سرمقاله

مسئله رفتن سرمایه‌ها ‪/‬ ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 15412  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 19 شهریور 1402
    بیانیه گروه ۲۰:
    عصر امروز نباید دوران جنگ باشد
    کشورهای عضو گروه بیست روز گذشته (شنبه) در بیانیه‌ای تایید کردند که این اجلاس بستری برای مسائل ژئوپلیتیک نیست، بلکه این گروه شناخته‌شده می‌تواند بر اقتصاد جهانی تاثیر بگذارد. آنها همچنین تاکید کردند که عصر امروز نباید دوران جنگ باشد.
    به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کشورهای عضو گروه بیست برای شرکت در هجدهمین اجلاس دو روزه نهم و دهم سپتامبر در دهلی‌نو، پایتخت هند گرد هم آمده‌اند.
    در بیانیه‌ای که منتشر شده، آمده است: کشورهای عضو گروه بیست تایید کردند که این اجلاس بستری برای مسائل ژئوپلیتیک نیست، بلکه این گروه شناخته‌شده می‌تواند بر اقتصاد جهانی تاثیر بگذارد.
    آنها همچنین خواستار اصلاحات سازمان تجارت جهانی شدند. در بیانیه رهبران این گروه همچنین آمده که عصر امروز نباید عصر و دوران جنگ باشد.
    طبق این بیانیه، کشورهای گروه بیست از حضور اتحادیه آفریقا به عنوان عضو دائمی استقبال می‌کنند و معتقدند که عضویت آن برای کمک به حل مسائل کمک می‌کند.
    همچنین با اشاره به جنگ در اوکراین، در این بیانیه تاکید شده است که همه کشورها باید از تهدید یا استفاده از زور برای به دست آوردن قلمرو به نحوی که ناقض تمامیت ارضی و حاکمیت یا استقلال سیاسی هر کشوری باشد، خودداری کنند.
    در ادامه، کشورهای گروه بیست خواستار اجرای کامل طرح غلات دریای سیاه برای اطمینان یافتن از تامین فوری غلات، موادغذایی، کودهای شیمیایی از روسیه و اوکراین شده‌اند.
    در بیانیه سران گروه بیست به مورد اوکراین هم اشاره شده است. گروه ۲۰ در بیانیه نهایی تفاوت دیدگاه‌ها و ارزیابی‌ها از وضعیت اوکراین را در میان اعضای این جامعه به رسمیت شناخت.
    رهبران گروه بیست از همه کشورها خواستند به منشور ملل متحد و اصول حقوق بین‌الملل از جمله تمامیت ارضی و حاکمیت احترام بگذارند. کشورهای گروه بیست در بیانیه اجلاس سران به اهمیت حیاتی «حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه و گفت‌وگو» اشاره کردند. گروه بیست همچنین با استفاده از سلاح هسته‌ای یا تهدیدات مرتبط با آن مخالف است. رهبران گروه بیست خواستار اجرای کامل قرارداد غلات برای اطمینان از تامین موادغذایی و کود از اوکراین و روسیه شدند.
    در این بیانیه آمده است: ما درد و رنج بشریت و اثرات افزوده منفی جنگ در اوکراین را با توجه به امنیت جهانی غذا و انرژی، زنجیره تامین، ثبات مالی کلان، تورم و رشد برجسته کردیم که محیط سیاست را برای کشورها، به‌ویژه کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه‌یافته پیچیده کرده است. ... دیدگاه‌ها و ارزیابی‌های متفاوتی از وضعیت وجود داشت.
    در عین حال، رهبران اقتصادهای بزرگ جهان تکرار کردند که همه کشورها باید کاملا مطابق با اهداف و اصول منشور سازمان ملل عمل کنند، به‌ویژه در مورد مناقشه اوکراین. آنها همچنین خاطرنشان کردند که گروه بیست بستری برای «حل و فصل مسائل ژئوپلیتیکی و امنیتی» نیست، علی‌رغم این واقعیت که چنین موضوعاتی تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد جهانی دارند.
    اعضای گروه بیست علاوه بر این، خواستار اصلاح سازمان تجارت جهانی (WTO) شدند تا «همه عملکردهای آن از طریق یک فرآیند فراگیر مبتنی بر اعضا» و ایجاد «یک سیستم حل و فصل اختلافات کاملا کارآمد و قابل دسترسی برای همه اعضا تا سال ۲۰۲۴» بهبود یابد.
    رهبران گروه بیست در بیانیه اجلاس دهلی‌نو خواستار اجرای کامل، به موقع و مؤثر طرح دریای سیاه، از جمله تضمین تامین کودهای شیمیایی روسیه شدند. در بیانیه آمده است: ما از تلاش‌های ترکیه و توافق‌نامه‌های استانبول با میانجی‌گری سازمان ملل متحد قدردانی می‌کنیم و خواستار اجرای کامل، به موقع و مؤثر آن‌ها برای اطمینان از تحویل فوری و بدون مانع غلات، موادغذایی و کودها/ نهاده‌ها از فدراسیون روسیه و اوکراین هستیم.
    رهبران گروه بیست همچنین اعلام کردند که متعهد به تقویت امنیت غذایی جهانی و تغذیه مقرون به‌صرفه برای همه هستند.
    کشورهای گروه بیست با اشاره به استقبال از عضویت اتحادیه آفریقا به عنوان عضو دائم گفتند: ما از اتحادیه آفریقا به عنوان عضو دائمی گروه بیست استقبال می کنیم و قویاً معتقدیم که پیوستن اتحادیه آفریقا به این گروه کمک قابل توجهی به مقابله با چالش‌های جهانی زمان ما خواهد کرد. اعضای گروه بیست همچنین از اتحادیه آفریقا در آرمان‌های آن تحت دستور کار ۲۰۶۳ و تلاش‌های آن برای تضمین صنعتی شدن در آفریقا حمایت خواهند کرد.
    اجلاس‌های بعدی گروه ۲۰ در برزیل (۲۰۲۴)، آفریقای جنوبی (۲۰۲۵)، ایالات متحده آمریکا (۲۰۲۶) برگزار می شود.
    هند از اول دسامبر ۲۰۲۲ ریاست گروه ۲۰ را بر عهده دارد. این نشست در دهلی‌نو در تاریخ ۹ تا ۱۰ سپتامبر به صورت حضوری برگزار می‌شود. رهبران همه کشورهای گروه ۲۰ و ۹ کشور دیگر (بنگلادش، مصر، اسپانیا، موریس، نیجریه، هلند، امارات، عمان و سنگاپور) برای شرکت در این مراسم دعوت شده‌اند. رهبران گروه ۲۰ همچنین تاکید کردند که از قصد عربستان سعودی برای میزبانی نشست گروه ۲۰ در چرخه جدید استقبال می‌کنند.