سرمقاله

تغییر در آرایش سیاسی رقیبان / جلال خوش چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 15234  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 14 شهریور 1402
    تاثیر خیانت پزشک مستند «پدر ما» هیچگاه از تاریخ پزشکی پاک نمی‌شود
    بیست و هفتمین برنامه «مستندات یکشنبه» که زیرمجموعه سینماتک خانه‌ هنرمندان ایران به پخش فیلم‌های مستند می‌پردازد، به نمایش فیلم مستند «پدر ما» ساخته لوسی جردن محصول سال ۲۰۲۲ اختصاص داشت. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، این برنامه روز یکشنبه ۱۲ شهریور ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۷ در سالن استاد ناصری برگزار شد. پس از نمایش فیلم نیز نشست نقد و بررسی آن با حضور مازیار معاونی (پزشک و منتقد سینما) برگزار شد. اجرای این برنامه برعهده سامان بیات بود.
    مازیار معاونی در ابتدای این برنامه گفت: وقتی آقای کثیریان با من تماس گرفت و گفت قرار است مستندی پزشکی اکران شود که سوژه بکری دارد و از زاویه تازه‌ای به ماجرا نگاه کرده است، ذهن من به این سمت رفت که قرار است با یک قصور پزشکی و مواردی از این دست مواجه باشیم که همگی در این چند سال با نمونه‌های از آن در جامعه مواجه بودیم. ولی وقتی فیلم را دیدم، گفته آقای کثیریان به من اثبات شد. زیرا مستند سوژه عجیبی داشت. پزشک درون فیلم، درخت خیانتی را می‌کارد که انواع و اقسامی از میوه‌های خیانتش همیشه در سرتاسر تاریخ پزشکی به یادگار می‌ماند.
    او با تاکید بر اینکه بن‌مایه فیلم خیانت است، افزود: آسیبی که این فیلم نشان می‌دهد، چیزی نیست که به سادگی از تاریخ پزشکی پاک و فراموش شود. پزشک درون فیلم در وهله اول به جامعه پزشکی در سراسر دنیا آسیب وارد می‌کند. زیرا او حس منفی را می‌کارد که بر مبنای آن، مخاطبان این اثر در سرتاسر دنیا، اعتمادشان را نسبت به پزشکان از دست می‌دهند.
    این پزشک در ادامه صحبت‌هایش بیان کرد: تقلیل دادن حس اعتماد عمومی به جامعه پزشکی نه تنها در آن منطقه بلکه در کل جهان، القای حس ترس در بین خانواده‌هایی که دچار مسئله ناباروری هستند در سراسر دنیا نیز از مواردی به شمار می‌آید که پزشک درون فیلم با کاشت درخت خیانتی که از آن صحبت کردم ایجاد می‌کند
    معاونی ادامه داد: در فیلم به سیستم قضایی آمریکا انتقادهای زیادی می‌شود. این در حالی است که ما آمریکا را به عنوان کشوری می‌شناسیم که قانون محور است. در واقع برخلاف کشور ما که خیلی از مسائل تفسیر پذیر هستند، برای آنها داشتن تبصره و بند قانونی که به یک جرم اشاره مستقیم شده باشد، مهمتر است. به همین دلیل دو سال پروسه قضایی درون فیلم به طول می‌انجامد. زیرا بکر بودن موضوع سبب شده بود تا نتوانند برای آن ماده قانونی خاصی در نظر بگیرند.
    او افزود: خیانت بعدی این پزشک به متولدینی بود که ما در فیلم ۹۴ نفر از آنها که شناسایی شده بودند را دیدیم. باتوجه به اینکه این افراد در یک منطقه بودند، این احتمال وجود داشت که با یکدیگر وارد رابطه شوند و عواقب روحی سختی را سپری کنند.
    این منتقد سینما در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: فیلم توسط کمپانی نتفلیکسی تهیه شده که در این سال‌ها آثار باکیفیتی را عرضه کرده است اما با این وجود فکر می‌کنم مستند نهایی به یک تدوین مجدد احتیاج دارد. زیرا از نیمه فیلم به بعد ما دچار کثرت موقعیت تکراری هستیم. من بعد از دیدن این اثر یاد فیلم «سگ کشی» اثر بهرام بیضایی افتادم. ایشان هم آن فیلم را خودش تدوین کرد. به همین دلیل بعد از نمایش «سگ کشی»، بسیاری از منتقدان با رعایت شان و شخصیت او، در این باره نقدهایی را مطرح کردند. در اینجا نیز همین اتفاق رخ می‌دهد (و دلیل آن احتمالا به این خاطر باشد که تدوین اثر توسط خود کارگردان انجام شده است.) در هر صورت تا نیمه فیلم همه ما متوجه موضوع و داستان فیلم شدیم. به همین دلیل لازم بود که اثر از زوایای دیگری به این موضوع بپردازد و به ماجرا نگاه کند.