کد خبر: 18727 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 23 آبان 1402
قیمت تایر کاهش مییابد؟
کشف ۳۰ هزار تایر احتکار شده در کشور
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از کشف بیش از ۳۰ هزار حلقه تایر احتکار شده خودرو در کشور خبرداد.
سردار حسین رحیمی در گفتوگو با ایسنا، در تشریح جزئیات این خبر گفت: با توجه به التهابات پیش آمده در بازار تایر خودرو پلیس امنیت اقتصادی نیز برای برخورد با سودجویان و اخلالگران در این بازار وارد عمل شد و در همین راستا نیز طرح سراسری و ویژه برخورد با احتکار لاستیک را به مرحله اجرا درآورد.
وی با بیان اینکه در نتیجه اجرای این طرح طی روزهای اخیر ۳۴ پرونده در خصوص احتکار لاستیک تشکیل شده است، گفت: این پروندهها منجر به کشف ۳۰ هزار و ۶۵۳ حلقه لاستیک به ارزش بیش از ۸۵۰ میلیارد ریال شده است. این تایرها شامل انواع سایز تایر از جمله تایر خودروهای سبک، سنگین و ... است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با بیان اینکه تاکنون ۴۴ محتکر نیز شناسایی و دستگیر شدند؛ گفت: برای دستگیرشدگان پرونده قضایی تشکیل شده و آنان برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شدهاند. تحقیقات تکمیلی در مورد پرونده هر یک از این افراد از سوی ماموران پلیس درحال انجام است.
رحیمی با بیان اینکه در نتیجه برخی از اقدامات افراد سودجو، قیمتهای کاذب در بازار ایجاد شده بود، خاطرنشان کرد: پلیس باهرگونه احتکار و برهم زدن نظم و امنیت اقتصادی برخورد خواهدکرد.
وی درباره اینکه آیا پلیس امنیت اقتصادی با مواردی از قاچاق تایر به خارج از کشور مواجه شده یا خیر گفت: در این طرح چنین مواردی نداشتیم و عمده تمرکز نیز بر روی احتکار تایرها بود که نتایج خوبی نیز از آن حاصل شد. اجرای چنین طرحهایی ادامه خواهد داشت و طبیعی است که اگر افراد سودجو در حوزههای دیگر از جمله قاچاق و ... نیز سعی در برهم زدن نظم اقتصادی داشته باشند، با آن برخورد خواهد شد.
همچنین طی دو روز گذشته رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از نظارت پلیس بر بازار لاستیک و برخورد با سودجویان خبر داد.
به گزارش ایسنا، سردار حسین رحیمی در جلسه مشترک با معاون وزیر صمت و برخی از تولیدکنندگان لاستیک خودرو با اشاره به التهابات پیش آمده در بازار لاستیک گفت: در همین راستا نیز پلیس امنیت اقتصادی فراجا جلساتی را با مسئولان و معاونان وزارت صنعت معدن و تجارت و همچنین تولیدکنندگان لاستیک برگزار کرد. علاوه بر آن طرحهایی را نیز برای نظارت بر بازار و برخورد با احتکار به اجرا درآوردیم.
وی با بیان اینکه التهابات مربوط به بازار لاستیک عمدتا مربوط لاستیک خودروهای سواری و سبک است، گفت: خوشبختانه در جریان جلسات برگزار شده به تصمیمات خوبی در این حوزه رسیدیم. تولیدکنندگان نیز خواستههای منطقی و اصولی در حوزه تولید داشتند که این موارد مطرح و بنا شد تا مورد توجه قرار بگیرد.
رحیمی با بیان اینکه جلسات خوبی نیز با آقای شاه میرزایی، معاون تجارت و خدمات وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، گفت: در نهایت تصمیم بر این شد تا طی روزهای آینده ۷۰۰ هزار حلقه لاستیک در میان متقاضیان واقعی لاستیک و با قیمت مصوب توزیع شود. این اقدام قطعا در کاهش قیمت لاستیک و مقابله با سوداگری در این حوزه موثر خواهد بود. در سیستم توزیع این لاستیکها به گونهای برنامهریزی شده که افراد سودجو و محتکر امکان سوءاستفاده نداشته باشند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا درباره نحوه درخواست و خرید لاستیکها نیز گفت: سامانهای از سوی وزارت صمت ایجاد شده و فروشندگان با با ثبت شماره پلاک خودرو و شماره ملی خریدار، لاستیکها را با قیمت مصوب به آنان میفروشند، در این خصوص پلیس هم کمک و نظارت خواهد کرد. البته عمده کمبودها در چند سایز از لاستیک بود که برخی از آنها رفع شده و چند سایز هم باقی مانده که با توزیع این ۷۰۰ هزار لاستیک رفع خواهد شد.
رحیمی درباره میزان دسترسی پلیس امنیت اقتصادی به سامانههای وزارت صمت گفت: یکسری از دسترسیها به سامانه ایجاد شده و یکسری دیگر هم باید ایجاد شود که ما در حال پیگیری و رایزنی برای ایجاد این دسترسیها هستیم.
پلیس بر آگهیهای آنلاین فروش لاستیک هم نظارت کند
همچنین معاون تجارت و خدمات وزیر صنعت، معدن و تجارت توضیحاتی را درباره اقدامات انجام شده از سوی وزارت صمت برای کاهش قیمت لاستیک ارائه کرد.
به گزارش ایسنا، علیرضا شاهمیرزایی در جلسه مشترک با رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا و شماری از تولیدکنندگان لاستیک برگزار شد، گفت: اقدامات موثری در حوزه نظارت بر بازار تایر خودروهای سواری انجام شد و در نتیجه توانستیم قیمتها را در این بخش کاهش دهیم. در این میان پلیس هم با توجه به اشراف اطلاعاتی کاملی که در حوزه صنوف و اماکن و فضای مجازی داشت اقدامات خوبی انجام شد و نقشی ویژه برعهده داشت که از آنان تشکر میکنم. اقدامات پلی در زمینه نظارت و برخورد با اقدامات سوداگرانه بسیار موثر بود.
وی با اشاره به برنامههای وزارت صمت برای کاهش قیمت لاستیک اظهارکرد: وزارت صمت برنامههایی شامل افزایش تولید و همچنین افزایش موقت واردات به منظور کنترل قیمتها در بازار را برعهده دارد. خب در یکی دو سالاخیر با توجه به افزایش تولید خودرو در کشور، یکسری کمبودها در میزان لاستیک به وجود آمد که بخش اعظمی از آن حل شد. در حال حاضر نیز عمده تایرهای کشور را تولیدکنندگان داخلی تامین میکنند. یکسری مشکلات هم در مورد قیمتگذاری دستوری وجود داشت که اینها منجر به این التهابات شده بود.
معاون تجارت و خدمات وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر هم مشکلات مربوط به قیمت و ... در مورد یک یا دو سایز لاستیک است و در دیگر حوزهها مشکلی وجود ندارد. حتی در مورد برخی از سایزها فروش با قیمت کمتر از نرخ مصوب نیز انجام میشود. در هرصورت اما باید مشکلات مربوط به این یکی دو سایز لاستیک که جزو موارد پرتقاضا نیز محسوب میشود، رفع شود. مشکلاتی هم در حوزه تامین برخی مواد وجود داشت که این موارد نیز حل شده است.
شاهمیرزایی با بیان اینکه در نظام توزیع هم باید نظارت انجام شود، گفت: اگر شرایط عادی باشد، نیازی نداریم که در هنگام خرید و فروش از خریدار کدملی و شماره پلاک دریافت شود. اما در حال حاضر برای جلوگیری از سودجویی و سوداگری در زمان خرید مدارک گرفته میشود و از سوی فروشنده در سامانهای به ثبت میرسد. در این سامانه شماره پلاک خودرو و کدملی خریدار ثبت میشود.
وی همچنین از فعالیت برخی از سایتهای فروش نیز انتقاد کرد و گفت: برخی از همین سایتها باعث افزایش قیمت شدند. در این سایتها برخی افراد سودجو تحت عنوان آگهی و نیازمندیها مواردی را برای فروش لاستیک آگهی کردند که دارای قیمت واقعی نبود و بالاتر از نرخ مصوب قرار داشت. پلیس در این زمینه همکاری خوبی دارد و نظارت بر سامانههای مجازی نیز انجام میشود.
معاون تجارت و خدمات وزیر صنعت، معدن و تجارت درپاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه آیا نیازی به ارائه سند خودرو و ... در هنگام خرید لاستیک وجود دارد، یا خیر اظهارکرد: اجبار مراجعه به سامانه برای فروشندههاست. در این سامانه هم کدملی و شماره پلاک ثبت میشود و خریدار به این سامانهها مراجعه نمیکند. این هم برای این است که ما بدانیم چه کسانی لاستیک خریدهاند و مقابل سودجویی و سوداگری را بگیریم. نیازی هم به ارائه سند و ... وجود ندارد. اگر در جایی چنین درخواستی شده احتمالا مربوط به واحدهای صنفی بوده که هنوز به سامانه متصل نشده بودند و به همین دلیل هم کپی این مدارک را نگهداری کردند تا بعدتر به طورکلی در سامانه وارد کنند.
شاهمیرزایی درباره اینکه مردم چگونه میتوانند از قیمت مصوب لاستیک در بازار با خبر شوند، گفت: در این خصوص باید به سامانه 124 مراجعه کرده و در آنجا قیمت مصوب انواع لاستیک را مشاهده کنند.