سرمقاله

حرکت‌های آونگی! / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 16396  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 15 مهر 1402
    ولادمیر پوتین اعلام کرد
    کریدور شمال-جنوب را گسترش می‌دهیم
    رئیس‌ فدراسيون روسیه با بیان اینکه روسیه به دنبال ایجاد راه‌های جدید حمل‌ونقل با هدف افزایش حجم مبادلات تجاری است، گفت:‌ در این راستا، کریدور شمال-جنوب را گسترش می‌دهیم.
    ولادیمیر پوتین پنجشنبه در پاسخ به پرسشی در نشست باشگاه مباحثه‌ای والدای در شهر سوچی روسیه افزود: هیچ یک از طرح‌های توسعه حمل و نقل روسیه با هدف نفی و یا رقابت با طرح‌های دیگر کشورها از جمله چین نیست بلکه این طرح‌ها می‌تواند تکمیل‌کننده طرح‌های دیگر باشد.
    وی ادامه داد:‌ چین همانند ما به دنبال گسترش راه‌های حمل‌ونقل است؛‌ طرح‌های روسیه و چین، همدیگر را تکمیل می‌کنند همچنانکه یک پل جدید در مسیر ارتباطی روسیه و چین را ساخته ایم و به دنبال طرح‌های جدید نیز هستیم.
    به گزارش ایرنا، کریدور شمال – جنوب که در آغاز راه، محصول اراده و عزم روسیه، ایران و هند در سال ۲۰۰۰ میلادی برای ایجاد گذرگاه حمل و نقل بار بود، در طول سال های بعد، شاهد پیوستن شمار دیگری از کشورها به این مسیر ترانزیتی بود.
    منتظر دیدن نشانه‌های عقل سلیم در غرب هستیم
    رئیس فدراسيون روسیه در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به پرسشی درباره کمک‌های نظامی غرب به اوکراین، ضمن بیان اینکه منتظر دیدن نشانه‌های عقل سلیم در غرب هستیم،‌ گفت:‌ هم اینک کشورهای غربی برای ادامه مسیر کمک‌های خود به اوکراین، با مشکل بودجه روبرو هستند و شاید ناگزیر بودجه تأمین سلاح مورد نیاز کی‌یف را کم کنند، چرا که این کشورها نمی‌خواهند از تأمین هزینه‌های اجتماعی در کشور خود صرف نظر کنند.
    وی گفت: اگر آمریکا بخواهد کمک‌های خود به اوکراین را کاهش دهد به دلیل مشکل سیاسی و فنی خواهد بود. آنها مشکل بدهی را دارند و بودجه دولت آمریکا در صورت قطع کمک‌های اجتماعی به آمریکایی‌ها برای کمک به اوکراین می‌تواند تصویب شود و این نکته چیزی است که مخالفان دولت آمریکا با آن مشکل دارند. در نهایت آنها یا پول را پیدا می‌کنند و یا اینکه آن را همانطور که بیش از ۹ تریلیون دلار را چاپ کردند و آن را در تمام جهان پخش کردند، چاپ خواهند کرد؛ آنها به این موضوع اهمیت نمی‌دهند.
    پوتین اظهار داشت: اگر امروز رشد اقتصادی آمریکا ۲.۴ درصد گزارش می‌شود، شرایط در اروپا رو به وخامت است؛ در میان کشورهای اروپایی، تنها رشد اقتصادی در اسپانیا و ایتالیا گزارش شده که به خاطر رشد توریسم و املاک بوده است اما دیگر کشورهای اروپایی عقب گرد داشته اند و رشد آنها منفی بوده است؛ علاوه بر این آمار منابع اروپایی گویای آن است که شاخص سطح زندگی مردم در این کشورها، یک و نیم درصد کاهش یافته و فشار بر روی مردم این قاره رو به افزایش است.
    وی ادامه داد: اروپا با تداوم کمک‌ها به اوکراین، وضعیت اقتصادی خود را وخیم‌تر و زندگی مردم خود را دشوارتر می‌کند.
    روسیه، جنگ را آغاز نکرد
    رئیس فدراسيون روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت:‌ روسیه جنگ در اوکراین را آغاز نکرد، اما در تلاش است تا آن را پایان دهد. 
    وی اظهار کرد:‌ به مدت نه سال آنها بمباران کردند، تیراندازی کردند و از تانک استفاده کردند،‌ جنگ علیه دونباس شروع شد اما هیچ فردی، کودکان کشته شده در دونباس را نشمرد و هیچ فردی در کشورهای دیگر به ویژه در غرب برای این کشته شدگان کودک گریه نکرد. 
    پوتین گفت: جنگی که توسط رژیم کی‌یف با حمایت مستقیم و فعال غرب آغاز شده است،‌ ادامه دارد و اکنون از آن 10 سال می‌گذرد؛‌ عملیات نظامی روسیه هم با هدف توقف این جنگ آغاز شد؛ اقدامات یکجانبه ناگزیر با انتقام روبرو خواهد شد. 
    رئیس فدراسيون روسیه در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رئیس شورای اروپا مبنی براینکه روسیه به ارمنی ها خیانت کرده است، پاسخ طنزگونه داد و این اظهارات را رد کرد.
    وی با اشاره به سیر تاریخی مناقشه قره باغ گفت: روسیه از مدت‌ها پیش به ارمنستان راه‌حل‌هایی را برای قره‌باغ پیشنهاد کرده بود، اما ایروان با ابراز آمادگی برای «مبارزه»، آن را رد کرد.
    پوتین با اشاره به وقایع اخیر منطقه خاطرنشان کرد: ️حافظان صلح روسی مستقر در قره باغ فقط می توانند بر رعایت آتش بس نظارت کنند؛ آنها هیچ حق دیگری ندارند.
    وی یادآور شد: روسیه هر کاری که ممکن بود انجام داد و نیروهای حافظ صلح روسی در حفاظت از ارامنه قره باغ جان باختند.
    رئیس جمهوری روسیه همچنین گفت: وضعیت قره‌باغ یک موضوع کلیدی بود، اما خود ارمنستان آن را به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخت.
    وی ادامه داد: یک نظم و سازوکاری باید درباره پیوستن قره باغ به آذربایجان اجرا می شد، اما زمانی که ارمنستان خود این گونه تصمیم گرفته است، ما باید چه کاری انجام دهیم؟
    پوتین گفت که علی اف رئیس جمهوری آذربایجان به او پیشنهاد کرده که در مورد وضعیت نیروهای حافظ صلح به صورت دوجانبه مذاکره کند و پاشینیان نخست وزیر ارمنستان نیز این موضوع را تایید کرد.