سرمقاله

ناکارآمدی ابتکار‌های آمریکا در جنگ غزه / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بازدید معاون فراجا از غرفه همراه اول در نخستین روز نمایشگاه ایپاس
  • سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس: نظام بانکی با فاینانس باید گره گشای واردات کشنده‌ها باشد
  • حضور همراه اول در ایپاس 2024 با ارائه سرویس‌های نوین ارتباطی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 19159  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 30 آبان 1402
    تشدید تنش آبی در ۴ استان
    سخنگوی صنعت آب گفت: ۴ استان خراسان رضوی، تهران، گلستان و سیستان‌وبلوچستان، محور تمرکز پروژه‌های اضطراری رفع تنش‌های آبی در کشور هستند، اگرچه در بقیه استان‌ها هم پروژه‌ها در جریان است، اما وضعیت آبی این ۴ استان از بقیه استان‌ها دچار محدودیت بیشتری است‌.
    به گزارش تسنیم، عیسی بزرگ‌زاده، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران و سخنگوی صنعت آب در نشستی خبری اظهار کرد: ارتفاع کل ریزش‌های جوی از ابتدای سال آبی تا ۲۷ آبان، معادل ۲۰.۸ میلی‌متر است که این مقدار بارندگی نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که معادل ۲۶.۷ درصد بوده، ۲۲ کاهش را نشان می‌دهد.
    وی افزود: از ابتدای سال آبی تاکنون استان‌های زنجان، قزوین و لرستان کم بارش‌ترین استان‌های کشور بوده‌اند و سه استان البرز، هرمزگان و کرمان بیشترین بارش را به ثبت رسانده‌اند؛ لازم به ذکر است بارش‌های اصلی در زمستان و بهار رخ می‌دهد و سهم بارش‌های پاییزی در کشور عمدتاً بسیار ناچیز است.
    مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: ورودی سد‌های کشور در سال جاری معادل ۲.۴۷ میلیارد مترمکعب است که این میزان در ۲۷ آبان سال گذشته معادل ۲.۴ میلیارد مترمکعب بوده و بهبودی سه درصدی را نشان می‌دهد.
    بزرگ‌زاده همچنین درخصوص خروجی سد‌های کشور نیز بیان کرد: خروجی سد‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تا پایان روز ۲۸ آبان‌ماه، معادل ۴.۵۶ میلیارد متر مکعب است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۳.۵ میلیارد مترمکعب بوده و نشانگر افزایش ۲۲ درصدی خروجی آب سد‌ها است.
    وی افزود: موجودی حال حاضر سد‌های کشور بالغ بر ۱۹.۶۲ میلیارد مترمکعب است که این میزان در زمان مشابه سال گذشته بالغ بر ۱۸.۰۲ میلیارد مترمکعب بوده و نشان می‌دهد ۹ درصد نسبت به سال گذشته در وضعیت بهتری به سر می‌بریم؛ بنابراین درصد پر بودن مخازن در حال حاضر ۴۰ درصد است.
    سخنگوی صنعت آب ادامه داد: دریاچه ارومیه درخصوص موجودی مخزن وضعیت مطلوبی ندارد، پرشدگی ۱۳ سد این حوزه درمجموع ۲۴ درصد است که ۱۱ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش دارد.
    وی افزود: در سد زاینده‌رود شاهد رشد ۱۳۴ درصدی ذخیره سد نسبت به زمان مشابه سال قبل هستیم، در واقع در چندسال اخیر مدیریت مناسبی در خصوص زاینده‌رود صورت گرفت و هم‌اکنون ۲۸ درصد پرشدگی دارد.وی ادامه داد: ۴ استان خراسان رضوی، تهران، گلستان و سیستان‌وبلوچستان، محور تمرکز پروژه‌های اضطراری رفع تنش‌های آبی در کشور هستند، اگرچه در بقیه استان‌ها هم پروژه‌ها در جریان هستند، اما وضعیت آبی این ۴ استان از بقیه استان‌های کشور دچار محدودیت بیشتری است.
    بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور اظهار داشت: به دلیل حجم بارگذاری روی منابع سحطی و زیرزمینی حداقل دوبرابر استاندار‌های جهانی است، آبی برای تخصیص وجود ندارد بنابراین دولت سیزدهم ایده بازتخصیص آب را دنبال می‌کند.سخنگوی صنعت آب کشور خاطرنشان کرد: آب شرب و بهداشت، بیشترین نوع و میزان مصرف آب در کشور است و علاوه براین، باید آب مورد نیاز محیط زیست، صنعت، خدمات و کشاورزی را نیز تأمین کنیم.
    بزرگ‌زاده با بیان اینکه عدم تعادل بین میزان مصرف و تأمین منابع آب موجب ناترازی می‌شود، گفت: این ناترازی موجب ناپایداری اکوسیستم و زیست‌بوم می‌شود که وقوع فرونشست‌ها یکی از مصادیق آن است.