سرمقاله

ایران وارد جنگ شود یا خیر؟ / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آمادگی ایرانسل برای همکاری با استارتاپ‌ها در حوزه هوش مصنوعی
  • برگزاری رویداد ایران‌هلث با حمایت همراه اول نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث با حمایت همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سلامت کشور، برگزار می‌شود.
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 18122  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 13 آبان 1402
    الکترودهایی که می‌توانند جایگزین دستگاه نوار قلب شوند
    الکترودهای جدیدی که در «مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن» ابداع شده‌اند، می‌توانند امکان نظارت مستمر بر قلب را به شکل ساده‌تری فراهم کنند. به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، پژوهشگران نوعی الکترود فوق نازک، ضد آب و بدون ژل را برای نظارت مستمر بر قلب ابداع کرده‌اند که نسبت به دستگاه‌های موجود در بازار، راحتی بیشتر و تحریک پوست کمتری دارد و در عین حال فعالیت الکتریکی قلب را به صورت دقیق اندازه‌گیری می‌کند.
    نظارت بر قلب به مرور زمان برای تشخیص دادن ضربان غیر طبیعی، حملات قلبی و آنژین بسیار مهم است اما کسانی که نوار قلب را در بیمارستان یا در کلینیک پزشکی انجام داده‌اند، می‌دانند که ۱۲ الکترود سرد و لزج ژل‌دار به سینه‌شان می‌چسبد.
    اکنون، پژوهشگران «مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن» (RMIT) الکترودهای پوشیدنی فوق‌العاده نازک، سبک‌وزن و بدون ژل ساخته‌اند که می‌توانند امکان نظارت مستمر بر قلب را فراهم کنند اما مشکلاتی را ندارند که معمولا با الکترودهای مرطوب تجربه می‌شوند.
    «مادو باسکاران» (Madhu Bhaskaran) از پژوهشگران این پروژه گفت: دستگاه‌های پوشیدنی موجود در بازار معمولا حجیم و سنگین هستند و ۱۲ الکترود مرطوب را شامل می‌شوند که بیمار را به دستگاه متصل می‌کنند اما اختراع مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن می‌تواند در کف دست شما جای بگیرد. الکترودهای مرطوب ناراحت‌کننده هستند، به مرور زمان خشک می‌شوند و تحریک پوست را به همراه دارند اما دستگاه مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن به طور موثر فعالیت قلب را خواه کاربر در حال استراحت کردن باشد و خواه در حال تجربه کردن استرس ثبت می‌کند.
    پژوهشگران طلا را به عنوان ماده الکترود خشک خود انتخاب کردند زیرا از نظر شیمیایی بی‌اثر، بسیار رسانا و زیست‌سازگار است. گنجاندن لایه‌های نازک طلا در الکترودها، آنها را سبک‌وزن ‌کرد و به دریافت مؤثر سیگنال‌های قلب انجامید. پس از آزمایش کردن این فناوری با چندین شکل، الکترودها روی یک طرح شش‌ضلعی قرار گرفتند که به خوبی به انحناهای پوست می‌چسبد و سیگنال‌های قلب را با دقت بیشتری می‌گیرد.
    وزن دستگاه در مقایسه با سایر فناوری‌های پوشیدنی که معمولا چند صد گرم هستند، تنها ۱۰ گرم است. در حالی که یک دستگاه نوار قلب معمولی به ۱۲ الکترود نیاز دارد، پژوهشگران دریافتند که تنها سه نانوالکترود نازک می‌توانند قلب را به طور موثر کنترل کنند. الکترودهای خشک در مقایسه با دستگاه نوار قلب سنتی، سطح دقت قابل مقایسه‌ای را ارائه می‌دهند. «پیتر الانگو» (Peter Elango) سرپرست این پژوهش گفت: الکترودهای خشک که کمتر از یک دهم عرض موی انسان را دارند، به سیگنال‌های قلبی کاربر بسیار حساس هستند.