سرمقاله

سرانه پایین مطالعه کتاب؛ مساله این است / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • راهنمای انتخاب دوچرخه برای کودک 3 ساله
  • اگر شما هم از درد دندان رنج می برید، این نکات را بخوانید!
  • واردات قطعات الکترونیکی از چین؛ راهکاری هوشمندانه برای کسب‌وکارهای مدرن
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 19278  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 02 آذر 1402
    رئیس فراکسیون مستقلین مجلس:
    مجلس دست‌چین و بله‌قربان‌گو اجازه تکرار این دولت را نمی‌دهد
    رئیس فراکسیون مستقلین مجلس گفت: شما بروید و بررسی کنید که منتقدین دولت چقدر در مسیر کارها پای دولت را گرفتند؟ بیشتر دست دولت را گرفتند؛ با نقدها و صحبت‌ها و پیشنهادات و راهنمایی‌شان سعی کردند دست دولت را بگیرند اما همان‌هایی که به خودشان نامه زده بودند بیایید رئیس جمهور شوید، همین‌ها بودند که استیضاح‌ها و سوال‌ها را انجام می‌دادند.
    غلامرضا نوری نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که «بعد از اعلام نتایج بررسی هیات‌های اجرایی، اعتراضات و انتقادات زیادی نسبت به آن وجود گفت: به‌نظر می‌آید ریشه اصلی مشکل اینجاست که وزیر کشوری که انتخاب شد تجربه کار در حوزه سیاسی و اجتماعی نداشت، البته این می‌توانست در انتخاب معاونین، استانداران و فرمانداران به نوعی جبران شود که متاسفانه انتخاب آن‌ها هم در همین مسیر قرار گرفت. یعنی اغلب‌شان افرادی شدند که در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی خیلی تجربه یا سابقه مدیریت نداشتند و اغلب‌شان هم شاید بار اول بود که در این رده‌ها آن هم در مدیریت یک استان یا شهرستان در سیستم اداری و مدیریتی قرار می‌گرفتند.
    رئیس فراکسیون مستقلین مجلس افزود: شاید نمود بارز این مساله همین نتیجه بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی بود که چند هزار نفر و نزدیک به یک سوم داوطلبان نتوانستند تایید صلاحیت دریافت کنند و این یک کار بی‌سابقه‌ای بود که در هیات‌های اجرایی رقم خورد و بعضاً هم فراقانونی عمل شده یا قانون رعایت نشده است.
    نوری با اشاره به مسئولیت مجموعه دولت نسبت به انتخابات، تصریح کرد: در مجموع این مرحله گذشت و الان هم کشور در شرایطی نیست که بگوییم بیاییم وزارت کشور و استانداری‌ها و فرمانداری‌ها را درست و اصلاح کنیم؛ چون فرصت این مساله گذشته و این انتظار هم نیست. ولی این انتظار وجود دارد که شخص رئیس‌جمهور متوجه این موضوع شوند که مسئولیت یک امر بسیار سنگین و خطیری که همانا یک انتخابات سالم و مشارکتی است را در کشور بر عهده دارند خصوصاً بعد از ۲ انتخابات که با مشارکت حداقلی برگزار شد و الان برای این انتخابات خیلی‌ها چشم دوخته‌اند؛ دوستان از یک منظری و دشمنان از منظر دیگری به انتخابات نگاه می‌کنند تا ببینند چه اتفاقی خواهد افتاد.
    نایب رئیس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس افزود: مساله رعایت بی‌طرفی خیلی مهم است چراکه الان بحث صلاحیت‌ها از هیات‌های اجرایی گذشت و هرچه که بود تمام شده و دولت باید تلاش کند در سلامت انتخابات نقش خوبی را ایفا کند، خصوصا با حفظ بی‌طرفی خودش(دولت) و عوامل اجرایی‌شان در استان‌ها و شهرستان‌ها وگرنه برای دولت هزینه‌تراشی شده و از محبوبیت و مقبولیت آن کاسته خواهد شد.
    وی خاطرنشان کرد: شاید در ابتدا خوشحال باشند به اینکه می‌توانند یک نماینده‌ای را به مجلس بفرستند از یک حوزه انتخابیه اما در قبال آن همه را علیه دولت می‌کنند، تجربه هم نشان داده که این گونه نمایندگانی که اینطور دست‌چین شده می‌آیند در اغلب موارد به اولین و جدی‌ترین مخالفین دولت تبدیل می‌شوند.
    رئیس فراکسیون مستقلین مجلس با اشاره به سابقه همکاری دوساله دولت و مجلس انقلابی، یادآور شد: دولت مطمئن باشد که از یک انتخابات با مشارکت بالا و تنوع کاندیداها مجلسی شکل می‌گیرد و نمایندگانی در مجلس حضور پیدا می‌کنند که بیشترین کمک را به دولت خواهند کرد؛ همین مجلسی که دو سال و نیم با آن کارکردند باید تجربه شود، همان‌هایی که به خودشان نامه زده بودند بیایید رئیس جمهور شوید، همین‌ها بودند که استیضاح‌ها و سوال‌ها را انجام می‌دادند.
    وی ادامه داد: اصلا شما بروید و بررسی کنید که منتقدین دولت چقدر در مسیر کارها پای دولت را گرفتند؟ بیشتر دست دولت را گرفتند؛ با نقدها و صحبت‌ها و پیشنهادات و راهنمایی‌شان سعی کردند دست دولت را بگیرند پس این تجربه شد، دولت باید بداند که یک مجلس فراگیر که در آن چندصدایی باشد و از مشارکت حداکثری مردم شکل بگیرد بیشترین کمک را به دولت در مسیر خدمت به کشور انجام خواهد داد.
    نوری تاکید کرد: اگر بخواهند یک مجلس دست‌چین و بله قربان‌گو و کاملا هماهنگ با دولت بچینند مطمئن باشند که نتیجه آن مجلس به ضرر همین دولت خواهد بود و اجازه نخواهد داد که این دولت تکرار شود.