کد خبر: 17398 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 01 آبان 1402
حسین امیرعبداللهیان در دیدار با وزیر خارجه آفریقای جنوبی مطرح کرد
هشدار جدی تهران درمورد وضعیت خطرناک منطقه
در شانزدهمین روز از آغاز طوفان الاقصی و در حالی که به واسطه حملات شدید رژیم صهیونیستی تا عصر روز گذشته بیش از 4600 هزار نفر شهید و 13 هزار نفر در غزه مجروح شدهاند، روز گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه آفریقای جنوبی تصریح کرد: آقای نلسون ماندلا در آفریقای جنوبی و مبارزات ایشان در حقیقت نماد مبارزه با آپارتاید برای جهانیان است و ایشان با چنین عنوانی برای افکار عمومی دنیا و مردم ایران شناخته شده است.
وی ادامه داد: در این روزها شاهد اقدامات جنایتکارانه، نسل کشی و قتل عام رژیم اشغالگر، آپارتاید و کودک کش رژیم جعلی اسرائیل علیه مردم مقاوم و مظلوم فلسطین و غزه هستیم.
این دیپلمات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در نشست علاوه بر موضوعات دو جانبه درخصوص وضعیت منطقه و تداوم جنایتهای جنگی رژیم صهیونیستی و حامیانش علیه مردم فلسطین و غزه رایزنی و گفتوگو کردیم و در اینجا لازم است که از مواضع قوی دولت آفریقای جنوبی و مردم این کشور در حمایت از مردم فلسطین و مقابله آنها با آپارتاید رژیم صهیونیستی صمیمانه تشکر کنم.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در ایام پیش رو سفر مقامات دو کشور ایران و آفریقای جنوبی را در سطوح مختلف در دستور کار داریم، گفت: در آیندهای نزدیک و در هفته آینده هیاتهایی از آفریقای جنوبی به تهران سفر میکنند و در سال جاری ایرانی نیز رئیس جمهور کشورمان به دعوت رئیس جمهور آفریقای جنوبی به این کشور آفریقایی سفر میکند و در جریان این سفر توافقنامهها و موافقتنامههایی که بین دو کشور تهیه و تنظیم شده به امضا میرسد.
امیرعبداللهیان در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه در منطقه شاهد جنگ نیابتی رژیم صهیونیستی به نمایندگی آمریکا علیه مردم مظلوم غزه و فلسطین هستیم و با انتقاد شدید از سفر اخیر رئیس جمهور آمریکا به اراضی اشغالی و حمایت این کشور از جنایتهای رژیم صهیونیستی گفت: رئیس جمهور آمریکا با حضور در تل آویو رسما اعلام کرد که سلاحهای زیادی را برای قتل عام مردم فلسطین و غزه در اختیار صهیونیستها قرار میدهند و این اقدامات مایه شرمساری است.
وی ادامه داد: از دیگر سو رئیسجمهور آمریکا اعلام میکند که ما توانستیم برای ورود 20 کامیون کمک به مردم غزه از طریق مرز رفح هماهنگ کنیم. غزهای که در حال حاضر مردم آن به کمکهای زیادی احتیاج دارند و در محاصره قرار دارند.
وی با بیان اینکه رژیم جعلی اسرائیل به نمایندگی آمریکا جنگ علیه غیر نظامیان را در غزه به شکل نیابتی به پیش میبرد ادامه داد: امروز منطقه همانند یک بشکه باروت است و هر گونه محاسبه غلط در ادامه جنگ افروزی، نسل کشی، قتل عام و کوچاندن اجباری ساکنان غزه و کرانه باختری توسط صهیونیستها و حامیان آن میتواند پیامدهای سنگین و تلخی را در منطقه و همچنین علیه منافع جنگ افروزان در منطقه به همراه داشته باشد.
امیرعبداللهیان در ادامه صحبتهای خود در این نشست مطبوعاتی گفت: مایلم از همین جا و از همین تریبون این هشدار را به آمریکا و عامل نیابتی آن رژیم جعلی اسرائیل بدهم که اگر فورا جنایتهای خود علیه بشریت و نسل کشی در غزه را متوقف نکند هر احتمالی در هر لحظه وجود دارد و منطقه از کنترل خارج میشود و دود این وضعیت به چشم جنگ افروزان و مسببان این حادثه خواهد رفت.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود با تشکر از اقدامات دبیرکل سازمان ملل برای ایجاد زمینه جهت ارسال کمک به مردم غزه و توقف جنایتها در این منطقه گفت: از حضور آقای گوترش در مرز رفح و تاکید ایشان بر ارسال غذا و دارو و کمک به مردم غزه و توقف کشتار در این منطقه تشکر میکنیم.
امیرعبداللهیان همچنین با بیان اینکه در حال حاضر بیش از هر زمانی کشورهای اسلامی و عربی به وحدت و همبستگی نزدیک شدهاند، گفت: در همین چارچوب چهارشنبه هفته گذشته نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در ارتباط با تحولات اخیر در فلسطین و غزه در جده برگزار شد و در بیانیه پایانی قوی که صادر شد بر اهمیت توقف جنایتهای جنگی صهیونیستها علیه مردم فلسطین و غزه و همچنین ارسال هر چه زودتر کمکهای بشردوستانه به مردم این منطقه تاکید کرد.
وی گفت: مطمئنا کشورهای عربی و اسلامی در ساعات و روزهای آینده از مواضع منسجمتری در مواجهه با این جنایتها برخوردار خواهند بود.
وضعیت کنونی غزه شرمآور است
در ادامه این نشست نالدی نیز در بخشی از صحبتهای خود با اشاره به وضعیت کنونی غزه و فلسطین و با تاکید بر اینکه در این منطقه شاهد بیعدالتی و فقدان حقوق بشر هستیم، گفت: اینگونه نباید باشد که مثلا کشورهای توسعه یافته اجرای حقوق بشر را فقط برای خود در نظر داشته باشند و به اجرای حقوق بشر در دیگر نقاط توجهی نشود و این کشورها صحبتی از اشغالی که در فلسطین انجام شده نکنند.
وی با بیان اینکه جامعه جهانی باید توجه جدی به تحولات در فلسطین و غزه داشته باشد تا اینگونه بی عدالتی را مردم فلسطین تجربه نکند، گفت: این بسیار غم انگیز است که تعدادی از کشورها مردم فلسطین را تنها گذاشتهاند.
این دیپلمات عالی رتبه آفریقای جنوبی با تاکید بر اینکه سیاست آفریقای جنوبی در حمایت از مردم فلسطین مستمر است، گفت: آقای نلسون ماندلا بر آزادی فلسطین تاکید داشت و ما از اندیشه ایشان در این ارتباط فاصله نگرفتهایم. ما تاکید بر این داریم که باید اقدامات بیشتری در حمایت از مردم فلسطین از سوی کشورها صورت بگیرد و سازمان ملل نیز در این ارتباط عمل کند.
وی همچنین با بیان اینکه ما در موضوع فلسطین از سیاست دو کشور حمایت میکنیم و معتقدیم که فلسطینیها باید کشور خود را داشته باشند و مرزهای فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ و طبق قطعنامه سازمان ملل به رسمیت شناخته شود افزود: ما به عنوان آفریقای جنوبی به دنبال ارتقاء صلح هستیم و بر این موضوع اعتقاد داریم که فلسطین اشغال شده و مردم فلسطین از حقوق بشر برخوردار نیستند. ما معتقدیم که حقوق مردم فلسطین نقض شده، سرزمین آنها اشغال شده و جامعه جهانی باید سریعا و اورژانسی در راستای حمایت از حقوق مردم فلسطین عمل کنند.
وزیر خارجه آفریقای جنوبی با اشاره به برگزاری نشست قاهره در روز گذشته به میزبانی مصر در ارتباط با تحولات فلسطین، گفت: از مصر و رئیسجمهور این کشور به خاطر برگزاری این نشست تشکر و قدردانی میکنیم.
وی در بخشی دیگر از صحبتهای خود در این نشست مطبوعاتی با اشاره به عضویت ایران در گروه بریکس گفت: ما الان شرکای یکدیگر در بریکس هستیم. ایران عضو دائم این سازمان مهم شده است و با آقای امیرعبداللهیان صحبت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که فرصتهای فراوانی وجود دارد که از آن استفاده کنیم.
این دیپلمات عالی رتبه آفریقای جنوبی با بیان این که دو کشور در حوزه کشاورزی و انرژی میتوانیم با یکدیگر همکاری داشته باشیم گفت: آفریقای جنوبی میخواهد منابع انرژی خود را متنوع کند و ایران میتواند در این زمینه یکی از شرکای ما باشد.
پاندور به حوزه علوم و فناوری و تجارب ایران در این خصوص اشاره کرد و گفت : ما میخواهیم با ایران در این زمینه همکاریهای مان را گسترش دهیم .
وی با بیان این که در جریان رایزنی های امروز در خصوص مسائل منطقهای و بینالمللی صحبت و نگرانیهای خود را اعلام کردیم ، گفت: در خصوص بریکس و گسترش همکاری های دو کشور در این گروه نیز گفتوگو کردیم. ما به عنوان اعضای بریکس باید همکاری کنیم تا مکانیسمهای سازمان ملل از جمله شورای امنیت اصلاح شود. به نظر ما شورای امنیت نماینده همه مردم جهان نیست و اصلاح شورای امنیت بسیار ضروری است.
وزیر خارجه آفریقای جنوبی با بیان این که در بریکس هم چالشهایی وجود دارد که بعضا با آن روبرو هستیم، ادامه داد: وقتی تحریمهای یکجانبه وجود داشته باشد میتواند مبادلات تجاری را تحت تاثیر قرار دهد، ما از دلار استفاده میکردیم و بر ما تاثیر ثانویه میگذارد، ما میخواهیم از ارزهای دیگر برای تجارت بینالمللی استفاده کنیم.