سرمقاله

چالش چند لایه غرب با تهران ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • سنگ کیسه صفرا: از تشکیل تا درمان، همه آنچه باید بدانید
  • اکسل، سلاح مخفی مدیران و تحلیلگران: آموزش تکنیک‌های حرفه‌ای برای تصمیم‌گیری هوشمندانه
  • دلایل خرابی لباسشویی سامسونگ
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 1981  |  صفحه ۵ | ایران زمین  |  تاریخ: 30 آذر 1401
    رئیس شورای شهر اهواز:
    مطالبات خوزستان برای آلایندگی نفتی ۳۰۰ هزار میلیارد ریال است
    رئیس شورای شهر اهواز گفت: کل مطالبات خوزستان از چهار شرکت نفتی کارون، مارون، آغاجاری و مسجد سلیمان، بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد ریال است. سیاوش محمودی در نشست خبری خود با بیان اینکه امیدآفرینی نیاز امروز جامعه است، اظهار کرد: یکی از ابهامات موجود پیرامون سهم عوارض آلایندگی شهرداری اهواز، محل هزینه کرد این بودجه است.
    وی ادامه داد: سهم شهرداری اهواز از ۵۳ هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی خوزستان، به طور دقیق ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است و این در حالی است که اعداد متفاوتی در این زمینه در رسانه‌ها و برخی اظهارنظرها مطرح شده است که هیچکدام صحیح نیست. محمودی افزود: بودجه مصوب شهرداری اهواز در امسال ۶۵ هزار میلیارد ریال بوده است که در آن بودجه ۶ هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی دیده شده است.
    رئیس شورای اسلامی کلانشهر اهواز تصریح کرد: بر اساس قانون، کارگروهی شامل سازمان محیط زیست و برنامه و بودجه باید تا پایان تیرماه تشکیل صنایع آلاینده و سهم آنها تعیین شود که با وجود گذشت پنج ماه از این تاریخ، همچنان این موضوع بلاتکلیف باقی مانده است. وی با اشاره به سهم شهرداری اهواز از عوارض آلایندگی سال جاری افزود: پنج هزار میلیارد ریال مطالبه عوارض آلایندگی شهرداری اهواز در سال جاری است که تا کنون یک ریال از این عوارض پرداخت نشده است.
    وی ادامه داد: اصل مطالبات عوارض آلایندگی ۱۲۰ هزار میلیارد ریال و ۱۸۰ هزار میلیارد ریال جرایم این عوارض است که بر اساس قانون این جرایم قابل بخشش نیست به همین دلیل کل مطالبات خوزستان از چهار شرکت نفتی کارون، مارون، آغاجاری و مسجد سلیمان بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد ریال است.
    رئیس شورای اسلامی کلانشهر اهواز افزود: شرکت‌های آلاینده در برخی استان‌ها بر پرداخت عوارض آلاینده یک درصد از فروش خود به صورت علی‌الحساب به عنوان عوارض آلایندگی توافق شده است ولی این موضوع تا کنون در خوزستان عملی نشده است.
    شهرداری معترض است
    محمودی گفت: شدت آلایندگی و میزان جمعیت به عنوان ۲ مؤلفه توزیع عوارض آلایندگی بوده است که شهرداری اهواز نسبت به این فرمول اعتراض کرده است و برای عوارض جدید امیدوار به تغییر این فرمول و افزایش سهم اهواز از این عوارض بوده است.
    وی ادامه داد: به استناد تبصره ۳ ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوبه ۲ خرداد ۱۴۰۰ سازمان محیط زیست مکلف شده است حداکثر ظرف ۶ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، پایگاه داده واحدهای آلاینده را ایجاد و زمینه دسترسی برخط به این پایگاه داده را مشخص کند. رئیس شورای اسلامی کلانشهر اهواز اظهار کرد: نام واحدهای آلاینده و شدت آلایندگی این واحدها اطلاعاتی است که باید در پایگاه داده ثبت می‌شد که با گذشت ۱۸ ماه از این تاریخ، این پایگاه داده محقق نشده و به همین دلیل شرکت‌های آلاینده محدوده اهواز از پرداخت عوارض اجتناب می‌کنند.
    محل هزینه کرد عوارض آلایندگی اهواز
    وی گفت: روند احداث تقاطع شهید چمران (جنب دانشگاه) که از سال ۹۹ با مبلغ اولیه سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال آغاز شده و هزینه نهایی اتمام این طرح چهار هزار میلیارد ریال برآورد شده که از محل آلایندگی تا امروز یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای این تقاطع هزینه شده است.
    رئیس شورای اسلامی کلانشهر اهواز با اشاره به بهره برداری از خط ال ۳۰۰ تقاطع غیرهمسطح شهید بندر گفت: بهره برداری از خط ال ۴۰۰ مبلغ اولیه یک هزار و ۹۶۰ میلیارد ریال است که میدان فرودگاه را به میدان تپه وصل می‌کند که این طرح ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که ۳۲۰ میلیارد ریال نیز در این طرح تا کنون هزینه شده است. محمودی گفت: ۱۸ طرح از جمله تکمیل تقاطع دانشگاه، تکمیل تقاطع شهید بندر (لوپ ال ۴۰۰)، آسفالت معابر به عنوان اولویت‌های شهری اهواز برای هزینه کرد عوارض آلایندگی تعیین شده است. رئیس شورای اسلامی کلانشهر اهواز با اشاره به سهم اعتبارات جاری و عمرانی در بودجه سال جاری شهرداری اهواز گفت: ۳۰ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال سهم بودجه عمرانی و ۲۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بودجه جاری بوده است.
    اجرای یک میلیون مترمربع آسفالت
    وی، آسفالت را از جمله مطالبه‌های جدی مردم دانست و گفت: با توجه به وضعیت نامناسب معابر شهری اهواز، شورای شهر اهواز سه هزار میلیارد ریال از عوارض آلایندگی را به آسفالت معابر اختصاص داده است. محمودی با بیان اینکه ۲ هزار تن قیر از محل بازآفرینی سال گذشته جذب شده است، گفت: حجم آسفالت معابر اهواز از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ به ترتیب ۱۰۲، ۶۹، ۶۴، ۶۰ و ۴۹ هزار تن آسفالت اجرا شده است. وی گفت: در ۹ ماه ابتدایی سال جاری، یک میلیون مترمربع آسفالت با صخامت متوسط هفت سانتی متر توسط شهرداری اهواز در سطح معابر این کلانشهر اجرا شد.
    رئیس شورای اسلامی کلانشهر اهواز با اشاره به تعیین اولویت رمپ و لوپ‌های پل‌های کارون گفت: تعیین رمپ و لوپ‌های پل هفتم، پنچم و چهارم در حال مطالعه است که بر اساس این مطالعات، رمپ و لوپ‌های اولویت دار تعیین و پس از مصوبه شورا مرحله اجرایی آن آغاز می‌شود. وی افزود: برخی پل‌های شهری از جمله پل‌های راهنمایی، لشکر، دغاغله و علوی دارای مشکل سازه‌ای هستند که با توجه به محدودیت منابع حداکثر ۲ پل به عنوان اولویت و بر اساس مطالعه اصلاح و تعریض می‌شود.
    کشت کنوکارپوس در اهواز ممنوع شد
    رئیس شورای اسلامی کلانشهر اهواز با بیان اینکه برای زیباسازی شهری و بهبود مبلمان شهری ۲۰۰ میلیارد ریال از محل عوارض آلایندگی تعیین شده است، گفت: کاشت کنوکارپوس به طور کلی در شهر اهواز ممنوع شده است ضمن اینکه توسعه فضای سبز با جدیت دنبال می‌شود.
    محمودی با بیان اینکه تنها ۴۰ درصد فضای سبز اهواز از شبکه آب خام برخوردار است گفت: برای احیای فضای سبز و توسعه شبکه آب خام ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل عوارض آلایندگی تعیین شده است تا فضای سبز شهری اهواز پایدار سازی شود.
    خرید اتوبوس برای اهواز
    وی ادامه داد: به منظور تأمین ماشین آلات مورد نیاز شهرداری اهواز و ارتقای خدمت رسانی به شهروندان ۲ هزار میلیارد ریال وام برای خرید ماشین آلات عمرانی و خدماتی اخذ شده است.
    محمودی گفت: ۱۲۰ میلیارد ریال برای بهسازی پل فولاد هزینه شد که ۴۰ میلیارد ریال آن را شرکت فولاد و مابقی را شهرداری اهواز هزینه کرد. رئیس شورای شهر اهواز افزود: اهواز نیاز به حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ دستگاه اتوبوس است و این در حالی است که تعداد کل اتوبوس‌های فعال در ناوگان حمل و نقل عمومی اهواز تا پیش از آغاز شورای شهر ششم، ۸۸ اتوبوس بود.
    وی، هفت هزار و ۵۰ میلیارد ریال برای ناوگان عمومی در اهواز تا کنون هزینه شده است، ادامه داد: ۱۲۹ دستگاه اتوبوس با اعتبار ۶ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال و ۵۰ دستگاه ون با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال خریداری شده است که به مرور این خودروها وارد اهواز می‌شود.
    محمودی با بیان اینکه قیمت امروز خرید هر اتوبوس ۵۰ میلیارد ریال و قیمت هر ون ۱۲ میلیارد ریال است، گفت: ۴۷ دستگاه اتوبوس و ۱۵ دستگاه ون طی هفته‌های آینده طی مراسمی رونمایی می‌شود.