کد خبر: 20763 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 29 آذر 1402
مدیر روابط عمومی میراث فرهنگی استان همدان:
شهرستان نهاوند دارای شرایط ویژه و خاص در حوزه گردشگری است
مدیر روابط عمومی میراث فرهنگی استان همدان گفت:شهرستان نهاوند دارای شرایط ویژه و خاص در حوزه گردشگری است.
محسن جانجان در نشست با خبرنگاران نهاوند افزود: شهرستان نهاوند دارای شرایط ویژه و خاص در حوزه گردشگری است و ظرفیت بسیار بالایی برای رسیدن به توسعه و پیشرفت دارد. وی گفت: ۱۲ سراب فعال در شهرستان نهاوند وجود دارد، که امیدواریم این سرابهای فعال به عنوان پایلوت شهرستان در کنار شهرهای لرستان و کرمانشاه به فهرست جهانی ثبت ملی اضافه شوند. جانجان در ادامه بیان کرد: آثار تاریخی مربوط به دوران سلوکی است از جمله لائودیسه، و تپه نقاره چی که نمونهی آن را هیچ جای دیگر نداریم، و این جز ظرفیتهای شهرستان نهاوند است که با هم افزایی دیگر دستگاههای اجرایی راه توسعه و پیشرفت خود را پیدا خواهند کرد.
مدیر روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اظهار کرد: در سفر مهندس ضرغامی وزیر میراث فرهنگی کشور به نهاوند دستورات و مصوبات خوبی اجرایی شد از جمله ادامه فصول کاوشهای باستان شناسی در شهرستان نهاوند با موضوع لائودیسه و تپه نقاره چی که این کاوشها از دو جنبه بسیار پر اهمیت هستند، محلهی دو خواهران با ۱۲ هکتار باعث شده است که در فهرست آثار ملی ایران ثبت شود و با پیگیریهای انجام شده مجوز ساخت و ساز برای محلهی دوخواهران گرفته شده است.
جانجان گفت: ۱۵۰ میلیون تومان برای فصل هشتم کاوشها اعتبار در نظر گرفته شده برای اصلاح معبد لائودیسه، که مطالبه عموم مردم این دیار است.
جانجان در ادامه اضافه کرد: تپه نقاره چی یکی از مهمترین پروژههای بزرگی است که اگر ذرهای به آن ویژه نگاه شود یک سایت موزه میشود که بخودی خود باعث جذب گردشگران بسیاری خواهد شد. وی با توجه به معضلات همیشگی که در سرابهای نهاوند وجود دارد ابراز کرد: کمبود اعتبارات در این سرابها و نبود زیر ساختهای لازم و عدم متولیان در این سرابها باعث ایجاد آسیبهای شدید به این مکانهای تفریحی شده است، که امیدواریم با توجه مسئولین شهرستان این سرابها هر چه سریعتر ساماندهی شوند. وی تصریح کرد: از نتایج دیگر سفر وزیر میراث فرهنگی، خانه فاطمی بود که در فهرست آثار ملی نبود که با ورود ضرغامی به شهرستان جز آثار ملی به ثبت رسید، همچنین کاروانسرای گلشن که جز درخواستها و مطالبات مردمی بود اعتبار سه هزار و پانصد میلیون ریال را جذب خود کرده است. جانجان اظهار داشت: سفره خانه سنتی فارسبان مراحل اخذ مجوز آن گرفته شده است که با توجه به نیاز و ضرورت آن میتواند به مجتمع گردشگری و سوئیت تبدیل شود، و همچنین مکانهایی که به این صورت به مردم خدمات رسانی میکنند میتوانند به خانه مسافر تبدیل شوند. وی افزود: حمام بازار با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان هزینه و همکاری اداره اوقاف نهاوند، آماده بارگذاری برای سفره خانه است، و همچنین حمام تاریخی برزول و دهفول نیز در آستانه ثبت ملی شدن هستند.