سرمقاله

آقای رئیس جمهور! وزیر فعلی ورزش جای دفاع ندارد ‪/‬ حجت اله اکبرآبادی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 12971  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 02 مرداد 1402
    ۴ نکته برای متعادل نگه‌داشتن دمای بدن در تابستان
    دمای بدن با قرار گرفتن در معرض گرما بالاتر می‌رود و این اتفاق معمولاً زمانی رخ می‌دهد که بدن به میزان کافی قادر به خنک کردن خود و حفظ دما در محدوده نرمال (۳۶٫۵ تا ۳۷٫۵ درجه سانتیگراد) نیست. هرچند بدن به طور طبیعی راهکاری برای این مشکل دارد و آن هم تعریق است، اما در برخی موارد عرق کردن کافی نیست و باید به طور جدی به فکر این معضل بود.
    تابستان برای عده‌ای بهترین زمان از سال است، چرا که می‌توانند به تفریحات بیشتری بپردازند و از این فصل لذت ببرند. اما در مقابل، عده‌ای هم هستند که تابستان و گرما برایشان هیجان و لذتی ندارد. واکنش افراد به تابستان، به ساختار بدنی آنها بستگی دارد. صرف نظر از وضعیت بدنی هر افراد، اگر مراقب گرما نباشیم، گرما آسیب‌های جدی به بدن وارد می‌کند؛ گرمازدگی، تعریق بیش از حد، جوش زدن، تحریک پذیری، مشکلات گوارشی، سردرد، سوزش سر دل و بی‌خوابی از جمله این آسیب‌ها هستند.
    برای مبارزه با اثرات منفی تابستان و خنک و متعادل ماندن دمای بدن، سعی کنید نکاتی که در ادامه ذکر می‌شود را مورد توجه قرار دهید، به خصوص در زمان‌هایی که احساس می کنید دمای بدنتان بالاست.
    ۱. از یخ برای خنک کردن نوشیدنی استفاده نکنید
    خنک کردن نوشیدنی‌ها با یخ برای کاهش دمای بدن و رهایی از گرما، چندان کار درستی نیست. یخ فقط برای یک لحظه کوتاه احساس رضایت را در شما ایجاد می‌کند، اما از طرف دیگر می‌تواند باعث هضم کندتر و نفخ شود.
    برای متعادل ساختن دمای بدن بهتر است از آب نارگیل، چای سبز، دمنوش نعناع و لیمو و حتی یک لیوان آب با دمای معمولی استفاده کنید.
    ۲. خوراکی‌هایی با طبع سرد و خنک بخورید
    غذاهایی با طبع خنک یا سرد توانایی رفع عطش، کاهش سموم و آبرسانی بدن را دارند، که دقیقا همان چیزی است که در تابستان به آن نیاز داریم. میوه‌ها و سبزیجات پر از آب، مانند خربزه، کرفس، خیار و کاهو، می‌توانند به بدن کمک کنند تا دمای متعادل خود را حفظ کرده و با گرما مبارزه کند.
    برای خنک ماندن در تابستان می‌توانید از میوه‌هایی مانند: سیب، موز، توت‌ها، طالبی، کیوی، لیمو، گلابی، آلو، هندوانه و سبزیجاتی همچون: هویج، گل کلم، کرفس، کلم بروکلی، ذرت، خیار، کاهو، تربچه، اسفناج، کدو، گوجه فرنگی و قارچ سفید استفاده کنید.
    ۳. از مصرف مواد غذایی با طبع گرم خودداری کنید
    ادویه‌هایی با طبع گرم مانند فلفل، زنجبیل، دارچین و پودر سیر، گردش خون و گرما را در بدن افزایش می‌دهند. این مواد برای زمستان عالی هستند، اما در تابستان گزینه مناسبی نیستند. غذاهای تند بر دمای بدن می‌افزایند و سبب احساس گرما می‌شوند.
    از دیگر مواد غذایی با طبع گرم می‌توان به گیلاس، آناناس، هلو، پیازچه، تره فرنگی، پیاز و همچنین گوشت‌هایی مانند گوشت گاو و مرغ اشاه کرد.
    ۴. آب زیاد بنوشید
    علاوه بر خوردن غذاهای پر از آب، نوشیدن آب نیز ضروری است. بهتر است در طی این فصل یک بطری آب همراه داشته باشید و با نوشیدن آن بدنتان را هیدراته نگه دراید.