کد خبر: 21215 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 09 دی 1402
هنوز بر سر حضور زنان در وزارتخانهها میجنگیم
به اعتقاد یک فعال حوزه زنان، ما درون گفتمان انقلاب اسلامی روایتها و خوانشهایی نسبت به زن و حضور خانوادگی، سیاسی و اجتماعیاش داریم که باید مجال ظهور و بروز پیدا کند. نگاه سیاسی به مسائل حوزه زنان مانع رشد گفتمان اصیل انقلاب اسلامی شده است. منیره افشین پور در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به طرح شدن واژه عدالت جنسیتی برای اولین بار توسط ایران در کنفرانس پکن ۱۹۹۵، اظهار کرد: آن زمان عدالت جنسیتی در برابر دیدگاههای برابری خواهان موجود مطرح شد و این دیدگاه اصیل انقلاب از همان زمان در مجامع بین المللی نمود خارجی پیدا کرد. اما سوال اینجاست که چرا این دیدگاه هنوز در ایران نتوانسته جایگاه خود را آنچنان که باید پیدا کند؟ به طوری که در کشور خودمان عدالت جنسیتی آنچنان که باید، توسعه نظری پیدا نکرد و به همان نسبت هم خروجی عینی قابل قبولی پیدا نکرد.
وی که مسئول میز «آسیبهای اجتماعی زنان» است که توسط دستیار رئیس جمهوری در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی ایجاد شد، با بیان اینکه جایگاه زن و مرد در سه ساحت انسانی و اجتماعی و خانوادگی قابل بحث است و بحث عدالت جنسیتی در دو بعد خانوادگی و اجتماعی خود را مطرح میکند، تصریح کرد: برابری جنسیتی ظلم به زن است چراکه تفاوتها و شرایط روحی زن در این دیدگاه نادیده گرفته میشود. برابری جنسیتی درواقع روکش به ظاهر زیبایی است که خیلی از زنان فکر میکنند از طریق آن میتوانند به حقوق از دست رفته خود برسند در حالی که در اصل «برابری جنسیتی» ظلم به زن است. تصور کنید زنی که خالق، وظیفه و لطف مادری و فرزندآوری را بر عهده او گذاشته است باید به مثابه یک مرد کار کند. اینها مصداق به ظلم است. این درحالی است که افراد با شنیدن عنوان «برابری جنسیتی» تصور یک نگاه ایداه آل دارند و چنین مصادیقی را نادیده میگیرند.
هنوز بر سر حضور زنان در وزارتخانه ها و مجمع تشخیص میجنگیم
این فعال حوزه زنان با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه زنان به مراتب در میدان مبارزه و فعالیت جلوتر از مردان هستند، تاکید کرد: ما رهبری داریم که چنین دیدگاه متعالی و واقع بینانه ای نسبت به زن دارد اما وقتی به جامعه و دنیای پسا انقلاب نگاه میکنیم چیز دیگری میبینیم. ما هنوز داریم بر سر حضور زنان شایسته و توانمند در عرصههای مختلف از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری و وزارتخانهها و... میجنگیم. درحالی که این ها از ابتداییات انقلاب اسلامی بود. باید گفت هنوز فهم دقیق و اصولی از انقلاب اسلامی نسبت به مساله زنان ایجاد نشده است.
افشین پور یادآور شد: طبق گفتمان انقلاب اسلامی قرار بود زن نقطه قوت انقلاب ما در سطح جهان باشد اما این اتفاق عملاً رخ نداد. ما سالها فرصت داشتیم که این گفتمان انقلاب اسلامی را آنقدر رشد و پرورش دهیم که گفتمان های معارض و رقیب را کنار بزنیم اما وضعیت کنونی جامعه نشان میدهد که همچنان فاقد یک استراتژی منسجم منطبق بر گفتمان اصیل انقلاب اسلامی هستیم.