سرمقاله

میراثی به نام زبان / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • ثبت نام کرمان موتور اقساطی مهرماه 1403
  • یک نماینده مجلس: چند شغله بودن مدیران در بدنه دولت قابل پذیرش نیست / رئیس جمهور نظارت کند
  • توسعه اقتصاد دیجیتال و نقش محوری اپراتورهای تلفن همراه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 12391  |  صفحه ۷ | ایران و جهان  |  تاریخ: 22 تیر 1402
    در سفر رئیس جمهوری به کنیا چه گذشت؟
    نایروبی اولین مقصد تور آفریقایی رئیسی
    رئیس دولت سیزدهم در اولین مقصد خود در سفر منطقه‌ای به آفریقا، راهی کنیا شد. در این سفر ۵ سند همکاری میان ایران و کنیا به امضا رسید و روسای جمهور دو کشور بر افزایش مبادلات تجاری تا ۲۰ برابر تاکید کردند.
    سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران بامداد چهارشنبه ۲۱ تیر با بدرقه رسمی محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن قمی معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از اعضای کابینه به دعوت رسمی رئیس‌جمهور کنیا، تهران را به مقصد نایروبی، پایتخت این کشور ترک کرد.
    رئیس دولت سیزدهم صبح چهارشنبه وارد فرودگاه بین‌المللی نایروبی شد و از سوی «آلفرد موتوآ» وزیر خارجه کنیا مورد استقبال قرار گرفت.
    پس از آن در محل کاخ ریاست‌جمهوری کنیا مراسم استقبال رسمی توسط «ویلیام سامویی روتو» رئیس‌جمهور کنیا از سید ابراهیم رئیسی و هیئت عالی‌رتبه اقتصادی و سیاسی ایرانی صورت گرفت. پس از گرفتن عکس یادگاری روسای جمهور ایران و کنیا، اعضای هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور معرفی شدند. همچنین همزمان با ورود رئیس جمهوری اسلامی ایران به کاخ ریاست جمهوری کنیا، ۲۱ گلوله توپ به افتخار ورود وی و هئیت ایرانی شلیک شد.
    بلافاصله پس از مراسم استقبال از رئیسی از سوی رئیس‌ جمهوری کنیا، گفت‌وگوی خصوصی روسای جمهوری دو کشور انجام شد و رئیس جمهوری اسلامی ایرانی دفتر یادبود ریاست جمهوری کنیا را امضاء کرد.
    در ادامه مذاکرات دوجانبه هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور به ریاست روسای جمهوری ایران و کنیا برگزار شد. در ابتدای این جلسه هیئت‌های عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و کنیا به بحث و تبادل نظر درباره راهکارهای گسترش همکاری‌ها و تعاملات دوجانبه در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و همچنین معرفی ظرفیت‌های متنوع ایران و کنیا در حوزه‌های مختلف کشاورزی، دامپروری، تجهیزات پزشکی، صنایع و مصالح ساختمانی و پتروشیمی برای توسعه همکاری پرداختند.
    به گزارش ایسنا، مقامات عالی‌رتبه دو کشور همچنین با استقبال از توسعه و ایجاد خط کشتیرانی میان بنادر جمهوری اسلامی ایران و کنیا راهکارهای موثر برای همکاری در این زمینه‌ها را بررسی کردند.
    در این نشست رئیسی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی امروز به یکی از کشورهای پیشرفته در حوزه‌های مختلف پزشکی، کشاورزی، علم و فناوری و صنعت تبدیل شده است، بر آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن این تجربیات در قالب مبادلات تجاری و اقتصادی با کنیا تاکید کرد.
    رئیس جمهوری کنیا هم در این نشست، سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به کنیا را سرآغاز فصل جدیدی در روابط دو کشور دانست و بر علاقمندی کشورش برای توسعه تعاملات تجاری و سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگردی، شیلات و کشاورزی و تجهیزات پزشکی و دارویی با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
    در این مذاکرات، پنج سند همکاری میان مقامات عالی‌رتبه ایران و کنیا و در حضور روسای جمهور دو کشور به امضاء رسید. این اسناد همکاری در حوزه‌های دامپزشکی، ارتباطات، فرهنگ، شیلات و فنی حرفه‌ای بود که از سوی وزرای «امور خارجه»، «اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد دیجیتال»، «گردشگری، حیات وحش و میراث»، «معدن، اقتصاد آبی و امور دریایی» و «آموزش کنیا» و  وزرای امور خارجه و تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در حضور رئیسی و روتو به امضاء رسید.
    پس از آن نشست خبری مشترک روسای جمهور ایران و کنیا برگزار شد. رئیسی در این نشست با بیان اینکه سطح فعلی روابط اقتصادی و تجاری دو کشور در شرایط قابل قبولی نیست، به هدف‌گذاری افزایش ۱۰ برابری همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین در گام اول اشاره کرد و افزود: همچنان که در مدت کوتاهی توانستیم حجم روابط تجاری را به هشت برابر ارتقاء دهیم، این امکان وجود دارد که با اراده دو طرف این حجم به ۲۰ و ۳۰ برابر و سطح قابل قبول برای دو کشور افزایش یابد.
    رئیس دولت سیزدهم به تاسیس دفتر همکاری‌های فناوری در کنیا هم اشاره کرد که می‌تواند همکاری‌های فناورانه میان دو کشور را به سطوح بالاتر ارتقا دهد و گفت: همکاری‌های دو کشور در حوزه تولید محصولات کشاورزی و کشت فراسرزمینی نیز می‌تواند در گسترش روابط فیمابین موثر باشد.
    همچنین رئیس‌ جمهوری کنیا در این نشست خبری بیان کرد: آماده سرمایه‌گذاری بین دو کشور هستیم و از حضور سرمایه‌گذاران ایرانی در کنیا استقبال می‌کنیم. آغوش کشور کنیا برای حضور سرمایه‌گذاران و تجار ایرانی باز است و یقین داریم این همکاری‌ها ادامه‌دار خواهد بود.
    روتو با بیان اینکه با همکاری شرکت‌های ایرانی کارخانه‌های مونتاژ خودروهای ایرانی در کنیا راه‌اندازی می‌شود، اظهار کرد: در حوزه‌های مکانیک و فناوری همکاری‌های خوبی بین دو کشور برنامه‌ریزی شده‌است.
    در ادامه این سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران پیش از ظهر چهارشنبه با همراهی رئیس و تعدادی از نمایندگان مجلس این کشور، با حضور در مقبره «جوموکنیاتا» رهبر ملی استقلال کنیا، به مقام این سیاستمدار کنیایی ادای احترام کرد.
    آخرین برنامه سفر رئیس دولت سیزدهم به نایروبی بازدید رئیسی از خانه فن‌آورانه ایران در کنیا بود. در این مرکز بیش از ۳۵ شرکت دانش‌بنیان ایرانی محصولات خود را در حوزه‌های دارویی، تجهیزات پزشکی، کشاورزی، ساختمانی و معماری معرفی و به کنیا صادر کرده‌اند. همزمان با بازدید رئیس جمهوری اسلامی ایران از این مرکز، «پهپاد کشاورزی چندمنظوره پلیکان» و «پهپاد نقشه‌برداری درنا» از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی برای تجاری‌سازی و صادرات به کنیا معرفی شدند.
    رئیس دولت سیزدهم ظهر چهارشنبه پس از پایان سفر رسمی به کنیا، با بدرقه وزیر امور خارجه این کشور، نایروبی را به مقصد «کامپالا» پایتخت «اوگاندا» ترک کرد.