افزود: در سال ۱۳۹۹، ۱۶ شرکت تامین مالی را از طریق اوراق بلندمدت انجام دادند که این تعداد در سال ۱۴۰۰ به ۲۶ شرکت و در سال ۱۴۰۱ به ۶۳ شرکت افزایش پیدا کرد و امیدواریم در آینده به تعداد این شرکت‌ها افزوده شود.
    عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: مناطق آزاد با استفاده از عرضه سهام شرکت‌هایشان در بورس و فرابورس و با بهره‌گیری از ابزارهای متنوع در بازار سرمایه می‌توانند از این ظرفیت برای تامین مالی پروژه‌هایشان استفاده کنند. البته در سال گذشته تعداد اوراق منتشر شده ۳۰ درصد بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۵ تقریبا دو برابر رشد داشته است.
    عیوض لو گفت: میزان اوراق بلندمدت در بازار سرمایه بالغ بر ۶۶۰ همت بوده است که از این طریق ۲۳۲ تامین مالی برای پروژه‌ها انجام شده است. این در حالیست که در سال ۱۳۹۶ مجموع این اوراق ۶۶ همت بود که از این میزان ۱۰ همت متعلق به بخش خصوصی بود و این مسئله نشان دهنده افزایش نقش بازار سرمایه است.