سرمقاله

لزوم استفاده از تجربه مهار تورم / نیما غلامرضایی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال
  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 13261  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 10 مرداد 1402
    یک نماینده مجلس درباره پول‌های ایران در کره اعلام کرد
    شاید مجبور به قطع رابطه شویم
    چهار سالی از بلوکه شدن ۷ میلیارد دلار پول ایران در کره جنوبی می گذرد و علی‌رغم تلاش‌های دیپلماتیک هنوز موفق به آزاد سازی آن نشده‌ایم. بازار ایران برای کره‌ای‌ها بازار بکری است و آن‌ها به طور قطع دوست ندارند این بازار را از دست بدهند، از لوازم خانگی گرفته تا خودرو و خدمات پس از فروش آن. به‌نظر می رسد اگر چه بلوکه شدن این پول در کره برای آن‌ها سودآور است، ولی به لحاظ از دست ندادن همان بازار بکر کره‌ای‌ها مایل به پرداخت آن هستند و این تحریم‌ها و فشار آمریکاست که بر ادامه بلوکه شدن این رقم صحه می‌گذارد. از سوی دیگر پیش تر عمان برای رفع اختلافات بین کره جنوبی و ایران اعلام آمادگی کرده و پیشنهاد این کشور مورد موافقت ایران و کره جنوبی قرار گرفته بود که این همکاری نیز هنوز به سرانجام نرسیده است. عدم حصول نتیجه این تلاش‌ها در رها سازی پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی موجب شد تا رئیس جمهور در نامه ای از رئیس مجلس درخواست پیگیری آزادسازی این ۷ میلیارد دلار را بکند، تا مجلس با بررسی و گرفتن تصمیم درست در این راستا گام بردارد.
    در همین راستا، شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گویی که با خبرآنلاین داشته در پاسخ به این سوال که پس از تلاش‌های زیاد دیپلماتیک برای وصول طلب جمهوری اسلامی از کره جنوبی و محقق نشدن آن، اخیرا رئیس جمهور در نامه‌ای از مجلس درخواست کرده تا موضوع را پیگیری کند. برنامه کمیسیون امنیت ملی در ارتباط با این موضوع چیست؟ گفت: دولت رایزنی‌هایی پیرامون بازگشت پول‌های بلوکه شده ما در کره انجام داده که به نتیجه نرسیده، از این رو از مجلس خواسته است برای تعلیق یا افزایش سطح روابط با کره تصمیم‌گیری کند. از این جهت کار دولت در جهت ارجاع این موضوع به مجلس یک کار قانونی است.
    کمیسیون تخصصی این موضوع هم کمیسیون امنیت ملی است و کمیسیون فرعی موضوع هم کمیسیون قضایی مجلس است. این دو کمیسیون در هفته آینده که شروع بکار مجلس خواهد بود این موضوع را بررسی می کنند و قطع به یقین پیرامون چگونگی موضوع و اختیار به دولت تصمیم گیری خواهند کرد. قاعدتا کره جنوبی از منظر عرف بین الملل و مسائل قضایی و قوانین پیرامون آن هیچ دلیلی برای بلوکه کردن دارایی های ما ندارد.
    وی در پاسخ به این پرسش که آن‌ها نمی توانند تحریم‌ها و نپیوستن ایران به اف ای تی اف را بهانه ای برای عدم اجرای تعهد مالی خود عنوان کنند؟ اعلام کرد: بهانه تحریم‌ها بهانه خوبی نیست، چون پیشتر کره اعلام کرد از طریق یک کشور دیگر مثلا مثل عمان نسبت به پرداخت پول‌های بلوکه شده ما اقدام می کند. ما این موضوع را یک راهکار دانستیم و پذیرفتیم اما ظاهرا باز به بهانه‌های مختلف طفره رفتند. درنتیجه ما مجبوریم که برخورد قضایی مجلس و برخورد دیپلماتیک با موضوع داشته باشیم.
    این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص اینکه آیا ما سطح روابط با کره را کاهش خواهیم داد؟ توضیح داد: باید تحقیق شود و اگر واقعا کره به همین شکل حرکت کند ما مجبور هستیم روابط را قطع کنیم.
    او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا این قطع رابطه به ضرر ما نخواهد بود ،چرا که کماکان پول ما در این کشور به همین شکل خواهد ماند، گفت: نه خُب قرار نیست که پول بماند ،به هر شکل مجلس در وهله اول دنبال یک راهکار دیپلماتیک است ولی اگر قرار باشد به همین شکل ادامه پیدا کند قرار نیست ما هم کماکان صادرات و واردات داشته باشیم و پولهای ما بلوکه بماند. قطع به یقین باید به دنبال راهکار منطقی باشیم و حتما مجلس تصمیمی مبتنی بر آنچه که بر اساس منافع ملی است خواهد گرفت.
    حیدری درخصوص اینکه شما ابزارهایی برای رهاسازی پول‌های بلوکه شده دارید؟ افزود: ابزارها این است که دروهله اول دستگاه دیپلماسی اختیارات بیشتری برای سطح روابط با کره داشته باشد. بحث واردات و صادرات از کره است که همه این‌ها مواردی است که باید مجلس یررسی کند و آنچه که به صلاح منافع ملی کشور است در مورد آن تصمیم بگیرد و توجیه کند.