کد خبر: 16471 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 16 مهر 1402
حماس و گروههای مقاوت اسرائیل را در هم کوبیدند
طوفان مقاومت
رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که در عملیات طوفان الاقصی، هزار نیروی مبارز فلسطینی به شهرکهای یهودی نشین اطراف غزه حمله بردند و همچنین دست کم ۱۰۰ صهیونیست از زمان آغاز این عملیات به هلاکت رسیدهاند.
«محمد الضیف» فرمانده شاخه نظامی حماس صبح دیروز (شنبه) و پس از حملات گسترده راکتی مقاومت فلسطین به شهرکهای صهیونیستی در اطراف غزه، آغاز عملیات طوفان الاقصی را اعلام کرد و پس از آن رزمندگان فلسطینی به مناطق مختلفی از شهرکهای صهیونیستنشین اطراف غزه نفوذ کردند.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که در عملیات طوفان الاقصی، دست کم ۱۰۰ صهیونیست کشته شدهاند. همچنین تعداد مجروحان صهیونیست به ۸۰۰ تن افزایش یافته است.
گردانهای عزالدین قسام نیز تاکید کردهاند ما به صورت همزمان حملهای به بیش از ۵۰ پایگاه نظامی اسرائیلی داشتیم. تا به این لحظه، همچنان نیروهای مجاهد ما در درگیریهای شدیدی در ۲۵ پایگاه به سر میبرند. همچنین رادیو ارتش رژیم صهیونیستی عنوان کرد که درگیریها در ۲۰ مرکز در اطراف نوار غزه ادامه دارد.
صفحه جدید از عملیات مقاومت
از سوی دیگر طوفان مقاومت در سرزمین های اشغالی در حالی روز گذشته صهیونیست ها را غافلگیر کرده که نخست وزیر این رژیم شرایط جنگی اعلام کرده و به گفته کارشناسان آنچه اتفاق افتاد از هر نظر سرعتش خیلی بالا و غافلگیرانه بود؛ زیرا نه تنها سیستمهای امنیتی رژیم صهیونیستی نتوانستند آن را رصد کنند بلکه سیستمهای اطلاعاتی دوست اسرائیل هم متوجه نشدند.
در همین رابطه مهدی شکیبایی کارشناس مسائل منطقه در گفت و گو با ایسنا توضیح می دهد: بنابراین در وهله اول شکست بزرگ برای سیستم اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به شمار میرود که مدعی است تا کیلومترها دورتر از فضای فلسطین اشراف اطلاعاتی دارد، حتی کارشناسان نظامی معتقدند در ۵۰ سال اخیر چنین عملیاتی رخ نداده است. فلسطینیها در یک عملیات غافلگیرانه نزدیک به دهها اسرائیلی را به هلاکت رساندند و دهها نفر هم مجروح و اسیر شدند؛ البته این اطلاعاتی است که بهرغم بایکوت رسانهای منتشر شده است.
از سوی دیگر در حالی که حزب الله لبنان در بیانیه از نیروهای مقاوت حمایت کرده و به کشورهای منطقه که به دنبال عادی سازی روابط با اسرائیل هستند هشدار داده است، عصر روز گذشته موجی از واکنش های بین المللی نیز در خصوص عملیات مقاومت علیه صهیونیست ها منتشر شد؛ به طوریکه روسیه خواستار توقف درگیری ها شده و آمریکا حمایت بی چون و چرای خود را از اسرائیل اعلام کرده است.
همچنین در حالی که عربستان در بیانیه ای اعلام کرد که ریاض بارها نسبت به خطرات انفجار اوضاع به دنبال تداوم اشغالگری و محرومیت ملت فلسطین از حقوق مشروعشان و همچنین تکرار اقدامات تحریکآمیز سیستماتیک علیه مقدسات آن هشدار داده است، روز گذشته علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با استفاده از هشتگ «اسب بازنده»، نوشت: پاسخ مقتدرانه جوانان فلسطینی در عملیات طوفان الأقصی به اقدامات جنایتکارانه رژیم کودککش اثبات کرد، امروز رژیم صهیونیستی از هر زمانی شکستپذیرتر است و ابتکار عمل به دست جوانان فلسطینی است.
از سوی دیگر، سخنگوی وزارت امور خارجه با تبریک عملیات طوفان الاقصی به ملت فلسطین و تمام گروهها و جریانهای مقاومت تصریح کرد: عملیات امروز صفحه جدیدی را در عرصه مقاومت و عملیات مسلحانه علیه اشغالگران در اراضی اشغالی ایجاد کرد.
ناصر کنعانی با بیان اینکه مقاومت قهرمانانه ملت فلسطین در عملیات طوفان الاقصی را به ملت بزرگ فلسطین و تمام گروهها و جریانهای مقاومت ضد صهیونیستی در منطقه از جمله در سرزمین فلسطین تبریک میگویم، گفت: آنچه که امروز اتفاق افتاد در راستای استمرار پیروزیهای جریان مقاومت ضد صهیونیستی در حوزههای مختلف از جمله در سوریه، لبنان و اراضی اشغالی است.
وی با اشاره به عملکرد جریان مقاومت در طول سه دهه اخیر، گفت: اولین بار جریان مقاومت در لبنان در سال ۲۰۰۰ میلادی با مقاومت خود در برابر صهیونیستها آنها را مجبور کرد که از مواضع خود عقبنشینی کنند و با این مقاومت خود نشان داد که اسطوره نمایشی شکست ناپذیری ارتش صهیونیستی یک ادعای تو خالی است و نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در برابر ایستادگی نیروهای مقاومت شکست پذیر هستند.
وی همچنین به موضوع جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ نیز اشاره کرد و گفت: در جریان این جنگ مقاومت در لبنان بار دیگر اثبات کرد که هیمنه رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت مسلحانه قابل شکست است و این تجربهای برای نیروهای مقاومت در فلسطین شد و این زمینه را فراهم کرد که جریانهای مقاومت مسلحانه ضد صهیونیستی در فلسطین جان جدیدی بگیرند.
وی با بیان اینکه در طی سالهای اخیر در عملیاتهای مختلف شاهد این بودیم که هر موقع صهیونیستها اقدام به انجام عملیاتی علیه مقاومت به ویژه در نوار غزه کردهاند با شکست و سرافکندگی مواجه شدهاند و در هر عملیات میزان تابآوری آنها کوتاهتر از قبل بوده است، اظهار کرد: عملیات امروز جریان مقاومت در فلسطین یک نقطه عطف در روند استمرار مقاومت مسلحانه ملت فلسطین علیه صهیونیستهاست و به عبارتی دیگر با این عملیات صفحه جدیدی را در عرصه مقاومت مردم فلسطین علین صهیونیستها باز کرد. این عملیات نشان داد که جریان مقاومت در فلسطین از اعتماد به نفس بسیار خوبی برای اجرای عملیاتهای ترکیبی و چند جانبه علیه اشغالگران برخوردار است و در این عملیات از عنصر غافلگیری و از دیگر روشهای ترکیبی استفاده کرد و این نشان دهنده اعتماد به نفس ملت فلسطین در برابر اشغالگران است.
وی با بیان اینکه در این عملیات صهیونیستها دچار غافلگیری جدی شدند، گفت: این موضوع بار دیگر اثبات کرد که در چارچوب یک اقدام جدی عملیاتی صهیونیستها به چه میزان شکننده هستند و از روحیه لازم برای مقاومت برخوردار نیستند.
کنعانی که در حاشیه ششمین اجلاس همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی در تهران با خبرنگار ایسنا گفتوگو میکرد، گفت: تا این لحظه مقاومت در جریان این عملیات پیروزیهای درخشانی را به دست آورده است و این موضوع در تاریخ مبارزه مردم فلسطین با صهیونیستها یک نقطه درخشان است.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: امیدواریم که جریان مقاومت بتواند با روحیه عالی در مسیر آزادسازی فلسطین و تحقق آرمان مردم فلسطین به پیروزیهای هر چه بیشتری دست پیدا کند.
وضعیت فعلی حاصل افراطگری کابینه نتانیاهو است
در همین رابطه، امیر موسوی تحلیلگر مسائل منطقه در تشریح عملیات جدید مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی اظهار کرد: قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کنم که رژیم صهیونیستی از چندی پیش تاکنون حمله به قدس شریف و مسجدالاقصی را در دستور کار خود قرار داده بود و این روند بارها در هفتههای اخیر تکرار شد. بر همین اساس جهاد اسلامی و حماس اعلام کردند که اگر تعرض به این دو مکان مقدس پایان نیابد، بدون شک به این رفتار صهیونیستها پاسخ خواهند داد و حالا شاهد پاسخ مقاومت فلسطین به تلآویو در قالب عملیات «طوفان الاقصی» هستیم. این پاسخ صرفاً موشکی و راکتی نبوده بلکه شاهد یک عملیات زمینی هم از سوی مقاومت فلسطین هستیم و نکته مهم این است که چندین نفر از سربازان اسرائیل توسط آنها اسیر شدهاند.
به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: به موازات این روند باید توجه داشت که مدل عملیات مقاومت فلسطین بینظیر بوده و باید آن را یک صفحه جدید در مبانی نظامی و میدانی بدانیم. معتقدم این تحول را باید برخورد جدیدی از سوی فلسطینیها علیه صهیونیستها دانست که یک ضربه مهم بر پیکره نظامی اسرائیل به حساب میآید. در این بین رژیم صهیونیستی حملات خود را در پاسخ به حملات مقاومت فلسطین افزایش خواهد داد و حتی امکان دارد موج جدید ترورها علیه جهاد اسلامی و فرماندهان حماس شروع شود اما در نهایت کشورهایی مانند مصر، اردن و قطر به میانجیگری خواهند پرداخت. نکته کلیدی که باید به آن اشاره شود این است که سربازان اسرائیل به عنوان اسیر در اختیار گروههای فلسطینی قرار دارند که همین موضوع میتواند سطح چانهزنی برای تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی را افزایش داده و شرایط را به نفع آنها رقم بزند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: به همین دلیل باید گفت که یک تحول عظیم به وجود آمده است. مساله دیگری که باید به آن اشاره شود این است که تمام اتفاقاتی که در حال مشاهده آن هستیم به دلیل تشدید افراطگرایی از سوی کابینه اسرائیل و همقطاران نتانیاهو به وقوع پیوسته است. این در حالی است که کابینه فعلی رژیم صهیونیستی وضعیت چندان خوبی ندارد؛ به گونهای که در داخل اراضی اشغالی همچنان اعتراضات علیه نتانیاهو و طرحهای وی به خصوص مساله اصلاحات قضایی ادامه دارد و این روند به جایی رسیده که حتی نظامیان اسرائیل هم به جرگه معترضان پیوستند. این روند به انضمام حملات جدید مقاومت فلسطین، نتانیاهو و کابینه وی را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم که دست مقاومت از حیث سیاسی و نظامی بسیار پُرتر از گذشته است و اعتقاد دارم که سطح چانهزنی از سوی مقاومت فلسطین با رژیم صهیونیستی بسیار بالاتر خواهد رفت. نکته نهایی این است که فلسطینیهای حاضر در مرزهای ۱۹۴۸ و حتی خارج از این مرزها با یکدیگر یک صدا شدهاند که این موضوع هم یک مساله بسیار مهم محسوب میشود. به هر ترتیب با عنایت به وقایع میدانی و همچنین اسارت چندین نفر از سربازان رژیم صهیونیستی، به نظرم مذاکره کشورهای عربی با مقاومت فلسطین برای خاتمه دادن به درگیریها و تبادل اسرا، بسیار مشکل خواهد بود؛ چراکه مقاومت فلسطین حالا به دنبال تامین منافع خود از طریق اهرمهای سیاسی و نظامی موجود خواهد بود.
شرایط برای رژیم صهیونیستی مناسب نیست
از سوی دیگر حسن هانیزادهکارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به عملیات «طوفان الاقصی» اظهار کرد: از بامداد امروز درگیریها بین حماس و رژیم صهیونیستی آغاز شده و با توجه به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به دانشکده نظامی حمص در سوریه، قابل پیشبینی بود که این حملات اتفاق میافتاد و امروز شلیک موشکها به مراکز حساس آغاز شد. بر اساس گزارش رسانهها، بیش از پنج هزار موشک به تاسیسات و مراکز مختلف از جمله فرودگاه بن گورین و حیفا انجام شده است و به نظر میرسد تا این لحظه موازنه میدانی و قدرت به نفع حماس جریان دارد.
وی گفت: در ده سال اخیر سابقه نداشته است که ارتش اسراییل نیروهای ذخیره خود را فرا بخواند و حالت فوقالعاده اعلام کند اما الان در این شرایط قرار دارد. همچنین هزاران صهیونیست به پناهگاهها در زیر زمین رفتند و دهها نفر آواره شدند و چندین افسر صهیونیست نیز اسیر شدند. به نظر منطقه حساس است و احتمال دارد اگر قدرتهای منطقه و بینالمللی ورود پیدا نکنند، منطقه شاهد فراگیر شدن جنگ داخلی شود.
این کارشناس مسائل بین الملل و منطقه تصریح کرد: الان گزارشها نشان میدهد برخی نیروهای محور مقاومت در سوریه و لبنان به حالت آماده باش درآمدند.
هانیزاده خاطرنشان کرد که روزهای حساسی در سرزمینهای اشغالی در پیش داریم و اگر صهیونیستها به واکنش ادامه دهند شکست دیگری متحمل میشوند.
وی درباره واکنش احتمالی رژیم صهیونیستی به حملات حماس و ادامه این درگیریها گفت: البته ارتش رژیم اسراییل از زمین، دریا و هوا وارد عمل و پاسخ شده است. رزمندگان فلسطینی نقشه راه تمام تاسیسات مهم اسراییل را ترسیم کردند و به دقت موشکهای خود را به سمت این تاسیسات و مراکز پرتاب میکنند.
هانیزاده افزود: موشکهای حماس به لحاظ برد مسافتی و تخریبی بسیار قوی هستند و از این بابت دست برتر را دارد و به علاوه ابتکار عمل هنوز در دست حماس است. حماس هزاران موشک در اختیار دارد که میتواند عمق اراضی اشغالی را هدف قرار دهد.
این کارشناس مسایل بینالملل و منطقه اظهار کرد: شرایط برای رژیم صهیونیستی اصلا مناسب نیست؛ چون کابینه نتانیاهو با وجود پنج وزیر افراطی شرایط جنگی برای منطقه ایجاد کردهاند و اینها شرایطی را رقم زدند که حتی آمریکا هم نسبت به ادامه کار کابینه نتانیاهو ابراز بدبینی کردند، از این رو معتقدم شرایط مناسبی برای رژیم صهیونیستی به لحاظ سیاسی و داخلی در روزهای آتی در انتظار رژیم صهیونیستی نخواهد بود.