سرمقاله

ناکارآمدی ابتکار‌های آمریکا در جنگ غزه / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • برگزاری رویداد ایران‌هلث با حمایت همراه اول نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث با حمایت همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سلامت کشور، برگزار می‌شود.
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل با حضور رئیس‌جمهور به مناسبت روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 19170  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 30 آبان 1402
    جام جهانی زیر ۱۷ سال
    ایران به دنبال تکرار تاریخ مقابل نایب قهرمان آفریقا
    تیم ملی فوتبال نوجوانان کشورمان برای صعود به جمع ۸ تیم برتر جهان مقابل مراکش قرار می‌گیرد.
    تیم ملی فوتبال نوجوانان کشورمان پس از صعود به عنوان تیم سوم گروه C جام جهانی زیر ۱۷ سال، از ساعت ۱۵:۳۰ سه‌شنبه در یک هشتم نهایی به میزبانی ورزشگاه گلورا بانگ تومو به مصاف مراکش می‌رود.
    به گزارش فارس، سعید شیبا، بازیکن تیم ملی مراکش بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۱ با ۴۳ بازی و ۶ گل ملی که در تیم‌های الهلال عربستان، نانسی فرانسه، القطر، شارجه امارات و رباط مراکش سابقه بازی، در القطر و الهاشمیه سابقه سرمربیگری و در تیم ملی بزرگسالان مراکش سابقه بازی دارد، در حال حاضر سرمربی نوجوانان مراکش است.
    شیرهای اطلس که با نایب قهرمانی رقابت‌های زیر ۱۷ سال آفریقا برای دومین بار به جام جهانی رسیدند، به جز این عنوان که در سال 2023 کسب کردند، افتخار قابل ذکر دیگری ندارند اما با صدرنشینی در گروه خود، دنبال این هستند مانند تیم بزرگسالان مراکش شگفتی خلق کرده و خود را به جمع ۴ تیم برتر جهان برسانند.
    اناس الویی و ایوب شیخون (اینتراخت فرانکفورت) محمد امینه الزرهونی (لیل) نائوفل الهناش (پاری‌سن‌ژرمن) آدام بوفندار (یوونتوس) و زکریا اوزانه (آژاکس) چهره‌های اصلی مراکش هستند.
    در سوی مقابل ایران قصد دارد دست‌کم مانند سال ۲۰۱۷ بار دیگر به یک چهارم نهایی جام جهانی برسد و بهترین نتیجه تاریخ فوتبال ملی را در عرصه جهانی تکرار کند. به همین جهت روی عملکرد درخشان بازیکنانش که در مرحله گروهی نشان داده شد، حساب ویژه‌ای باز کرده است.
    برتری مقابل مراکش نوجوانان کشورمان را یک گام دیگر به هدف بزرگ عبدی یعنی رسیدن به قهرمانی جام جهانی نزدیک می‌کند. هرچند او در روزهای ابتدایی حضورش در تیم ملی نوجوانان، هدف خود را صعود به جمع ۴ تیم برتر جهان دانست و حتی صدرنشین نشدن در گروه را به جهت تقابل با مراکش خوب دانست. این نشان می‌دهد نتایج خوب در مرحله گروهی اعتماد به نفس عبدی و شاگردانش را بسیار بالا برده و آنها قصد دارند پله به پله پیش رفته و افتخار قابل ذکری را رقم بزنند.
    برنده بازی برای رسیدن به نیمه نهایی باید جمعه ۳ آذر به مصاف برنده بازی مالی و مکزیک برود.
    ایران - مراکش از نگاه آمار
    تیم فوتبال کمتر از ۱۷ سال ایران در شرایطی برابر مراکش صف‌آرایی خواهد کرد که برنده این دیدار جواز حضور در یک‌چهارم جام‌جهانی را کسب خواهد کرد.
    تیم فوتبال کمتر از ۱۷ سال ایران با هدایت حسین عبدی عملکردی قابل تحسین تا این مرحله از جام‌جهانی داشته و با برد تاریخی برابر برزیل و شکست خفیف مقابل انگلیس، نگاه‌ها را به خود معطوف کرده است.
    مراکش در گروه A با تیم‌های اکوادور،‌اندونزی و پاناما همگروه بود. شاگردان سعید شیبا در نخستین دیدار خود برابر پاناما به برتری ۲ بر صفر دست یافتند و در گام بعدی با دوگل مغلوب اکوادور شدند. شیرهای اطلس در آخرین بازی که حکم مرگ و زندگی داشت با گل‌های آلائویی، بودلال و هامونی سه بر یک برنده از زمین خارج شدند تا در نهایت با ۶ امتیاز به عنوان تیم اول راهی دور حذفی شوند و اکوادور نیز به عنوان تیم دوم جواز حضور در این مرحله را کسب کند.
    مراکشی‌ها در این مرحله ۲ برد و یک شکست، ۵ گل زده و ۳ گل خورده را به نام خود ثبت کرده‌اند. آنها در مرحله گروهی ۲ کارت زرد، یک کلین‌شیت، ۷۹۷ پاس موفق، ۳۳ ضربه آزاد و ۴۰ خطا داشته و بنروزیل سنگربان این تیم با ۳۹ مهار موفق توپ، یکی از ارکان اصلی این تیم به شمار می‌رود. در ترکیب مراکش، ماالی یکی از بازیکنان خطرناک این تیم و بختی با ثبت ۲۸.۶۳ کیلومتر در مرحله گروهی دونده‌ترین بازیکن شیرهای اطلس بوده‌اند.
    در آن سوی میدان، ایران با برتری تاریخی ۳ بر ۲ برابر برزیل، شکست خفیف و لحظات پایانی ۲ بر یک مقابل انگلیس و برتری ۵ بر صفر برابر کالدونیا در گروهی که سه‌تیم ۶ امتیازی داشت، به دور حذفی راه یافت. شاگردان حسین عبدی در این مرحله ۹ گل زدند و ۴ بار دروازه خود را باز شده دیدند. در این مرحله یک کارت زرد، یک کلین شیت، ۷۰۴ پاس موفق،‌ ۳۴ ضربه آزاد، ۳۲ خطا و ۵۵ بار مهار توپ از سوی آرشا شکوری سنگربان ایران یکی از عوامل موفقیت تیم عبدی بوده است.
    در تیم ما امیرمحمد رزاقی‌نیا با ثبت ۳۴.۷۴ کیلومتر دونده‌ترین بازیکن زمین بوده است، او همچنین با ۱۰۵ پاس آمار خوبی را برای خود ثبت کرده و اسماعیل قلی‌زاده نیز به عنوان یکی از بازیکنان کلیدی ما برای رسیدن به گل، تلاش بسیاری کرده تا تلاش سایر بازیکنان را به سرانجام برساند.
    فارغ از نتیجه دیدار دو تیم ایران و مراکش، باید این نکته را مورد تاکید و توجه قرار داد که شاگردان حسین عبدی نیاز به کسب تجربه دارند و باید با حضور در میادین بزرگ و رقابت با تیم‌های صاحب سبک، در مسیر درستی که قرار دارند به خوبی هدایت شوند. جام‌جهانی کمتر از ۱۷‌سال، میدانی بزرگ با دست‌آوردهایی غیرقابل تکرار است، میدانی که می‌تواند نقطه پرشی برای بچه‌یوزهای ایرانی باشد.
    پیش از این نیز در رده سنی بزرگسالان دو تیم سابقه جدال در جام‌جهانی را دارند،‌ ایران و مراکش در ۲۰۱۸ در ورزشگاه سن‌پترزبورگ به مصاف هم رفتند که این بازی در دقیقه ۹۵ با گل‌ به‌خودی مراکشی‌ها یک بر صفر به سود ایران خاتمه یافت تا حالا شاگردان عبدی با آن سابقه تاریخی به مصاف نوجوانان مراکش بروند.