سرمقاله

ائتلاف دریایی / سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • رگولاتور ارتباطات: اهتمام ایرانسل به کاربرد هوش مصنوعی چشم‌گیر است
  • دبیر شورای عالی فضای مجازی از غرفه ایرانسل بازدید کرد
  • بازدید دبیر شورایعالی فضای مجازی از غرفه گروه همراه اول در تلکام ۲۰۲۴
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 10128  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 17 خرداد 1402
    از موشک هایپرسونیک جدید ایران رونمایی شد
    چشم جهان خیره به فتاح ایرانی
    موشک هایپرسونیک «فتاح»، صبح دیروز با حضور رئیس‌جمهوری و جمعی از مسئولان نیروهای مسلح در نیروی هوافضای سپاه پاسداران رونمایی شد.
    ، پیش از این در معرفی موشک فتاح اعلام شده بود این موشک سرعت بالایی دارد و در جو و خارج از جو می‌تواند ‌مانور دهد. این موشک جدید می‌تواند از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور کند و سامانه‌های ضد موشکی دشمن را هدف قرار می‌دهد.
    این موشک با بهره‌مندی از قابلیت‌های تاکتیکی و برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، توان دستیابی به سرعت‌های بسیار بالا و انجام مانورهای گوناگون در داخل و خارج از جو زمین با هدف غلبه بر انواع سامانه‌های دفاع هوایی دشمن را دارد. برد این موشک ۱۴۰۰ کیلومتر و سرعت آن پیش از اصابت به هدف ۱۳ تا ۱۵ ماخ است.
    در همین رابطه روز گذشته سید ابراهیم رئیسی روز گذشته (سه‌شنبه) در مراسم رونمایی از موشک ابرفراصوت (هایپرسونیک) فتاح گفت: اولین مولفه قدرت و اقتدار ملت ایران در طول نهضت اسلامی تا به امروز ایمان است که پیشروندگی انقلاب و مردم عزیز را به رغم توطئه‌های دشمنان تضمین کرده است.
    وی پاسداشت ایمان، امید و اقتدار ملی را امری مهم توصیف و با اشاره به دستاوردهای بزرگ و افتخار آمیز نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در سایه اهتمام به این مولفه ها حاصل شده است، تصریح کرد: صنایع دفاعی و موشکی در ایران اسلامی بر پایه علم و دانش روز بومی شده و وارداتی نیست که بتوان این صنعت پیشرفته و راهبردی را به حاشیه راند.
    رئیس جمهوری با اشاره به وضعیت دفاعی امروز کشور و مقایسه آن با دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: صنعت موشکی و دفاعی ما امروز در حالی پیشرفته است که در دوران دفاع مقدس قدرت دفاعی چندانی نداشتیم، اما با همت و مجاهدت فرزندان این سرزمین قدرت بازدارندگی امروز برای ایران عزیز افتخار آمیز است.
    رئیسی قدرت و توان بازدارندگی ایران را برای منطقه نقطه امنیت و صلح پایدار دانست و افزود: برخی مسئولان کشورهای منطقه در دیدارهای اخیر عنوان می‌کردند ایران یار روزهای سخت است و اگر نبود تلاش های حاج قاسم سلیمانی و نیروی قدس سپاه و دفاعی که ایران از ما برابر هجوم تکفیری‌ها و داعشی‌ها داشت، امروز از کشورشان چیزی باقی نمانده بود.
    وی با بیان اینکه حوزه بازدارندگی و قدرت نظامی، دفاعی و موشکی ایران نه در سطح تهاجم، بلکه در سطح ذهن و فکر دشمن هم امتداد دارد، تاکید کرد: این قدرت موشکی معنایش آن است که منطقه از شر اشرار و تعرض بیگانگان در امان بماند و بارها گفته‌ایم که پیام آن برای مردم منطقه پیام امنیت و برای کسانی که فکر تعرض به کشور را دارند، اقتدار برای حمایت از ملت ایران و مظلومان عالم است.
    رئیسی با تاکید بر اینکه قدرت ایران در واقع قدرت منطقه و ملت های مظلوم و پیام آن عزت، استقلال و بازدارندگی است، افزود: گاهی بیان شده است که ساخت موشک برای چیست؟ ما موشک می سازیم تا مورد تعرض دشمنان قرار نگیریم؛ در حقیقت موشک برای موشک نزدن دشمنان است نه برای موشک زدن ما.
    رئیس جمهوری با تبیین نقش شهید حسن تهرانی مقدم در تولید قدرت موشکی برای ایران اسلامی و سختی‌ها و دشواری‌های او در این مسیر یادآور شد: شهید تهرانی مقدم بعد از شهادت شناخته شد، روزی که او حرکت در این مسیر را آغاز کرد می‌گفتند با این تحریم ها مگر امکان دارد؟ اما  او همه تحریم‌ها را دور زد و آنها را بی اثر ساخت و به رغم همه تهدیدها و تحریم‌ها این کار بزرگ را انجام داد و توان امنیتی کشور را ارتقا بخشید.
    رئیسی با تمجید از بالندگی حوزه صنعت دفاعی و هسته‌ای کشور گفت: رونمایی امروز پیامی هم به سایر صنایع کشور دارد که چگونه صنایع دفاعی و هسته‌ای به رغم تهدیدها و تحریم‌های دشمنان پیشرفت کرده است اما در سایر بخش ها شاهد چنین پیشرفت و بالندگی نیستیم؟ لذا ضروری است این تلاش و تجربه به سایر صنایع نیز لبریز شود تا شاهد رشد و بالندگی آنها نیز شویم.
    وی تاکید کرد: مطمئناً در صنعت خودروسازی و دیگر صنایع می‌توان از دستاوردها و درس‌های حوزه فناوری دفاعی استفاده کرد و با انجام کارهای بزرگ و ماندگار در زندگی مردم گره گشایی انجام داد.
    رئیس‌ جمهوری ایمان و امید را از پیشران های اصلی پیشرفت کشور قلمداد و با تاکید بر لزوم وحدت، انسجام و همدلی همه ظرفیت‌ها از جمله دولت و نیروهای مسلح در این راستا، بیان کرد: دشمن از یکپارچگی و هم افزایی موجود که پیشرفت های کشور را رقم زده است عصبانی است و خشم خود را در برخی عرصه ها بروز می دهد.
    رئیسی در پایان خطاب به دشمنان گفت: ممکن است شما از قدرت نظامی و دفاعی و رفاه در زندگی مردم ما خشمگین شوید، اما آنچه برای ما مهم و حائز اهمیت است کسب رضای خدا و تولید و آفرینش اقتدار برای نظام و کشور عزیزمان است.
    گفتنی است این اتفاق مهم بازتاب گسترده ای در رسانه های مختلف جهان داشت که در ادامه برخی از آنها را می خوانید: رویترز در گزارشی ضمن اشاره به مشخصات این موشک هایپرسونیک (مافوق صوت)، نوشت که ایران از اولین موشک بالستیک مافوق صوت ساخت داخل رونمایی کرد و برنامه موشکی دفاعی خود را بیشتر توسعه خواهد داد.
    آسوشیتدپرس هم در گزارشی به تشریح جزییات این موشک هایپرسونیک پرداخت و نوشت: موشک مذکور می‌تواند از هر سیستم دفاع موشکی منطقه‌ای عبور کند.
    یاهونیوز نیز نوشت: ایران از موشکی مافوق صوت پرده برداری کرد که می تواند در میان تنش با آمریکا، پدافند هوایی را شکست دهد.
    گاردین نیز نوشت: تسلیحات مافوق صوت که با سرعتی بیش از ۵ ماخ یا پنج برابر سرعت صوت پرواز می کنند، به دلیل سرعت و قدرت مانور خود می توانند چالش های مهمی برای سیستم های دفاع موشکی ایجاد کنند. ای‌بی‌سی نیوز هم نوشت: موشک فتاح تا هزار و ۴۰۰ کیلومتر (۸۷۰ مایل) برد خواهد داشت.
    به گزارش خبرآنلاین، رسانه صهیونیستی جروزالم پست نیز نوشت: موشک مافوق صوت فتاح دارای برد هزار و ۴۰۰ کیلومتر و سرعت اصابت آن بین ۱۳ تا ۱۵ ماخ است؛ پیش از این، آمریکا، روسیه، چین و کره شمالی موشک‌های مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کرده‌اند.
    هاآرتص نیز نوشت:رونمایی از این موشک نگرانی‌های غرب را در مورد توانایی‌های موشکی تهران تشدید می‌کند.
    روزنامه تایمز آو اسرائیل در گزارشی درباره رونمایی از موشک فتاح، تازه‌ترین دستاورد موشکی ایران نوشت: ایران در حالی که تنش‌ها میان آن با آمریکا و اسراییل بر سر برنامه هسته‌ای این کشور در سطح بالایی قرار داد، یک سلاح جدید به زرادخانه خود اضافه کرده است.
    بیزینس ریکوردر نیز در گزارشی ضمن اشاره به رونمایی از موشک فتاح، نوشت: موشک‌های هایپرسونیک می‌توانند حداقل ۵ برابر سریعتر از سرعت صوت و در یک مسیر پیچیده پرواز کنند که این موضوع رهگیری آن‌ها را دشوار می‌کند.
    پایگاه کردل هم نوشت: بر اساس گزارش این رسانه، این موشک که فتاح نام دارد، بردی معادل هزار و ۴۰۰ کیلومتر داشته و می‌تواند با سرعت ۱۵ برابر سرعت صوت حرکت کند؛ مقامات می‌گویند که این موشک می‌تواند سیستم‌های دفاعی آمریکا و اسرائیل از جمله گنبد آهنین را دور بزند.
    میدل ایست آی هم با اشاره به رونمایی از این موشک گفت: در سال‌های اخیر، پایگاه‎های موشکی ایران به یکی از بزرگترین و متنوع‌ترین مراکز در خاورمیانه تبدیل شده است.
    سان هم در گزارشی نوشت: رونمایی از این موشک با توجه به توانایی‌های آن، تهدیدی وحشتناک برای غرب است. در ادامه این گزارش آمده است: علی‌رغم تحریم‌های بین‌المللی، تهران توانسته است صنعت تسلیحاتی قابل توجهی را توسعه دهد که می‌تواند تجهیزات نظامی را به متحدانی مانند روسیه صادر کند که این کار را رد کرده است.