سرمقاله

آیا کنترل تورم امکانپذیر است؟ / پیمان مولوی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 12747  |  صفحه ۹ | تولید و تجارت  |  تاریخ: 28 تیر 1402
    شاخص بورس در آستانه دو میلیون واحد قرار گرفت
    ورق بورس باز می گردد؟
    روند حرکت بازار سرمایه برخلاف روزهای گذشته صعودی بود؛ به طوریکه شاخص کل بورس که روز گذشته کانال دو میلیون واحد را از دست داده بود امروز تا رقم یک میلیون و ۹۹۹ هزار واحد صعود کرد. همچنین شاخص کل فرابورس به کانال ۲۶ هزار واحد بازگشت. به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس امروز با ۴۳ هزار و ۱۲۲ واحد صعود تا رقم یک میلیون و ۹۹۹ هزار واحد افزایش یافت. شاخص کل با معیار هم‌وزن نیز ۱۵ هزار و ۴۹۸ واحد صعود کرد و در رقم ۷۰۳ هزار و ۲۵۱ واحد ایستاد. در این بازار ۴۳۰ هزار معامله به ارزش ۷۱ هزار و ۵۷۴ میلیارد ریال انجام شد. طی معاملات امروز ۸۴ درصد نمادهای بورسی مثبت بودند که از میان آن‌ها فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
    بازگشت فرابورس به کانال ۲۶ هزار واحد
    شاخص کل فرابورس نیز با صعودی ۵۸۱ واحدی تا رقم ۲۶ هزار و ۳۸۷ واحد صعود کرد. در این بازار ۲۵۲ هزار معامله به ارزش ۳۳ هزار و ۹۹۵ میلیارد ریال انجام شد. از میان ۲۰۹ نماد مثبت فرابورسی پلیمر آریا ساسول، سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات و ایران خودرو دیزل نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.
    در این میان فردین آقابزرگی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره وضعیت بازار سرمایه پس از مصوبه نرخ خوراک و نشت اطلاعات پیش از اعلام این مصوبه و دلیل طولانی شدن روند شناسایی کد‌های متخلف اظهار داشت: شناسایی کد‌های بورسی متخلف یکی از پاسخ‌های بسیار غیرمرتبط برای انکار مطلع بودن از این وضعیت است وگرنه همان افرادی که اکنون به دنبال شناسایی کد‌های متخلف هستند، از ابتدا در جریان این موضوع بودند، در حقیقت تکرار یک خطایی است که به طور مرتب ادامه پیدا می‌کند و به نوعی نهادینه شده است.
    وی ادامه داد: یک ماه گذشته مسئول مستقیم مقام ناظر، اعلام کرد که هیچ متغیر اقتصادی به این ریزش‌ها مرتبط نیست و مدعی شد که این نوسان جریان طبیعی است و به برخی از کد اشخاص حقوقی و حقیقی بوده که شناسایی سود کرده‌اند.
    این کارشناس بازار سرمایه افزود: وزیر اقتصاد هم به صراحت اعلام کرد که هر چند در تاریخ ١٧ اردیبهشت درباره نرخ ٧ هزار تومان خوراک پتروشیمی‌ها تصمیم گرفته نشد، اما به مرور در پایان خرداد ماه درباره نرخ ٧ هزار تومانی تصمیم گرفته و اعلام هم شد و این در واقع پاک کردن صورت مسأله است چرا که در پایان اردیبهشت ماه به طور پی در پی از سوی مسئولان و نمایندگان مجلس مصاحبه‌هایی منتشر می‌شد که هشدار می‌دادند که باید مراقبت کرد اتفاق سال ٩٩ تکرار نشود. منشأ این اظهارات همین افزایش نرخ پتروشیمی‌ها و احتمال حذف تحقیقات پالایشی‌ها بود و افراد در اردیبهشت‌ماه از این موضوع مطلع بودند که امروز بازار سرمایه با این موضوعات دست به گریبان است.
    آقابزرگی گفت: بحث اصلی این است تا زمانی که تصمیمات اقتصادی اثرگذار در اتاق‌های دربسته و بدون حضور ذی‌نفعان بازار انجام می‌شود به این معنا است که سهامداران هیچ نماینده‌ای در این اتاق‌های فکر و تصمیم‌گیری ندارند در حالیکه شکل ظاهر حفظ و رعایت شده به طوری که می‌گویند در شورای عالی بورس دو عضو غیر دولتی حضور دارند.
    وی با اشاره به افت و ریزش بازار پس از موافقت با نرخ خوراک تاکید کرد: ارزش بازار سرمایه تنها در این مدت کوتاهِ اثرگذاری افزایش نرخ خوراک و با این مصوبه و تصمیم دولت در دو هفته، ١۵٠٠ هزار میلیارد تومان افت کرد. آقابزرگی گفت: یک اقدام غیرکارشناسی در بازار سرمایه رخ داده و راهکار جبران این اقدام این است که زیرساخت‌هایی ایجاد شود که اجازه این رخداد‌ها در بازار را ندهد مانند آنچه که در اتاق بازرگانی رخ داد و دیدیم در انتخاب آقای سلاح‌ورزی، اتاق بازرگانی چگونه با اقتدار عمل کرد و در حالیکه نیرو‌های بسیار قدرتمندی تلاش کردند، رییس انتخاب شده را حذف کنند، اما یک تشکل اجازه حذف او را نداد، اما در بازار سرمایه کانون‌ها و تشکل‌های موجود هیچ قدرتی در برابر دولت ندارند و سازمان بورس هم توانایی برای اجرای بند ٩ و ١١ ماده ٧ قانون بازار اوراق بهادار را ندارد.