سرمقاله

رابطه اقتصاد با روان مردم / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل با حضور رئیس‌جمهور به مناسبت روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی همراه اول با دستور رییس‌جمهور سایت‌های 5G کشور از مرز ۱۸۰۰ عبور کرد در آستانه روز جهانی ارتباطات، سایت نسل پنجم همراه اول در کتابخانه ملی ایران افتتاح شد تا تعداد سایت‌های 5G کشور از ۱۸۰۰ عبور کند.
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 21326  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 10 دی 1402
    رئیس جمهوری در اجلاس سالانه مجمع عمومی بانک مرکزی اعلام کرد
    باید مهار تورم را با رشد تولید دنبال کنیم نه از طریق رکود
    گروه سیاسی - سید ابراهیم رئیسی دیروز در شصت و سومین اجلاس سالانه مجمع عمومی و فوق‌العاده بانک مرکزی اظهار کرد: حتما حسابرسی و نظارت را امری پسندیده بدانید و همه از حسابرسی و نظارت باید استقبال کنند و به پیشنهادات حسابرسان باید توجه کرد.
    وی ادامه داد: مسئولیت اصلی بانک مرکزی حفظ ارزش پولی ملی است و همه تصمیمات باید به حفظ و ارتقای ارزش پول ملی در کشور منجر شود. تمام اقدامات در نظام بانکی باید در جهت افزایش سرمایه‌گذاری و حمایت از تولید در کشور باشد. اهرم نظام بانکی باید در جهت افزایش سرمایه‌گذاری و حمایت از تولید به کار گرفته شود.
    رئیسی با بیان این‌که «مسئله دیگر، مهار پایدار و کنترل تورم است»، افزود: اقدامات ما باید انقدر ثبات به بازار بدهد که برای تولید کشاورزی، صنعت، معدن و همه حوزه‌ها، کار برای میدان‌دار، کارآفرین و سرمایه‌گذار قابل پیش‌بینی باشد.
    وی با اشاره به این‌که «مهار ناترازی‌های بانکی و کاهش این ناترازی‌ها مورد تاکید جدی است»، گفت: بالاخره این ناترازی‌ها هم شما را رنج می‌دهد و هم نوسانات جدی و مشکلات ایجاد می‌کند لذا ناترازی بانکی مسئله مهمی است که باید برایش فکر کرد.
    رئیس قوه مجریه در ادامه تاکید کرد: مهار نقدینگی نباید منجر به رکود شود. ما باید مهار تورم را از طریق رشد تولید دنبال کنیم نه از طریق رکود.
    وی همچنین تصریح کرد: نسبت به اضافه برداشت از بانک مرکزی باید حساس بود؛ حالا عامل آن هر چه می‌خواهد باشد فرقی ندارد چون یک علت نیست و علل مختلفی وجود دارد. بانک‌ها هم اگر از بانک مرکزی برداشت دارند، در مقابل ارائه وثائق مورد اعتماد از طرفشان بسیار مهم است. چند بانک و و موسسه هستند که در رابطه با اینکه اضافه برداشت می‌کنند مشکل دارند. یکی دو تا را آقای فرزین اشاره کردند که تعیین تکلیف شدند. چند تای دیگر مانده که باید سریع تعیین تکلیف کنید چون زمان دارد می‌گذرد.
    رئیسی به اهمیت زیاد الیجاد ثبات در بازار ارز اشاره و اظهار کرد: نظام ارزی را اینطوری تعریف کنید که ما بتوانیم آنچه در کشور رایج قرار می‌دهیم همین بازار منضبط و باثبات ارزی باشد که بانک مرکزی دنبال می‌کند.
    وی در ادامه یادآور شد: تبیین و اطلاع‌رسانی برای مدیریت انتظارات که در عداد کارهای بانک مرکزی است بسیار کار خوبی به حساب می‌آید. یعنی این انتظارات تورمی در بازار را باید با تبیین به موقع و سریع و صریح برای مجموعه بازار و کسانی که در بازار مشغول هستند انجام شود تا اینها اطمینان پیدا کنند که اینجا جایگاهی است که در حال کنترل است و ثبات را در ابزار ارزی مدیریت می‌کند.
    رئیس دولت سیزدهم درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال اظهار کرد: این سه امر مهم و محوری ما ههستند به ویژه مسئله ازدواج. جناب آقای فرزین، خاندوزی و همکارانشان این وعده‌هایی که داده شده، آنچه که در قانون آمده و آنچه که اعلام می‌شود، مردم، جوان‌ها و خانواده‌هایشان نباید معطل شوند.
    اندیشه آیت‌الله مصباح باید در همه مراکز مورد استفاده قرار گیرد
    رئیسی همچنین صبح دیروز در کنگره ببین المللی اندیشه های علامه مصباح یزدی»، آن مرحوم را فقیهی نستوه، فیلسوفی بزرگوار و متفکری اندیشمند خواند و گفت: در این مدت بعد از رحلت آیت‌الله مصباح یزدی، مقام معظم رهبری جامعه علمی، فکری، اندیشه‌ای و انقلابی کشور را در چند نوبت به شخصیت، جامعیت و ظرفیت وجودی ایشان که می‌تواند برای مراکز علمی، فکری و فرهنگی ما چراغ راه و مصباح باشد، توجه دادند.
    رئیسی در ادامه یادآور شد: من قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در دوره نوجوانی که طلبه در مشهد بودم جزواتی برای طلبه‌ها می‌آمد و آنجا با موسسه در راه حق آشنا شدم. نگاه آیت‌الله مصباح در آن زمان، باز کردن گره‌های ذهنی بود. برای بنده طلبه تازه به حوزه آمده، این توجه به خواست طلاب و دانشجویان بسیار اهمیت داشت. امروز این روش و مدل الگویی برای صاحبان اندیشه و تفکر است که نگاهشان به شبهات و گره‌های ذهنی باشد.
    رئیس‌ دولت سیزدهم ادامه داد: این که انسان هم بشناسد، گرایش پیدا کند، در مسیر ایستادگی و استقامت داشته باشد و حقایق را برای جامعه بشری تبیین کند، شرط اثربخشی در عرصه یک فکر و اندیشه بالنده است. کسانی که مقابل امیرالمونین (ع) ایستادند که کفار نبودند بلکه بصیرت نداشتند. آنها که در مقابل امام حسن (ع) و اباعبدالله (ع) ایستادند که کفار نبودند بلکه مسلمانان بی‌بصیرت بودند.
    وی همچنین بیان کرد: جریان کفار و مشرکین جریانی هستند که دشمند و مشخصند. اما مراقبتی که اینقدر به ما هشدار داده شده و رهبری انقلاب اسلامی در جریان فتنه بیار به همه ما هشدار دادند که بدانیم فتنه، امر را غبارآلود می‌کند و نمی‌گذارد حقایق را بشناسیم.
    رئیسی در ادامه خاطرنشان کرد: گروهی که در جنگ احزاب مقابل اسلام ایستادند هم منافقین و هم یهود و هم کفار و مشرکان بودند و در کنارشان شایعه‌سازان و فضاسازان مدینه بودند. فضاسازان گاهی که حق را هم می‌فهمند، میدان نمی‌دهند که حق بیان شود. می‌گویند یک حرف را بزنیم که فردا شهره شویم و انسان‌های حق‌فهم را از میدان به در می‌کنند و میدان را برذای بیان حق از آنها می‌گیرند.
    وی همچنین اظهار کرد: این حرکت نمادین که رهبر انقلاب اسلامی انجام می‌دهند و خودشان می‌نشینند و عزیزانی پشت تریبون می‌روند و نقطه نظرات خود را بیان می‌کنند و ایشان هم با همه عنایتشان به حرف آنها توجه می‌کنند، برای من طلبه و شمای فرهیخته درس است.
    رئیس قوه مجریه با اشاره به این‌که «امروز بیش از همیشه نیازمندیم تا چهره‌ای متفکر، اندیشمند و اثرگذار را به جامعه معرفی و اندیشه بلند آنهار را برای جامعه تبیین کنیمن، اظهار کرد: امروز جامعه تشنه نگاه‌های نو اندیشه‌های بلندی است که می‌تواند در جامعه اثرگذار باشد. این نشست خوب است اما حرکت نمادینی است و اگر در جهت معرفی و تبیین شخصیت آیت‌الله مصباح و نگاه‌های علمی و اندیشه انقلابی ایشان تداوم داشته باشد بسیار موثر خواهد بود.
    وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود یادآور شد: اوایل سال ۵۹، که من در سنین ۱۸، ۱۹ سالگی بودم، در دادستانی کرج عکس مرحوم آیت‌الله دکتر بهشتی را کنار دستم گذاشته بودم. خوبان می‌آمدند به من اعتراض می‌کردند که شما دیگر چرا عکس آقای بهشتی را کنار دستتان می‌گذارید؟ نه بدان بلکه خوبانی که هیچ انتظاری از آنها نداشتم. از بس شرایط را به نحوی شکل داده بودند که شخصیت اثرگذاری مثل دکتر بهشتی که دلسوز ملت و شخصیتی تشکیلاتی، انقلابی، عقلانی و منطقی داشت اینطوری جلوه کرده بود.
    رئیسی هم‌چنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به روز نهم دی، خاطرنشان کرد: در روز بصیرت حقیقتا مردم نشان دادند که فتنه را خوب شناختند و غبار را کنار زدند و به تبعیت از رهبری فرزانه انقلاب به صحنه آمدند و به صورت خودجوش اعلام موضع کردند و در روز نهم دی جریان فتنه را خاتمه دادند.
    وی اضافه کرد: این روز حقیقتا یک حماسه بزرگ است و باید همواره در تاریخ ملت ما بماند که مردمی یک روز احساس کردند که جریانی آمده و می‌خواهد انحراف ایجاد کند و باید حضورشان به این انحراف و فتنه خاتمه دهد. این حضور بسیار اثربخش مردم در عرصه، فتنه را تمام کرد و این روز بیاد به عنوان روز بصیرت برای بصیرت‌آفرینی در جامعه ما همواره بماند و ابعاد این روز و حرکت بزرگ جامعه ایران، بیش از پیش تبیین شود.