کد خبر: 11309 | صفحه ۱ | تاریخ: 05 تیر 1402
آپارتمانهای ۳۰ متری به چه درد می خورند؟
در روزهای اخیر موضوع ساخت خانههای ۳۰ تا ۴۰ متر از سوی برخی مسئولان مطرح شده است؛ پیشنهادی که رییس کمیسیون عمران مجلس به آن واکنش نشان داده و گفته که حتی خانوادههای دارای یک فرزند نمیتوانند در واحدهای با متراژ پایین زندگی کنند. به گزارش ایسنا، موضوع احداث واحدهای کوچک متراژ سالهاست که مورد مناقشه مسئولان و کارشناسان قرار دارد. با نوسانات سالهای اخیر بازار مسکن اواخر سال ۱۳۹۸ پیشنهاد ساخت خانههای ۲۵ متری توسط مدیران شهرداری وقت مطرح شد. همان زمان برخی مسئولان و کارشناسان، آپارتمانهایی با چنین متراژی را مناسب زیست اسلامی ندانستند و گفتند که زندگی در چنین واحدهایی رفاه خانوادهها را تامین نمیکند.
با این حال اوایل سال ۱۳۹۹ تفاهمنامهای به تایید شهرداری تهران و وزارت کشور رسید که بر اساس آن در پایتخت واحدهای کوچک تولید شود. پاسخگویی به بخش مهمی از نیاز بازار مسکن، افزایش عرضه و کاهش تقاضا از جمله فواید این طرح عنوان میشد؛ هرچند مخالفانی نیز حتی در مدیریت شهری داشت که معتقد بودند نباید الگوی مصرف را به زندگی در این نوع واحدها عادت بدهیم.
ظاهرا در روزهای اخیر یکی از مسئولان در نشست کمیسیون عمران مجلس پیشنهاد ساخت خانههای ۳۰ تا ۴۰ متر را مطرح کرده که واکنش محمدرضا رضایی کوچی ـ رییس کمیسیون عمران مجلس را در پی داشته است.
رضایی کوچی در این خصوص گفت: این پیشنهاد موجب تاسف است. خانوادهای با یک فرزند چگونه میتوانند در خانههای با متراژ پایین زندگی کنند؟ این ایده نامناسب موجب نگرانی اعضای کمیسیون عمران شد.
مطابق طرح تفصیلی حداقل متراژ واحدهای مسکونی در شهر تهران ۳۵ متر است که بر اساس پیشنهاد ساخت خانههای ۳۰ متری، این میزان باید ۵ متر کاهش پیدا کند.
برخی کارشناسان عنوان میکنند که اجرای طرح خانههای کوچک متراژ تبعاتی را برای جامعه از جمله تجردگرایی به همراه دارد. با این حال موافقان بر این باورند که واحدهای در استطاعت میتواند در بهبود وضعیت بازار مسکن اثرگذار باشد.