سرمقاله

نقد بدون تبصره ‪/‬ ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • چهارمین «گزارش پایداری» ایرانسل منتشر شد
  • مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 15063  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 12 شهریور 1402
    کمالوندی:
    آب سنگین ایران در رتبه نخست دنیا است
    بهروز کمالوندی، معاون امور بین‎المللی، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی و سخنگوی این سازمان در گفت‌وگویی با خبرگزاری میزان درباره دلایل اهمیت صنعت هسته‌ای گفت: دلایل اهمیت صنعت هسته‌ای متعدد هستند؛ مهم‌ترین دلیل اینکه کشور دارنده این صنعت به لحاظ سطح و استاندارد، از لحاظ صنعتی ارتقاء قابل توجهی می‌یابد.
    کمالوندی در بخشی از این گفتگو با اشاره به اینکه در حوزه تکنولوژی‌های پیشرفته، هسته‌ای سرآمد است، توضیح داد: دلیل سرآمد بودن هسته‌ای نیز این است که استاندارد‌های هسته‌ای باید حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد جلوتر از استاندارد‌های دیگر باشد، ضمن اینکه موضوع‌های ایمنی و امنیتی در هسته‌ای یک ضریب دستکم ۱.۳ دارد؛ بنابراین اگر کشوری در زمینه هسته‌ای پیشرفت کند، پیشرفت در دیگر زمینه‌ها برایش اتفاق می‌افتد؛ به این معنا که اگر کشوری در صنعت هسته‌ای سانتریفیوژ یا رآکتور تولید کرده، دیگر می‌تواند سانتریفیوژ‌های مختلف یا رآکتور‌های دیگر مانند برق عادی را تولید کند.
    کمالوندی درباره موضوع برق هسته‌ای و محقق ساختن سهم برق هسته‌ای از سبد انرژی کشورمان، تصریح کرد: مدل‌های شناخته شده بین‎المللی در زمینه برق هسته‌ای وجود دارد که نرم افزار‌هایی دارند؛ با وارد کردن داده‌های ایران به سه مدل مذکور، این نتیجه به دست می‌آید که بین ۸ تا ۱۲ درصد برق کشور باید هسته‌ای باشد؛ در واقع دلیل این امر، دسترسی به برق ماندگار است که بتواند درصورت بروز مشکل خشکی سد و عدم تولید برق از این روش، جبران‎کننده باشد.
    وی افزود: به صورت متوسط ۱۰ درصد برق تولیدی در کشور ما باید برق هسته‌ای باشد و هدف‎گذاری ما در زمینه تولید برق هسته‎ای، رسیدن به میزان تولید ۲۰ هزار مگاوات است؛ تولید این میزان برق هسته‌ای باید تبدیل به یک خواسته و تقاضای مردمی شود؛ مردم همان‌طور که خواهان امنیت هستند باید متقاضی امنیت انرژی هم باشند، زیرا تامین انرژی در حال حاضر نیز با مشکلاتی مواجه است که در بلندمدت دشوارتر می‌شود.
    کمالوندی با اشاره به اینکه صنعت هسته‌ای را می‌توان به ۲ حوزه تقسیم کرد، بیان کرد: حوزه انرژی و حوزه غیر انرژی، دو حوزه صنعت هسته‌ای هستند؛ در حوزه انرژی، برق و در حوزه غیر انرژی کاربرد پرتو‌ها و صنایعی مانند کشاورزی قابل تعریف هستند؛ شاخه‌های دیگری مانند آب سنگین و لیزر هم در این صنعت وجود دارند؛ آب سنگین ایران از نظر کیفیت در دنیا در رتبه نخست قرار دارد؛ مشتریان اروپایی هم برای خرید آب سنگین ما صف کشیده‎اند؛ ما یک لیتر آب سنگین را هزار دلار می‌فروشیم.
    زیر یک ستون1
    اعطای مدال نقره مسابقات جهانی اختراعات برای طرح ایرانی «یخچال خورشیدی قابل‌حمل»
    عضو حقیقی فدراسیون جهانی مخترعان در سومین دوره مسابقات اختراعات و نوآوری‌ها ویژه اعضای فدراسیون جهانی مخترعان در ژنو سوئیس، موفق به کسب مدال نقره شد.
    به گزارش ایسنا، فراز صادقی‌مقدم، شرکت‌کننده در کلاس J سومین دوره مسابقات بین‌المللی مخترعان و مبتکران، اختراعی با عنوان یخچال خورشیدی قابل حمل را طراحی کرده که موفق به کسب مدال نقره در این دوره از مسابقات شده است.
    این اختراع به دلیل کاربردهای فراوان در حوزه‌های مختلف و شکست انحصار چند کشور محدود جهان و سازگاری با محیط زیست و تغییرات اقلیمی، مورد استقبال داوران فدراسیون جهانی در سوئیس قرار گرفت.
    سومین دوره مسابقات بین المللی مخترعان و مبتکران، ویژه اعضای فدراسیون جهانی مخترعان، در تاریخ ۲۰ تا ۲۲ آگوست ۲۰۲۳ برابر با ۲۹ تا ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۲ به صورت حضوری و برخط و همچنین در دو قالب انفرادی و گروهی برگزار شد که ۸۳۰ اختراع از ۵۰ کشور جهان و ۱۵۰۰ مخترع در این رویداد شرکت کردند.
    در سومین دوره این مسابقات، علاوه بر ایران کشورهایی مانند کانادا، استرالیا، اندونزی، مراکش، قطر، بحرین، لبنان، لهستان، روسیه، هنگ کنگ، برزیل، مالزی، امارات متحده عربی، چین و … حضور داشتند.
    فدراسیون جهانی مخترعان یکی از سازمان‌های پیشرو در حوزه اختراع و نوآوری درجهان است که یکی از مهمترین اهداف اصلی فدراسیون بسترسازی و قدردانی از جامعه مخترعان و نوآوان بوده است.
    مخترعان برگزیده طبق قوانین جشنواره اقدام به تکمیل فرم ثبت‌نام و ارسال فیلمی کوتاه و کاربردی از نوآوری و اختراع خود کرده و سپس اعضای هیات داوران فدراسیون جهانی مخترعان در طی مدت ۳ روز به ارزیابی و بررسی طرح‌های ارسالی پرداختند.
    معیارهای اعضای هیات داوران در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف و مهم هر اختراع و نوآوری نظیر بررسی میزان تقاضای عمومی، اقتصادی و مقرون به صرفه بودن، دوستدار محیط زیست بودن و ... بوده است.
    به نقل از فدراسیون مخترعان در ایران، همه اختراعات و نوآوری‌ها در ۱۳ کلاس مختلف از جمله علوم کامپیوتر، ماشین‌آلات، مهندسی عمران، حفاظت از محیط زیست، کشاورزی، نظامی، بهداشت و درمان و ... دسته بندی شده است.