سرمقاله

چالش چند لایه غرب با تهران ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بلوک aac چیست؟
  • مسیر اصفهان به مشهد چقدر طول می‌کشد؟
  • معرفی بسته‌های ویژه رومینگ نوروزی همراه اول
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 1918  |  صفحه ۹ | تولید و تجارت  |  تاریخ: 30 آذر 1401
    پیش‌بینی یک نماینده درباره قیمت خودرو
    گرانی 60 درصدی قیمت خودرو طی سه ماه آینده
    در حالی که وعده‌ها از واردات خودرو هر روز بیشتر می‌شود اما در مقابل نیز خبرها حکایت از افزایش قیمت خودرو در بازار دارد.
    سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اخیرا از برنامه‌ریزی این وزارتخانه برای واردات ٢٠٠ هزار دستگاه خودرو ظرف شش ماه آینده خبر داد. طبق اعلام امید قالیباف به ایسنا، برای واردات ٢٠٠ هزار دستگاه خودرو ظرف شش ماه آینده برنامه‌ریزی شده است که در سه ماهه باقیمانده تا پایان امسال ۱۰۰ هزار دستگاه و به همین تعداد هم در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ خودرو از طریق واردات تامین می‌شود.
    سخنگوی وزارت صمت گفته است که تحویل خودرو‌ها در دو بازه سه و شش ماهه خواهد بود و از این‌رو ممکن است متقاضیان زمانی که از بورس کالا خرید می‌کنند، سه تا شش ماه پس از زمان خرید، خودروی آن‌ها تحویل داده شود. البته این زمان با توجه به ساخت خودرو، حمل آن تا رسیدن به کشور و طی مسیر فرآیند واردات و ترخیص، طبیعی است.مددیان رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تبریز در پاسخ به این پرسش که پیش‌بینی شما از آینده بازار خودرو چیست؟ گفت: به نظر می‌رسد بازار در ۳ ماه آینده حدود ۱۰۰ درصد افزایش نرخ را تجربه کند؛ تا به امروز ۴۰ درصد آن محقق شده است و ۶۰ درصد دیگر به قیمت خودرو در ماه‌های آینده اضافه خواهد شد.
    اما در مقابل ابراهیم مددیان در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی نرخ خودرو در ۲۰ روز گذشته، گفت: خودروسازان سیاست آزادسازی تدریجی قیمت را دنبال می‌کنند از این‌رو قیمت‌ها در کمتر از یک ماه روند صعودی به خود گرفتند.
    وی با اشاره به نرخ انواع خودرو‌ها در بازار، گفت: کوئیک ۲۰ روز گذشته حدود ۲۰۰ میلیون تومان عرضه می‌شد، اما امروز نرخ آن ۲۸۰ میلیون تومان شده است، تیبا صندوق‌دار از ۱۹۸ میلیون تومان به حدود ۲۸۲ میلیون رسید. همچنین قیمت خودرو پژو ۲۰۶ تیپ ۲ که در کارخانه ۱۶۰ میلیون تومان فروخته می‌شد، در بورس کالا ۳۵۰ میلیون تومان عرضه می‌شود.
    مددیان شاهین را بد فروش‌ترین خودرو در کشور دانست و افزود: قیمت شاهین از ۳۵۰ میلیون تومان به ۵۲۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین نرخ کوئیک ۲۸۸ میلیون تومان، پراید ۱۳۱، ۲۵۰ میلیون تومان، تیبا ۲۸۲ میلیون تومان، تیبا ۲، ۲۸۸ میلیون تومان و دنا پلاس ۷۰۰ میلیون تومان شده است.
    وی با طرح این پرسش که اگر خودروسازان خودرو ندارند چگونه ظرف مدت یک روز ۲ هزار دستگاه خودرو هایما و پژو ۲۰۷ را در بورس عرضه می‌کند؟ گفت: پژو ۲۰۷ در بورس ۲۰ روز پیش حدود ۴۱۰ میلیون تومان عرضه می‌شد، اما امروز نرخ آن امروز ۴۵۰ میلیون تومان شده است.
    رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تبریز با انتقاد از عملکرد کمرنگ دستگاه‌های نظارتی، تصریح کرد: شورای رقابت و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان کجا هستند؟ چرا به وظایف نظارتی خود عمل نمی‌کنند.
    مددیان در پاسخ به این پرسش که پیش‌بینی شما از آینده بازار خودرو چیست؟ اضافه کرد: به نظر می‌رسد بازار در ۳ ماه آینده حدود ۱۰۰ درصد افزایش نرخ را تجربه کند؛ تا به امروز ۴۰ درصد آن محقق شده است و ۶۰ درصد دیگر به قیمت خودرو در ماه‌های آینده اضافه خواهد شد. وی با بیان اینکه خودروسازان با این افزایش نرخ از زیان‌دهی خارج می‌شوند، گفت: اگر قیمت خودرو از ۲۰۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان برسد، اما خودروسازان نتواند خودرو نسبت به تقاضای بازار عرضه کند تردید نداشته باشید باز هم شاهد افزایش نرخ خودرو خواهیم بود.
    این فعال صنفی وضعیت بازار خودرو را به طوفان تشبیه کرد و افزود: روند واردات خودرو مشخص نیست و نمی‌توان چندان امیدوار به این واردات بود چراکه قرار است خودروساز داخلی اقدام به واردات کند.
    مددیان اضافه کرد: در این شرایط تکلیف مصرف‌کننده واقعی مشخص نیست؛ کارمندی که ماهیانه ۶ میلیون تومان دریافتی دارد چگونه می‌تواند پراید ۱۱۱ که نرخ آن ۲۷۰ میلیون تومان شده خریداری کند؟