کد خبر: 20010 | صفحه ۱ | تاریخ: 15 آذر 1402
وزیر کشور:
موشکهای ایران معادلات بینالمللی را به هم میریزد
وزیر کشور با بیان اینکه امروز دانشگاه ما، مسئولیت تمدنسازی را بر عهده دارد، گفت: وقتی دانشگاه چنین مسئولیت مهمی بر عهده دارد، الزامات تحقق چنین دانشگاه، دانشجو و استادی، بسیار مهم است و باید بازشناسی و بازتعریف شود و حرکت همهجانبهای راه بیفتد.
احمد وحیدی در سلسله نشستهای آرمان تا واقعیت با حضور دانشجویان که روز ۱۴ آذرماه در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه همواره نقطه الهامآفرین و امیدآفرین است؛ دانشگاه مسیر بسیار مهمی را از ابتدای انقلاب تاکنون طی کرده است. مسیر زیادی را جلو آمدهایم و اتفاقات مبارکی افتاد و خوب است که این اتفاقات بیان شود تا دانشجویانی که کمتر مطلع هستند، بدانند از کجا به کجا آمدهایم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: امروز دانشگاه ما، مسئولیت تمدنسازی را بر عهده دارد؛ وقتی از تمدن نوین اسلامی صحبت میشود، یعنی بار مهمی از این مساله بر عهده دانشگاه است. وقتی از ایران قوی، مرجعیت علمی در دنیا و کسب کرسیهای بزرگ و مهم در دنیا در فکر و اندیشه صحبت میشود بار آن بر عهده دانشگاهها است. همه اینها آینده کشور، ملت، تمدن و امید خیلیها را در دنیا میسازد و جلو میبرد. بنابراین دانشگاه در چنین نقطهای ایستاده است.
وزیر کشور بیان کرد: وقتی دانشگاه چنین مسئولیت مهمی بر عهده دارد، الزامات تحقق چنین دانشگاه، دانشجو و استادی، بسیار مهم است و باید بازشناسی و بازتعریف شود و حرکت همهجانبهای راه بیفتد. بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بسیار مهم است و دانشجویانی که تاکنون آن را مطالعه نکردهاند، باید آن را بخوانند. ما در پیچی تاریخی قرار داریم که سرنوشت دنیای آینده در آن تعیین میشود. این پیچ تاریخی، آینده را به اندازه ۷۰ تا ۱۰۰ سال میسازد تا پیچ بعدی اتفاق بیفتد. در بیانیه گام دوم مشخص شده است که چه انتظاراتی از دانشجویان وجود دارد.
وحیدی ادامه داد: گام اول توسط دانشجویان قبل از شما برداشته شد و با خون خود انقلاب و دفاع مقدس را به ثمر رساندند و نهادهایی ساختند که کشور را پیش برد؛ سپاه، جهاد سازندگی و همه نهادهای انقلابی را دانشجویان، تشکیل دادند. شهید باکری، شهید خرازی و شهید همت از دانشگاه، جبهه را راه انداختند. در انقلاب فرهنگی نیز دانشجویان حضور داشتند و دانشگاه در ابتدای انقلاب محل درگیری بود و محل درس نبود. گروههای مختلف غرفه زده بودند و حتی سلاح میآوردند.
وی تاکید کرد: انقلاب دوم را چه کسی درست کرد، چه کسی آمریکا را به اینجا رساند؟ دانشجویان بودند که این کار را انجام دادند. تسخیر لانه جاسوسی برای هیچ کس حتی ابرقدرت شوروی قابل تصوی نبود و کسی جرات نداشت این فکر را کند که یک روز لانه جاسوسی را تصرف کند، اما دانشجویان این کار را انجام دادند.
وزیر کشور ادامه داد: انقلاب صورت گرفت و طبیعتاً در همه انقلابها نظم حاکم به هم میخورد و مسائل زیادی پیش میآید. همه انقلابهای دنیا در ابتدا بده بستانی با قدرتها انجام میدادند نمونه آن انقلاب الجزایر بود و همه فکر میکردند ایران نیز این گونه میشود اما دانشجویان کار بی نظیر و شجاعانهای کردند. گرفتن سفارت آمریکا کار سادهای نبود. آمریکا در کشوری حاکم بود که اگر یک سرباز آمریکایی شاه مملکت را میکشت کسی نمیتوانست او را محاکمه کند.
وی گفت: این حماسهها و عزتآفرینیها در دانشگاه شکل گرفت. دانشجویان مبدا بسیاری از تحولات بودند. امروز نهضت علمی ما که دنیا را انگشت به دهان کرده از کجا برخاسته است؟ از دانشگاه. اکنون، در برخی حوزهها، کشور ما بین چهار تا پنج قدرت اصلی دنیا است. یک زمانی به دنبال یک آر پی جی بودیم اما اکنون، به جایی رسیدهایم که آمریکاییها میگویند پهپادهای ایران معادلات قدرت بینالملل را به هم میریزد. ما هیچ وقت کسی را تهدید نکردیم اما آنها میگویند موشکهای ایران معادلات بینالمللی قدرت را به هم میریزد. دانشگاه این کار را کرد بنابراین دانشگاه چنین نقش مهمی دارد.
وی ادامه داد: طبیعی است دشمنان این آب، خاک و ملت بخواهند دانشگاه را از کار بیندازند زیرا دانشگاه زیربار اینها نرفته است. امروز حوزه، حوزه علم است؛ البته فقط علم نیست اما برجستهترین جهاد علمی، در دانشگاه انجام میشود.