سرمقاله

ائتلاف دریایی / سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 10193  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 17 خرداد 1402
    تلاش آمریکا برای حل و فصل اختلافات با عربستان
    همزمان با آمادگی وزیر خارجه آمریکا برای سفر به عربستان سعودی طی روز گذشته (سه‌شنبه)، یک رسانه آمریکایی از تلاش دو طرف برای حل و فصل اختلافات میان دو کشور خبر داده است. به گزارش ایسنا، خبرگزاری بلومبرگ در این باره اعلام کرد که آمریکا و عربستان گام‌های اولیه برای ترمیم «شکاف عمیق» میان خود را برداشته‌اند.
    بلومبرگ در همین راستا، به سفر امروز آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به عربستان سعودی پرداخت و این سفر را نشانه‌ای از بهبود روابط میان دو کشور پس از اختلافات سال گذشته بر سر تولید نفت ارزیابی کرد.
    این رسانه در ادامه همچنین بر همکاری‌های جاری ریاض و واشنگتن در سودان و اوکراین اشاره کرد.
    بلومبرگ در ادامه آورده است: دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا بر اصلاح روابط با ریاض تاکید دارد؛ چراکه عربستان پیش از اتفاقات اوپک پلاس یکی از نزدیک‌ترین هم‌پیمانان واشنگتن در خاورمیانه بوده است.
    طبق این گزارش، همزمان با برنامه ریزی عربستان سعودی برای کاهش تولید نفت، به نظر می‌رسد که دو کشور درحال حرکت به سمت حل و فصل اختلافات پیچیده میان خود هستند.
    بلومبرگ همچنین اعلام کرد، نشانه‌ها حاکی از آن است که در برهه فعلی قراردادهای اصلی دفاعی و هوانوردی، هشدار آمریکا درباره تحرکات چین در خاورمیانه و تلاش برای دستیابی به توافق عادی‌سازی روابط میان عربستان و اسرائیل، مهم‌تر از ادامه اختلافات میان ریاض و واشنگتن است.
    باب مک نالی، رئیس گروه انرژی «راپیدان» و مقام سابق کاخ سفید در این باره گفت که معتقد نیست دولت بایدن بخواهد به جنگ لفظی که اکتبر گذشته رخ داد بازگردد و تلاش خواهد کرد اهمیت تصمیم “اوپک +” برای کاهش تولید خود را کم اهمیت جلوه دهد.
    بلومبرک در ادامه گزارش داد که نشانه‌های غلبه بر اختلافات و گرم شدن جو حاکم میان عربستان سعودی و آمریکا در پرونده‌های مختلف مشهود است؛ چراکه دو کشور درحال همکاری با یکدیگر هستند تا طرف‌های درگیر در سودان را به آتش بس متقاعد کنند، علاوه بر این از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در نشست اخیر سران عرب در جده استقبال شد و ریاض و واشنگتن همکاری‌هایی نیز در زمینه فضا دارند.
    کارن یانگ، محقق ارشد مرکز سیاست انرژی جهانی در دانشگاه آمریکایی کلمبیا می گوید: نگرانی‌های آمریکا نسبت به مشارکت چین در برنامه هسته‌ای عربستان مندرج در چشم انداز «۲۰۳۰»، می‌تواند واشنگتن را به سمت اتخاذ «راه حل میانه» با ریاض سوق دهد.